Kingston SSDNow V с обем 40GB – клонираните атакуват?

Kingston SSDNow V с обем 40GB – клонираните атакуват?

В раздел: Новини от на 9.11.2009, 4,338 показвания

След излизането на най-новата серия X25 Solid State устройства на Intel, тя за кратко време придоби висока популярност – веднъж заради отличните си параметри, втори път заради високата производителност при работа. Не без значение е и обстоятелството, че надписът Intel стои на тези устройства с цялата си тежест. За съжаление той води след себе си и до относително високи цени, така че беше въпрос на съвсем кратко време да се появят по-достъпни алтернативи, на основата на същите устройства.
intel_x-25m_ssd
Едни от водещите производители на памети – A-Data, пуснаха на пазара SSD серия устройства A-Data X25-M, на която стои логото на Intel. След това излезе и 40GB модел от серията SSD устройства на Kingston – SSDNow V, за който наскоро писахме тук. За разлика от A-Data, при него никъде не е обявено официално кой е производителят на устройствата, но приликите във външния вид и обема са неслучайни.
Kingston_SSDNow_40GB
Ентусиастите от overclockers.ru са направили “дисекция” на устройството, при която се вижда надпис Intel на платката, напълно идентична реализация и конструкция с X25-M серията, както и използването на 5 чипа памет от 10 възможни, чрез което се постига обем от 40GB при максимална стойност за конкретната реализация 80GB. Тестовете за производителност са показали отлични резултати, равни и дори по-високи на заявените по спецификации.


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.