Ревю на Philips 231TE4LB LED монитор с TV тунер

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 18.12.2012, 23,726 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5Един бърз поглед към стандартните настройки на монитора, контраст зададен на 85, яркост на 50, наситеност на цветовете на 50 и рязкост на образа със стойност 5. Още веднага прави впечатление, че при тези настройки картината е някак странна и някои цветовете изглеждат с малко по-тъмен нюанс, отколкото би трябвало да бъдат. Разбира се това може да се забележи най-вече при сравнение на еднакъв образ изобразяван на телевизора на Philips и пуснат на настроен и калибриран друг екран. Нормалният потребител, с нетренирано око и без база за сравнение доста по-трудно може да намери някакъв недостатък, но след малко, като преминем към реалните тестове на цветовете ще стане ясно колко добре се справя с качеството на образа Philips 231TE4LB. Важно е да споменем, че при този модел няма типичното за повечето комбинирани монитори с TV тунер прекомерно изсилване на яркостта с цел цветовете да изглеждат по-ярки и живи, което води със себе си не само сериозно изкривяване на цветовото представяне, но също така съсипва черния цвят, който вече по-скоро сивее. От Philips явно са заложили на по-ниска максимална яркост с цел да предложат по-ефективно по отношение на енергийно потребление решение, нещо, което не е лоша идея като цяло. Не трябва да забравяте и че прекомерно високата яркост води до по-бърза умора на очите на потребителя, а това е нещо, което е добре да се избягва при дълго седене пред монитора или телевизора.

По отношение на вградените високоговорители и звука, от Philips са се справили изненадващо добре предвид скромния размер на озвучаването – монитора се справя доста добре и може да осигури доволно силен и на добро ниво като качество звук за своите малки размери. Допълнителните функции за подобрение на звученето също могат да помогнат за по-добър резултат ако се заиграете с тях.

Една важна особеност, на която е добре да обърнете внимание е настройката “Режим PC” в менюто с опциите, която по подразбиране не е активна и която е добре да активирате при използване на екрана като компютърен монитор. Това, което тя прави е да игнорира допълнителната обработка на входящия видео сигнал която може да помогне за подобрението на качеството на телевизионен сигнал с по-ниска резолюция и качество, но по-скоро пречи при подаване на цифров HD видеосигнал от компютър, гейм конзола или видео плейър например. Интересна особеност е, че дори след активирането на компютърния режим на работа нивото на изостряне на картината си остава засилено, като остротата на образа е на 5, добре е да я свалите на 0 за оптимален резултат.Всички страници от статията:

 1. Характеристики и възможности
 2. Инициализация и локализация
 3. Настройки и представяне
 4. Тестове на представянето
 5. Допълнения и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,3 коментара

 1. 1 Akamuto // 01.01.2013 в 16:01

  Този тип 2 в 1 е много удобно решение аз имам самсунг 2333хд и съм доволен от него .Добро решение за спалня с малка работна зона.

 2. 2 rosen // 30.01.2013 в 14:37

  zdraveite az sym sys laptop no e malyk i jelaq da si zakupq ne6to podobno i za monitor i za tv,imateli preporyki otnosno marka model,cena.

 3. 3 brave // 11.02.2013 в 22:36

  Здравейте взех си този модел от ревюто Philips 231TE4LB.
  Ползвам го основно като телевизор, но гледам и филми от Лаптопа чрез HDMI и е добро решение за парите си. По добре да е Philips отколкото някое Neo или друга измислена марка.

Коментари: