Фото и видео приложенията на CyberLink осигуряват повишена производителност и нови възможности в комбинация с графичните процесори NVIDIA GeForce и ION

Фото и видео приложенията на CyberLink осигуряват повишена производителност и нови възможности в комбинация с графичните процесори NVIDIA GeForce и ION

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.11.2009, 5,051 показвания

cyberlink-nvidia-logoПопулярните приложения на CyberLink за фото и видео обработка вече предлагат уникални нови възможности и значително подобрена производителност, когато се използват в комбинация с компютри, оборудвани с NVIDIA® GeForce® и NVIDIA ION™ графични процесори (GPU).

Сред подобренията, от които могат да се възползват потребителите с NVIDIA-базирани видеоконтролери са GPU-ускорено разпознаване на лица от цифрови фотографии, GPU-ускорено скалиране на DVD филми до близко до HD качество, GPU-ускорено видео декодиране и GPU-ускорена видео компресия. Всички тези възможности са достъпни благодарение на паралелната изчислителна архитектура NVIDIA CUDA™.

“NVIDIA и CyberLink са на фронта на GPU изчислителната революция”, заяви Алис Чанг, изпълнителен директор на CyberLink. “CyberLink се ангажира да разшири поддръжката за CUDA архитектурата на NVIDIA, давайки възможност на нашите фото и видео приложения да осигурят най-доброто изживяване на потребителите и с максимално висока производителност”.

Собствениците на GeForce видеоконтролери могат да се радват на следните подобрения при използването на приложенията за цифрово видео на CyberLink:

  • CyberLink MediaShow 5 е мощно решение за управление и преглеждане на снимки и видеофайлове, използващо CUDA архитектурата на NVIDIA за ускоряване на разпознаването на лица, позволявайки на потребителите да намерят и организират приятелите и семейството си в библиотека от цифрови изображения. Разпознаването на лица става с до 70% по-бързо, отколкото само при използване на процесора, а подобрението в ефективността при прекомпресиране на видео достига прираст до 500%. GPU-ускорението за разпознаването на лицата е налично само за потребителите на NVIDIA GeForce графични продукти.
  • CyberLink PowerDVD 9 е водещо приложение за възпроизвеждане на видео съдържание. Потребителите на NVIDIA GeForce графични процесори могат да се насладят на GPU-ускорено скалиране на DVD филми до близко до HD качество. GPU-ускорението осигурява по-малко натоварване на процесора с цел да се постигне по-добра използваемост и системна съвместимост.
  • CyberLink MediaShow Espresso е лесно за използване приложение за видео компресия, което преработва видео съдържанието за използване на различни видове мобилни устройства, като например iPod, iPhone или PSP с много доба скорост и отлично качество. MediaShow Espresso е допълнително ускорен с последния си ъпдейт, позволявайки достигане на до 500% повишено бързодействие спрямо това, което е възможно на нормален процесор.
  • CyberLink PowerDirector 8 е потребителски-ориентирано приложение за обработка на видео, което разполага с пълна поддръжка за работа с HD видео – от импортирането, през редактирането, до експортирането на готовия видеоматериал. Собствениците на NVIDIA GeForce-базирани видеоконтролери могат да се възползват както от GPU-ускорените специални ефекти, така и от по-бързото компресиране на изходящото видео в PowerDirector 8.
  • CyberLink PowerProducer 5 е софтуер за създаване на дискове със завладяващо HD видео и слайдшоута от цифровата видеокамера. Оптимизацията на PowerProducer за NVIDIA CUDA технологиите подсигурява по-бързото създаване на видео проекта при използване на компютър, оборудван с CUDA-съвместима видеокарта.

“CyberLink продължава да впечатлява потребителите със своите иновативни начини за използване на графичните процесори на NVIDIA и CUDA архитектурата”, заяви Майкъл Стиили, генерален мениджър на визуалните потребителски решения в NVIDIA. “Компанията е лидер в използването на гъвкавостта на CUDA с цел осигуряването на продукти за цифровия дом с безкомпромисно качество и възможности, които са уникални за потребителите на NVIDIA GeForce продукти”.

CUDA архитектурата дава възможност за използването на по-широк набор от програмни езици и програмни интерфейси (API) за GPU изчисления, в това число Microsoft DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran и други. А с наличието на над 150 милиона CUDA-съвместими графични процесори на пазара, NVIDIA продължава да развива и еволюира разработката на CUDA с по-богат набор от инструменти и библиотеки.

Повече информация за графичните процесори на NVIDIA ще намерите на http://www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.