DFI мислят в зелено…

DFI мислят в зелено…

В раздел: Новини от на 17.11.2009, 3,957 показвания

dfi-logoDFI, която с годините си спечели името на компания, занимаваща се с разработването на висококачествени дънни платки за оувърклокъри и ентусиасти, ще пусне на пазара  уникален енергийноефективен продукт.   Хибридната дънна платка предлага едновременно две платформи, включвайки в себе си intel P45 схемния набор и цялостното nVidia ION решение с вграден intel Atom процесор и GeForce 9400M графика. Потребителят може по желание да добави съвместим процесор за цокъл LGA775. Двете системи са напълно независими, но свързани през самата печатна платка, на която има и хардуерни суичове за KVM (Keyboard-Video-Mouse) и LAN. В резултат на това може да се включат един монитор, мишка и клавиатура или два комплекта устройства и между платформите могат да се споделят файлове. Идеята е, че крайният потребител има възможността да превключва между системите по всяко време, а според DFI по този начин може да спестите до 65% електроенергия, избирайки ION платформата за по-леки задачи. И макар да се тръби за “две платформи на цената на една”, няма да се лъжем, че DFI залагат на доста смело ценообразуване – по предварителна информация платката ще е позиционирана около 400$ крайна цена.

DFI_hybridMB

DFI_HybridMB_3

DFI_HybridMB


Етикети: , , , , , , ,3 коментара

  1. 1 grigorbg // 17.11.2009 в 22:06

    Започват да изперкват… имам чувството че ако се замисля за 5 мин. ще има поне 2 по-добри решения за комбо дъно или за дъно за 400$ :-)

  2. 2 Лош Галош // 17.11.2009 в 22:54

    Тия “еко”-простотии почват да накъртват. Това са сиамски близнаци – грешка на природата! Има по-интелигентни решения на проблема с енергопотреблението – например Cool’n’Quiet, като се съчетае с една софтуерна виртуализация и готово. Но все пак им се възхищавам как са побрали всичко това.

  3. 3 Venator // 18.11.2009 в 08:54

    Тъй, тъй, ама се поизложиха. Вярно, че DFI си е DFI, но като се има предвид, че такава система може да заинтересова масовия потребител, трябва ли да се предлага на строго немасова цена? Надали при идеята някой ще търси подробния BIOS и/или възможностите за форсиране, че да се слага такъв price premium.