NVIDIA лансира технологията G-SYNC за геймърски монитори

NVIDIA лансира технологията G-SYNC за геймърски монитори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 21.10.2013, 7,133 показвания

nvidia-g-sync-module

Технологията е приветствана от производители на дисплейни системи, разработчици на игри и PC системи

Вече има решение на досадните проблеми като накъсана картина, засичане и висока латентност, NVIDIA представи G-SYNC – първата технология, която перфектно синхронизира дисплея с графичният процесор.

След няколко години разработка, технологията на NVIDIA G-SYNC синхронизира честотата на опресняване на мониторната картината с тази на графично рендиране, така че изображенията се показват в момента на създаване. Резултатът: сцените се появяват незабавно, обектите са по- ясни, а играта е по- бърза и по-гладко движеща се.

“Поетият ангажимент да създадем изчистено гейминг изживяване ни доведе до  G-SYNC,” каза Джеф Фишър, старши вицепрезидент на бизнес дивизията GeForce на NVIDIA. “Тази революционна технология елиминира проблемите, които дълго време пречеха на геймърите да се насладят пълноценна игра без недостатъци. Веднъж докоснали се до монитор с G-SYNC технология, геймърите никога няма да пожелаят да видят отново старият си монитор.”

Още в по- ранните си години, мониторите са разполагали с фиксирана честота на опресняване – обикновено 60 херца в секунда. Но поради динамичният характер на видео игрите, графичните процесори правят кадъра с различна скорост. Тъй като графичният процесор се стреми да се синхронизира с монитора, се появява накъсване на картината. В такъв случай, чрез активиране на опцията V-SYNC (или Vertical-SYNC), този проблем се елиминира но причинява забавяне и засичане- проблеми, които са причинени поради различни честоти на опресняване на монитора и графичният процесор.

G-SYNC елиминира този дефект. Технологията перфектно синхронизира монитора с графичният процесор, независимо от фреим рейта, което предоставя безкомпромисно игрово изживяване.

Технологията G-SYNC включва G-SYNC модул, който се интегрира в геймърските монитори, така както хардуера и софтуера са включени към графичен процесор базиран на Kepler. (Пълният списък на графичните процесори, които поддържат NVIDIA G-SYNC може да витите тук)

 

Водещите разработчиците на игри са възхитени

Разработчиците на игри  приветстваха G-SYNC технологията, която осигурява безпроблемна игра.

“Иновирането и бързото развитие на графичните процесори през последното десетилетие, днес позволява на разработчиците на игри и хората на изкуството да създават все по-сложни 3D сцени и светове.  Но дори и при най-високият клас игрални компютри , илюзията за реалност е затруднена поради накъсване и засичане на картината. G-SYNC елегантно решава този дългогодишен проблем и изображенията са невероятно стабилни и реалистични.”

Тим Суини, основател на EPIC Games

 

Технологията G-SYNC е невероятно решение на проблемите с които се сблъскваме от години. Сега вече можем да се насладим на перфектно гладки изображения, които направо оживяват – те са повече от възхитителни. Невъзможно е да се опишат с думи, те трябва да бъдат видяни!

Джон Андерсън , технически директор на DICE

 

“С  G-SYNC получаваш цяло парче тортата, на която да се насладиш -резултатът се изразява във визуално преживяване без компромис.”

Джон Кармак, съосновател на iD Software

 

Мнения на производителите на монитори и дисплеи

Една голяма част от производителите на дисплеи избраха технологията G-SYNC за мониторите на 2014. ASUS, BenQ, Philips и ViewSonic са първите, компании, които заявиха използването на новата технология.

 

“ASUS винаги се стреми да предложи най- доброто гейминг изживяване чрез технологичните иновации. Радва ни факта, че можем да включим технологията G-SYNC на NVIDIA в нашите монитори. Геймърите със сигурност ще бъдат силно впечатлени от невероятна визуална и качествена картина .”

Винсънт Чиоу, ВП на дивизия бизнес на ASUS.

 

“Ние сме изключително доволни, че можем да  вградим технологията G-SYNC в нашите геймърски монитори. Тази комбинация ще осигури значително конкурентно предимство и ще изведе PC игрите на друго ниво.“

Петер Чен, Генерален мениджър на Продуктовият технологичен център на BenQ.

 

 “Очакваме с нетърпение мига в който ще предложим на геймърите монитори Philips с технологията G-SYNC, специално създадена за геймърите. Всеки геймър би поискал такъв.”

Сийн Шиш, Директор продуктов маркетинг в TPV Technology

 

 “Всички ние във ViewSonic сме възхитени от визуалното изживяване предоставено от G-SYNC. С нетърпение очакваме моментът, когато тази технология ще бъде комбинирана с нашите професионални гейминг монитори.”

Джеф Волп, президент на ViewSonic

 

Относно NVIDIA
От  1993 година, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) навлиза в изкуството и науката на визуалните изчисления. Технологиите на компанията се трансформират от свят на дисплеите в свят на  интерактивни открития — за всички от геймъри до учени , от обикновенни потребители до корпоративни клиенти.


Етикети: , ,26 коментара

 1. 1 lqlqlq // 21.10.2013 в 18:54

  Това нещо ще работи ли с амд видеокарти или не ?
  Извинявам се, ако го пише. Четох по диагонал.

 2. 2 sss // 21.10.2013 в 19:20

  тц. G-то = GeForce. Аз обаче ще чакам ips панел и тогава бих си купил такъв монитор с g-sync. Че сегашния ми асус vg236he нещо му насича картината и трябва да го сменям, а алтернатива с 120hz ips няма. На 60Hz вече няма да се връщам.

 3. 3 asd // 21.10.2013 в 19:56

  @lqlqlq пише че се поддържа само с определени видео карти на NVIDIA – ”
  Технологията G-SYNC включва G-SYNC модул, който се интегрира в геймърските монитори, така както хардуера и софтуера са включени към графичен процесор базиран на Kepler. (Пълният списък на графичните процесори, които поддържат NVIDIA G-SYNC може да витите тук)”

  Като цяло всички карти до сега след 650Тi Boost

 4. 4 Гого // 21.10.2013 в 20:11

  На едно място го коментират така. Автора ми е познат и няма нищо против цитата:

  “G-SYNC Mmm, sound like G-Spot”

 5. 5 lqlqlq // 21.10.2013 в 20:59

  :D, благодаря asd, новината ми се стори твърде обемна и пълна с излишна информация.
  Иначе това си е наистина нужен модул. Дано им и еквивалент от АМД.

 6. 6 Гого // 21.10.2013 в 21:20

  lqlqlq, ако си забелязал, това не е точно новина и е нормално в такъв вид съобщение да се прави така, че да замае и зомбира читателя :)

 7. 7 wiivn // 21.10.2013 в 22:15

  Сега и от АМД трябва да отговорят и ще стане една…

 8. 8 Гого // 21.10.2013 в 23:08

  Какво да отговарят?…Нещо не схванах…Това е отговора на Нвидиа на обявяването на AMD Mantle. Ма чукча писател, а не читател :)

 9. 9 BGRS // 21.10.2013 в 23:35

  Е сега вече приоритетите се променят. Мисллех да чакам бърза видеокарта за малко пари, която да ми даде 50-60 fps минимални, за да си включвам безпроблемно вертикалната синхронизация, но сега явно ще е достатъчна и по-посредствена видеокарта с подобен монитор. Кофтито е, че ще искат майка си и баща си за монитора и се питам, дали пък няма да е по-добре вместо монитор и видеокарта, само видеокарта. Все ми се струва, че ще ми излезе по-евтино. Поне докато подобни технологии не навлязат масово. Иначе ако някой иска да се поучи как се прави игра, която не насича и се синхронизира идеално, то нека си пусне Gas Guzzlers. Кофтито при нея обаче е това, че си иска много яка видеокарта, за да се играе добре на FullHD. А щом едни хървати са се сетили как да направят нещата, чудя се защо ли големите компании за игри не са се сетили. Мисля, че отговора е ясен. Просто хърватите показват среден пръст и на Интел и на АМД.

 10. 10 Dex // 22.10.2013 в 09:31

  Ако някой все още не го е гледал, тук –
  w w w .engadget.com/2013/10/18/nvidia-g-sync/ и тук
  w w w .guru3d.com/articles_pages/nvidia_g_sync_preview_article,1.html освен статия/ревю има и video, от което не може да се придобие много добра представа, но пак е нещо.

 11. 11 Сашо // 22.10.2013 в 11:25

  Или нещо е непълно/неточно в описанието, но ако картата поддържа повече от 60 кадъра в секунда, само тогава може да има полза от такава технология? И в крайна сметка, както е значението на 1/60 от секундата?
  Според мен явно нещо не е обяснено, както трябва, защото изобщо не схващам, каква е ползата от това чудо. Ако прави по- ефективна работата на GPU-то добре, но иначе звучи като някаква маркетингова щуротия.

 12. 12 Сашо // 22.10.2013 в 11:32

  Освен това не виждам общо с AMD Mantle. Mantle е API на ниско ниво към ускорителя. А това е връзка м/у картата и монитора. И двете си имат вероятно полза, но вършат различни неща.

 13. 13 Гого // 22.10.2013 в 12:59

  Връзката е, че нещо все пак трябваше да се предложи :) А като няма брашно и триците вършат работа(още повече като обещават допълнителни приходи, поради цената на платката). Преди години Нвидиа имаха разработки от типа на Mantle, но ги зарязаха поради разни причини.

 14. 14 marto96 // 22.10.2013 в 16:27

  Интересна технология, ама с това цоцане на пари и вграждане на имагинерни чипове в монитори…

 15. 15 Tunturi // 23.10.2013 в 16:40

  Лично аз го виждам като безмислен продукт бая тренирано око трябва да има човек за да види споменатите накъсвания лично аз ако ги забележа бих си сменил монитора по скоро от колкото да се прибягва до палтки които са 1/4 от цената на монитора. А и за IPS матриците има и такива които достигат 120hz YAMAKASI Q270 “2B Extreme OC” 120Hz предполагам в бъдеще ще се появът все повече аналози.

 16. 16 lqlqlq // 23.10.2013 в 16:59

  Накъсванията се виждат много лесно, ей сега гледах клипче за тази технология и с 2 думи представлява динамичен V-sync. За разлика от обикновения, където се ограничава фпс-а на 120-60-30, този се синхронизира на колкото си искаш, динамично. Примерно ако ти падне под 60 кадъра една игра, обикновения V-Sync веднага започва да показва 30, този ще показва реалният брой кадри.

 17. 17 Гого // 23.10.2013 в 18:33

  В клиповете с рекламна насоченост, нали се сещаш колко добре са “подчертани” търсените ефекти :D

 18. 18 lqlqlq // 23.10.2013 в 21:34

  Клипа не е с рекламна насоченост.
  “https://www.youtube.com/watch?v=JJ6nLd7GQsE”
  Гедах пак малко по диагонал, не мога да ти кажа точно къде беше това за nvidia.

 19. 19 tato // 24.10.2013 в 23:40

  За пореден път апелирам – вкарайте функция само регистрирани потребители да могат да коментират статиите и ревютата + ignore.

 20. 20 Гого // 26.10.2013 в 13:33

  Охо, великият цензур. Аз предлагам направо сайта да се затвори и отдели от интернет. А регистрираните потребители да комуникират лично достъпващи сървъра физически…с флашки. Момче, ти в Северна Корея, ще се чувсваш съвсем на място.

 21. 21 slokata // 27.10.2013 в 11:46

  дали ще работи G sync?
  как беше… Ко? НЕ!

 22. 22 lqlqlq // 27.10.2013 в 12:35

  Има малка вероятност да работи и с амд карти, нвидия още не били решили.

 23. 23 kvest // 27.10.2013 в 12:51

  Това е добро решение. Без vsync имаме високи кадри и картина като със vsync. Ще му искат бая пара – като се има предвид какви цени са 120hz мониторите + тая джаджа.

 24. 24 lqlqlq // 27.10.2013 в 14:03

  Не би трябвало да са много по-скъпи, защото това заменя нещото дето оразмерява картината, което производителите така или иначе си купуват за всеки монитор. “http://youtu.be/3NjtRPnPsSc?t=1h27m44s” тука се говори малко за мантъл и тази джаджа (около 15 минути).

 25. 25 Сашо // 14.11.2013 в 17:04

  Добре де, аз ли нещо не съм в ред, щото никога не съм виждал проблеми с изключен vsync? Ако създава проблеми, изключете си го.

 26. 26 Сашо // 14.11.2013 в 17:15

  Ето инфо за vsync, много добро и също обяснява, как да се избегнат проблемите без странни хардуерни решения:
  http://hardforum.com/showthread.php?t=928593