Toshiba официално придобиха OCZ, създават OCZ Storage Solutions

В раздел: Новини от на 22.01.2014, 3,712 показвания

Toshiba Corporation обяви, че компанията е финализирала придобиването на бизнеса на OCZ Technology Group, превръщайки го изцяло в собственост на Toshiba Group Company. От този момент нататък компанията, като част от Toshiba Group, ще оперира независимо под името OCZ Storage Solutions.

 ocz-toshiba-logo

С настоящото придобиване Toshiba получава достъп до b2b и b2c бизнеса със SSD  и позволява на OCZ да остане силен играч на пазара с продуктовото си портфолио, включващо SATA и PCIe потребителски дискове, както и SATA, SAS и PCIe продукти с индустриална насоченост, разполагащи със софтуер за виртуализация, акселерация и кеш. OCZ Storage Solutions ще даде преимущество на водещата NAND технология и ще я комбинира с патентованите контролери, фърмуер и софтуер на компанията, за да предостави на бизнес и крайните клиенти рентабилно решение за съхранение на данни.

„Придобиването на OCZ ни дава възможност да продължим развитието си по отношение на твърдотелните устройства за съхранение и демонстрира ангажимента на Toshiba да развива този бизнес сегмент“, заяви Сеичи Мори, вицепрезидент Toshiba Semiconductor and Storage Company и корпоративен вицепрезидент на Toshiba. „Нашата цел е да предложим водещо продуктово SSD портфолио, така че да отговорим на нуждите от решения за съхранение както на крайните, така и на бизнес клиентите, а придобиването на OCZ е силна стъпка в посока реализирането на тази стратегия.“

„Радваме се да станем част от семейството на Toshiba, където ще имаме възможността да продължим разработването на нови и уникални твърдотелни дискове и технологии, които ще позиционират новата ни бизнес единица като пазарен лидер“, коментира Ралф Шмит, CEO за OCZ Storage Solutions.

Като част от Toshiba Group Company, OCZ Storage Solutions ще продължи да поддържа разработените в цял свят канали за продажба, а централата на новата компания ще остане в Сан Хосе, Калифорния със стратегически центрове за разработки в Ървайн (Калифорния), Тел Авив (Израел) и Абингдън (Великобритания).


Етикети: ,Коментари: