Intel се отчитат пред инвеститорите, лаконични относно бъдещите процесори на компанията

В раздел: Новини от на 16.07.2014, 4,501 показвания

На провелият се отчет за второто тримесечие от годината, Intel макар и не с голяма охота са отговаряли на запитвания от страна на инвеститори и аналитици относно бъдещите процесори на компанията, които очакваме да се появят през следващите 18 месеца. И след като Haswell Refresh е вече настояще, въпросите съвсем логично са били насочени около Broadwell и особено относно Skylake.

intel_skylake_draft

Докато запитванията за Broadwell са срещнали доста по-голяма отзивчивост, въпросите за Skylake са получили доста по-неясни отговори. Що се отнася до 14nm чипове на компанията, от Intel са споделили, че най-близките партньори вече получават своите мостри на чипове Core M (Broadwell), а масовото предлагане на устройства базирани на тези кристали ще се случи към края на годината. На въпроса относно забавянето на Broadwell с почти 1 година от Intel са отвърнали, че става дума за не повече от 6 месеца, а не за цяла година.

Що се отнася до Skylake, тук нещата са станали доста по-размити. Макар от компанията да потвърждават, че Skylake-базирани продукти ще се появят през 2015 година, точни срокове и конкретна информация относно официални анонси не са били споделени. От Intel са допълнили, че едва през 2-рата половина на 2014  година се правят подобни планове, които в последствие на по-късен етап могат да бъдат оповестени (малко или много).

По предварителна информация се очаква Skylake да се появи през втората половина на 2015 година, което от Intel общо взето са потвърдили. Така Broadwell ще е “архитектура”, която няма да е най-актуалното предложение на Intel за много дълъг период от време заради близостта със Skylake (предполагаемо само около 6 месеца между анонсите на съвместими продукти на двете архитектури). По всяка вероятност едва след появата на Broadwell ще започнем да виждаме повече информация и относно Skylake.


Етикети: , ,4 коментара

 1. 1 111 // 17.07.2014 в 11:44

  Skylake е смяна на сокета 1150->1151, през ’16г нов процес 14->10нм. няма нищо комично в това. нещо специално. като гледаме конкуренцията мигат да откарат и на 22нм още време, но от тях да мине. никой няма да откаже по-хладни и вързи процесори като същевременно струва центове и кристалчето на I7 се смали до размера на 20% от 32нм-вия си оригинал.

 2. 2 Sniper // 17.07.2014 в 19:58

  Сега е момента АМД да се стегнат… Интел не са мръднали много в последните 3 години. Всички ние искаме deja vu на AthlonXP :)

 3. 3 Гого // 17.07.2014 в 22:20

  Твърде съмнително :D Все пак, поне едно още семейство големи кристали и нов чипсет висок клас да пуснат на феновете си в близко бъдеще, все ще е кяр. Пък после, ако щат и да фалират занимавките си в сектора на екстремния перформанс и да се отдадат наистина само на APU и на видеочиповете.

 4. 4 amd_fan // 18.07.2014 в 08:58

  FX-ите в един момент ако не изкарат нещо ново, ще трябва да ги спрат от пазара, защото ще бъде абсурдно да се продават АМ3+ решения до безкрай. Разбира се, има още време до тогава, защото процесорите са си актуални, но часовника тик-так-а. И производителите на дъна не са в най-големия си ентусиазъм да правят АМ3 дъна :) Виж при FM2+ е по-интересно.

Коментари: