DELL вече приемат разплащане с Bitcoin

DELL вече приемат разплащане с Bitcoin

В раздел: Новини от на 20.07.2014, 4,504 показвания

Въпреки, че става дума само за територията на Северна Америка, DELL вече приемат разплащания и под формата на Bitcoin. Така всички бъдещи (или настоящи) клиенти на компанията, които искат да си купят нещо от портфолиото на DELL ще могат бързо да го платят и чрез виртуалната крипто-монета Bitcoin.

 Dell_Logo

Едно от малките неудобства, които и самата компанията изтъква пред своите клиенти, е че веднъж започнала транзакцията по плащането, връщане назад няма т.е. не можете да откажете поръчката или да я прекъснете. Все пак връщане на вече закупена стока може да се случи, като възстановяването ще е в $US под формата на еквивалентната сума, колкото е цената на продукта към деня на неговото закупуване (с приспадане на евентуални такси).

Като посредник на плащането са Coinbase. Плащането може да стане директно от “портфейла” или чрез QR код в смартфона.

 


Етикети: ,4 коментара

 1. 1 polyksena // 20.07.2014 в 21:10

  Почна се с приемането на Биткойн от големите маркети. Сега идва малката питанка, какво следва от тук нататък със самата монета? Ще се опитат ли да я регулират с всевъзможни закони, такси и прочие за да я задушат, или ще мигрираме в следващите 10-20 години към изцяло нови виртуални и нерегулирани парични системи…

 2. 2 Гого // 21.07.2014 в 06:22

  Още сега си представям, как всички ще се назобят със специализирани машинки за избиване на коини, те ще станат или десетки трилиони и по-евтини от талаша. Или пък трудността на избиването, ще се вдигне с няколко порядъка. А виж това, че сегашните кеш на различните валути…все някога ще престане да е на материалният носител, който се използува в момента, то си е пределно ясно. Но едва ли ще е в целият свят. Има страни, които все още не са достатъчно развити.

 3. 3 Сашо // 21.07.2014 в 10:39

  хех, на колко борси им откраднаха пари без да разберат. Представям си обикновения виндолс потребител, колко коина ще може да задържи.

 4. 4 Тодор Богданов (mollov) // 21.07.2014 в 12:03

  Една хубава и сложна парола на портфейла и никой не може да ти вземе нищо, колкото и да му се иска… освен ако не ти “keylog”-не паролата..