ASUS Republic of Gamers обяви новата дънна платка Maximus VII Impact

ASUS Republic of Gamers обяви новата дънна платка Maximus VII Impact

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.08.2014, 4,105 показвания

Z97 mini-ITX е геймърска дънна платка, осигуряваща най-добрите гейминг производителност, звук и функции с ексклузивните Impact Power II, SupremeFX Impact II, mPCIe Combo IV и KeyBot

 

ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви Maximus VII Impact, базирана на чипсета Z97 геймърска дънна платка с форм фактор mini-ITX, която работи с 4-то, новото 4-то и 5-то поколение процесори Intel® Core, наречени условно„Haswell“, „Haswell Refresh“, „Haswell Refresh K-Series“ („Devil’s Canyon“) и „Broadwell“. Моделът разполага с нови ексклузивни технологии на ROG, които осигуряват производителност, сходна с тази на моделите с форм фактор ATX.

asus_maximus_vii_impact_1

Ексклузивните иновации на Maximus VII Impact включват модул за регулиране на напрежението (VRM) Impact Power II за ултрагладка работа и надеждно захранване; самостоятелна аудио карта SupremeFX Impact II за безупречен звук; Intel Gigabit Ethernet и GameFirst III за мрежова свързаност без насичане и висока скорост на връзката с използвания mPCIe Combo IV— включващ dual-band 802.11ac Wi-Fi и PCI Express 3.0 M.2 x4. Комбинацията от тези първокласни технологии позволява на Maximus VII Impact да осигури най-добрите гейминг производителност, звук, мрежова свързаност и цялостно гейминг изпълнение в дънна платка с размерите на mini-ITX.

Най-високата гейминг производителност във форм фактор mini-ITX

Захранването Impact Power II на Maximus VII Impact е монтирано перпендикулярно на картата и така инженерите на ROG са успели да създадат модул за регулиране на напрежението в пълен размер, което иначе би било невъзможно да се постигне на карта с форм фактор mini-ITX.

Изцяло цифровата архитектура за контрол на захранването е изработена от първокласни компоненти, включително произведените в Япония 10К черни метални кондензатори, които имат до пет пъти по-дълъг живот и осигуряват 20% по-голяма издръжливост при екстремни температури спрямо стандартните кондензатори. Impact Power II разполага с 60А BlackWing дросели, чийто дизайн позволява отделянето на до 5°C по-ниска температура по време на работа, спрямо другите модели. Високоефективното златно покритие също увеличава проводимостта за минимална загуба на енергия, а NexFET MOSFET транзисторите, които са по-издръжливи и двойно по-малки като размер от предишните модели MOSFET транзистори, осигуряват до 90% ефективност при нормални операции.

 Най-добрият звук на дънна платка с форм фактор mini-ITX

SupremeFX Impact II е самостоятелната аудио карта на Maximus VII Impact, която осигурява възможно най-близък до оригинала звук и възпроизвежда всички аудио ефекти от играта с изключително качество. SupremeFX Impact II е базирана на аудио картата SupremeFX Impact, която беше отличена за своето качество както от специализираните медии, така и от клиентите на ROG. Новото поколение аудио карта използва авангардни технологии за изолиране на сигнала и намаляване електромагнитното смущение, а първокласните компоненти осигуряват най-добрия звук за този клас устройства. SupremeFX Impact II разполага с инструмента Sonic Studio – чисто нов софтуер за настройка на звука, който осигурява изключително качествен звук. Само с един клик на мишката потребителите получават 7.1-канален виртуален съраунд звук на стерео (2.0) слушалки. Сред опциите, които предлага Sonic Studio, са Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity и Smart EQ.

asus_maximus_vii_impact_2

Към аудио възможностите на Maximus VII Impact е добавен и софтуерът Sonic Radar II. Той е създаден за FPS (first person shooters) и показва на играча позицията на неговите противници и съотборници под формата на радар на екрана. Със Sonic Radar II геймърите могат да видят точната посока и източника, от който идват звуци като изстрели и стъпки по време на игра, и по този начин те се ориентират къде се намира противникът. Sonic Radar II разполага също с ексклузивни функции за подобряване качеството на звук за още по-добро ориентиране. Последната версия на Sonic Radar II разполага с нов дизайн на контролния панел, който съдържа профили с настройки за различните игри, с които се забавляват потребителите.

Най-добрата мрежова свързаност на дънна платка с форм фактор mini-ITX

Maximus VII Impact разполага с последното поколение Intel Gigabit Ethernet, позволяващ по-добра пропускателна способност при по-ниска процесорна мощ, осигурявайки изключителна скорост и по-голяма ефективност. Intel Gigabit Ethernet намалява натоварването на процесора, като му позволява да отдели повече изчислителна мощ за гейминг, и предлага много бърз Transmission Control Protocol (TCP) и User Datagram Protocol (UDP). Инженерите на ROG са тествали мрежовата свързаност на дънната платка с независими приложения и чрез тях за изчислили, че Intel Gigabit Ethernet обработва UDP пакетите с информация до два пъти по-бързо спрямо конкурентните гейминг технологии.

Бъдещите собственици на Maximus VII Impact ще се възползват и от най-новата технология за оптимизация на мрежата GameFirst III, ексклузивна за продуктите на ROG, която работи посредством интуитивен и лесен за управление интерфейс. GameFirst III приоритизира пакетите с информация и осигурява по-голям мрежови капацитет за игри, за да предложи по-гладко онлайн гейминг изживяване.

ROG прави подобрения и по RJ45 LAN порта с добавянето на LANGuard, като използва модерна технология за свързване на сигнала и първокласни кондензатори с цел подобряване трансфера на данни. LANGuard разполага и с компоненти, които са защитени от статично електричество и токови удари (ESD Guards).

Най-доброто гейминг изживяване

Maximus VII Impact е снабдена с иновации, които допълват останалите й характеристики и я превръщат в завършена гейминг дънна платка. Сред тях са новият mPCIe Combo IV + 802.11ac/ Bluetooth 4.0 модул с последната технология за свързаност с висока скорост, с mini PCI Express (mPCIe) от една страна на картата и PCI Express 3.0 x4 M.2 сокет от другата за директен трансфер на данни от и до процесора със скорост до 32Gbit/s — това е над шест пъти по-висока скорост в сравнение с традиционните M.2 решения.

Новата дънна платка е снабдена с технологията KeyBot, която позволява бърз ъпгрейд на клавиатурата. След като клавиатурата се свърже към Maximus VII Impact чрез специален USB порт, се активира KeyBot микропроцесор. Чрез него потребителите могат да задават до 15 макроси на всеки клавиш на клавиатурата за по-бързи комбинации и команди по време на игра.

Maximus VII Impact предлага допълнителна защита за геймърите с технологията Gamer’s Guardian. Тя се състои от висококачествени и надеждни компоненти, които осигуряват изключителна защита – от автоматични предпазители, които предпазват DRAM паметта и портовете от късо съединение, през защитa от статично електричество и токови удари на USB портовете и аудио конекторите, до LANGuard – защита от статично електричество.

Панелът Q-Shield с покритие от черен никел предпазва ръцете от убождания и одрасквания. Моделът използва Q-DIMM слотове с клипс от едната страна, което значително улеснява поставянето на RAM модули. Maximus VII Impact дори разполага с I/O панел от неръждаема стомана, който издържа до 3 пъти повече спрямо традиционните панели.


Етикети:Коментарите са забранени.