iHAS524 – най бързата DVD записвачка за вграждане от Lite-On

iHAS524 – най бързата DVD записвачка за вграждане от Lite-On

В раздел: Новини от на 24.11.2009, 4,680 показвания

Последният модел DVD записвачка на Lite-On – iHAS524 най-сетне достигна и европейският пазар. Новият модел на Lite-On предлага скорост на записване на DVD+R/-R до 24x, 12x за DVD-RAM, DVD+R/-R DL, 8x за DVD+RW и 6x за DVD-RW.

iHAS624_banner

iHAS624_box

Освен висока скорост на запис, iHAS524 разполага с 2MB буфер, SATA 3GBps интерфейс, SmarErase и LabelTag технологии, като е предназначена за монтаж в стандартно 5,25″ “гнездо” на кутията. В retail комплекта на устройството идва и копие на популярният софтуер за записване Nеro 8.

За по-незапознатите ще поясня, че SmartErase технологията позволява да се “изтрие” информация от вече записана медия, като реално SmartErase не изтрива физически информацията от носителя, а по-скоро маркира информацията като “изтрита” и тя съответно да не се “вижда” при браузване на записаната медия/диск. LabelTag технологията позволява на потребителя да “отпечата” текст от долната страна на диска като за “печат” се ползва самият информационен слой на медията/диска. Самото “отпечатване” се извършва по време на записа и не представлява особена трудност. Цената на Lite-On iHAS524 е в рамките на 110-120лв.


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.