Persy представи пълна гама решения с най-актуалните сървърни процесори Intel Xeon

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.11.2014, 5,273 показвания

persy_sm

Българският интегратор отбелязва устойчив ръст на приходите и разширява присъствието си в Западна Европа като очаква да достави над 1400 сървъра през 2014 г.

Фирма Persy, специализирана в предлагането на висококачествени сървърни системи, представи актуалните новости в портфолиото си. Интеграторът обяви, че предлага пълна гама от конфигурации, базирани на последното поколение процесори Intel Xeon E5-2600 v3, които бяха пуснати в продажба през септември.

Семинарът бе открит от Евгений Кърпачев, управител на фирма Persy, който очерта основните конкурентни предимства на компанията. Над 20-годишният опит в предлагането на сървърни конфигурации прави Persy водещ доставчик на хардуерно оборудване за всякакви приложения. Г-н Кърпачев определи фокусът на фирмата като стремеж за най-точно и ефективно задоволяване на нуждите на клиентите и обясни, че това се постига с предлагане на пълна гама услуги – от консултиране до следпродажбена поддръжка. Основни акценти в дейността на фирмата са константният стремеж към усъвършенстване на работните процеси и педантичното качество на изпълнение.

За изминалата година фирмата може да се похвали с над 1400 доставени сървъра, включително в много европейски страни. Делът на чуждестранни поръчки устойчиво расте и към момента надхвърля 20% от общия оборот.
Persy остава фокусирана върху българските си клиенти, на които предлага максимална гъвкавост при производството и сервизирането на сървъри, и работи за установяването на дългосрочни лоялни отношения.
Фирмата подчерта готовността си да помогне с ноу-хау на всички компании, които кандидатстват за средства по европейски програми, като самата тя извършва доставки на хардуер за най-голяма физична лаборатория в света – тази на „Европейската организация за ядрени изследвания“ (CERN).

Новите технологии и предимствата по отношение на производителността на Intel Xeon E5-2600 v3 в сравнение с предишното поколение сървърни процесори, бяха представени от Ардис Минасян, представител на Intel за България. Той говори за повишената със 70% производителност на новите процесори, благодарение на технология Intel AVX 2. Новите процесори Intel Xeon E5-2600 v3 предлагат подобрена с 36% енергийна ефективност и усъвършенства възможности за администриране и виртуализация на системите, които ги използват. Те използват и новата памет DDR4, която стандартно работи на честота 2133 MHz.

Лука Гержич от Supermicro представи цялата гама от решения на марката, в чиято основа са процесорите Intel Xeon E5-2600 v3. Новата платформа X10 предлага изключително ниво на интеграция и производителност – във формат 1U може да бъде конфигурирана система с 36 ядра, 1.5 TB DDR4 памет, 10 твърди диска и 4 10GBASE-T контролера. Също толкова интересни бяха показните модели от сериите Twin и Micro Cloud, които предлагат голяма гъвкавост и възможности за постигане на много сериозен капацитет и производителност. Връх по отношение на плътността на изчислителната мощ представлява серията Micro Blade, която предлага 784 сървъра в един единствен рак. Бяха представени и продуктовите линии за съхранение на данни, както и мрежови устройства. Интерес предизвикаха новите компоненти за изграждане на надеждни и високопроизводителни работни станции, и геймърски системи от най-висок клас.

Специалистите на фирмата Светослав Кърпачев и Пламен Върбов представиха конкретни продукти и решения, които са използвани в реални проекти на различни клиенти. Богатата гама от продукти на Intel, Supermicro, Qsan и Qnap дава възможност на експертите на Persy да предложат специализирано решение за всяка конкретна задача. Наред с възможността да осигури изцяло персонализирана услуга, Persy предлага и три модела готови сървъри Ready to Go, които са готови за непосредствена интеграция в информационната инфраструктура на клиентите, които не разполагат с време за извършване на асемблиране и изпитания за надеждност.

Най-добрият атестат за отличните партньорски отношения с Persy и конкурентните предимства, които правят марката водеща на пазара, бяха мненията, споделени от клиенти на фирмата. Те изтъкнаха, че се радват на адекватно обслужване, минимално време за реакция и пълно покриване на специфичните нужди за всеки отделен проект, към които се прибавя високата надеждност на системите с марка Stinger и дългият им полезен живот.

За Перси:
“Перси” ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 20 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2008 – стандарт, гарантиращ отлична организация на търговския, производствения и сервизния процеси. Регистрираната търговска марка “STINGER”, собственост на Перси, осигурява на потребителите безкомпромисна 36-месечна гаранция върху труда и компонентите в тях. Всички сървърни и компютърни конфигурации преминават проверки за качество, стабилност и съвместимост с най-разпространените операционни системи. Квалифицираните специалисти на фирмата предлагат на клиентите комплексна услуга – от проучване и формулиране на изискванията, през проектиране и изработване на системите до пълната им интеграция.
Работейки упорито, разбирайки всички нужди и изисквания на потребителите, ние успяхме да отвоюваме най-тежката част от българския пазар на информационни технологии – тази част, където всеки компромис към качеството на техниката е недопустим.


Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 Dimitar Tomov // 20.11.2014 в 20:09

  Преди имах по-скоро положително мнение за Перси, но след като наскоро, случайно покрай мой познат общувах с техен служител, “техник” ( асемблатор по-скоро и “а дано”, а не друго) направо съм без думи. Щом такива “специалисти” работят при тях в никакъв случай няма да обмислям за в бъдеще Перси като доставчик на каквото и да е. Говорим за “специалист”, които има основни пропуски в знанията и особено разбирането на това как работи една система изобщо и особено сървърна или сериозна/отговорна работна машина.
  Преди около месец излезе новината за сървърите на CERN и тогава въпреки разбираемия скептицизъм, които имам (като българин) все пак реагирах позитивно. След като обаче разбрах какви точно сървъри доставят/сглобяват за CERN по-скоро вече съм реалист – За нашият регион толкова.
  Отново се сещам и наистина е потресаващ факта как може човек работещ във фирма от ‘ранга’ (за нашите ширини) на Перси да “оцелее” там толкова време без да разберат колко повърхностно вижда нещата въпросният им служител. Затова и предполагам, че е основно или само асемблатор. Естествено демонстрира его на … . Щом без да съм говорил за CERN постна снимка на ‘баджа си’ от CERN ‘authorized technician’ или от сорта, може да придобиете представа. Кой човек със здрав разум си снима баджа за достъп, където и да е, и го публикува в Интернет ?!.
  След като всичко живо без проблем взима дипломи от къде ли не (ТУ, СУ и всички други), фирмите трябва да са повече от наясно, че ТЕ трябва да си обучават персонала. Това е факт последните години, но явно се кара на ‘каквото има’ щом ‘идват поръчки’.

 2. 2 Димитър Петков // 25.11.2014 в 07:33

  Хм, интересно!
  Аз по -скоро съм с доста добро мнение и от към обслужване и от към компетентност от Перси! Явно колегата по-горе е попаднал на “некомпетентен” или по-точно е разговарял с човек който не е бил на ТИ, но това не значи, че трябва да се лепва петно на цялата фирма! Ако беше разговарял с Карпачев или друг колега едва ли щеше да е така. Но явно като всяка фирма си има ерархия и обслужващия персонал е според типа на обслужвания клиент и техниката с която разполага . Вие с каква сървърна техника имахте “проблем” колега?
  Добре е да се чуе и другата страна – че иначе ми звучи доста “българско” изказване!

 3. 3 Dimitar Tomov // 26.11.2014 в 01:15

  Имам архивиран разговора / общуването ми със служетеля на Перси НЕ поради друго, а защото първото ми общуване с него (разговор, отново на техн. тема) той изтри написаното от него. Показтелно. Обаче Нито имам намерение да се занимвам, Нито да отварям очите на Перси, Особено да съсипвам “кариерата” на човека. Разговорите не са били официални, клиент – фирма, бяха между двама души с общ познат. Както казах вече обмислях – имах на предвид; Перси, но до преди тези два разговора. От техническата … компетентност през егото до публикуването на баджа от CERN, който и да е, ще отхвърли фирма, с такъв служител, бил той дори само един. images.google.com показва САМО студентски баджове от CERN или такива от стаж / visitors, и въпреки това, ДОРИ някой от тях за със скрити, размазани id-та и т.н.
  За последното изречение – по български е да викаме “българско” на всичко. Друг въпрос е, че дори на запад от няколко години се чуват майтапи за “циганската работа” и “българската работа”. Колкото и отделни хора, личности да се доказват навън, повечето сънародници навън се радват на правилата, но самите те не ги спазват. Отклоних се. Как да е, друга тема, безсмислена, особено в случая.

 4. 4 Stoyan // 27.11.2014 в 14:00

  Всъщност въпросното лице за което в момента става дума е може би най-добрия им специалист в момента. Другите са далеч под нивото му. А относно самото ниво, всеки сам може да решиш какво е при възникване на кризисна ситуация и нейното решаване/не решаване.

 5. 5 steffo // 22.12.2014 в 21:03

  Dimitar Tomov, любопитен съм Вашето ниво какво е?

Коментари: