AMD ще увеличат ефективността на мобилната си платформа с 25 пъти за 5 години

В раздел: Новини от на 28.11.2014, 4,252 показвания

В последните няколко години двата основни производителя на процесори се надпреварват предимно на ниво енергийна ефективност, за сметка на процесорната производителност, по обясними причини. Към момента AMD не могат да предложат наистина сериозна архитектура при десктоп чиповете, която да бъде напълно на нивото на Intel-ите, но пък всячески се опитват да наваксат този недостатък в друг аспект – консумацията.

AMD_Energy_Efficiency_25

С появата на процесорната архитектура Carrizo през следващата година от AMD възнамеряват да се покажат още по-силни, що се отнася до енергийна ефективност, като целите на компанията са за повишаване на енергийната ефективност на мобилните си предложения с 25 пъти до края на 2020 година. Така AMD правят една заявка за следващата петилетка и макар да не споменават нищо на ниво производителност, все пак демонстрират някакво желание и увереност за постигане на конкурентни резултати през следващите 5 години.


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 Асан // 01.12.2014 в 20:56

    Значи да очакваме още по-слаби CPU и още повече GPU модули в процесора? Ами че те АМД добре се справят в графиката, само дето процесора им куца и сега ще го направят още по-куц.

Коментари: