AMD няма да правят икономии при разработката на процесори

AMD няма да правят икономии при разработката на процесори

В раздел: Новини от на 4.12.2014, 5,719 показвания

Макар да сме в края на 2014 година и пред нас да е цялата 2015 година, през следващите 12 месеца няма да видим сериозни процесорни анонси от страна на AMD, с изключение на Carrizo. Що се отнася до клас FX, там нещата са ясни. Поради това не е сигурно какво ще се случи през следващите месеци що се отнася до разработките на процесорни архитектури с логото на AMD, но от компанията съвсем ясно заявяват, че икономии тук няма да се правят.

 amd_kaveri

Преди известно време новият президент на компанията Лиса Су се ангажира с подобно послание към потребители и IT сегмента, а сега същото прави и финансовият директор Девиндер Кумар. За 2016 година е заявена появата на процесори K12 с архитектура ARM, а наред с това би трябвало да видим и архитектура х86 с кодово име Zen. Според Девиндер Кумар няма да станем свидетели на забавяния в сроковете, защото всички разработки по основни ключови архитектури ще бъдат финансирани своевременно и без да се правят икономии на средства.

Също доста положително звучи заявката за сериозните инвестиции и при графичните архитектури, но това е по-скоро очаквано предвид големият дял приходи, които AMD получават от този пазарен сегмент.


Етикети: ,9 коментара

 1. 1 Гого // 04.12.2014 в 12:16

  Ех, мечти, мечти! Ако наистина им е дошъл акъла и изкарат FX процесорна линия, с производителност Х2 на сегашната, а защо не и повече, предвид отдалечеността във времето на представяне и сериозната разлика между 28nm и 16nm процеси.

 2. 2 RadeonPower // 04.12.2014 в 12:30

  Да AMD все още ползват по-скъпото запояване на капачката, към кристала, за разлика от мизерниците интел, дето все претендират, за мн добри продукти, а пестят от едно запояване, с което процесора грее колкото FX, да не споменавам скапаните им картонени опаковки, AMD поне пуснаха метални кутийки, което показва, че поне са се опитали, за разлика от мизерниците…

  Дано, дано, само ще спечелим от цялата работа, макар, че дори сега, освен консумацията, други страшни минуси не виждам в Vishera процесорите..

 3. 3 Гого // 04.12.2014 в 12:52

  Аз пък не виждам >вече< адекватност в момента във високият клас. Наистина изостанаха жестоко и само цената прави покупката донякъде смислена. Ако не броим само процесорите, то при чипсетите изостването е още по-голямо. Все още нямат чипсет от висок клас с поддръжка дори на PCI-E 3.0, камо ли със следващата версия, която ще става все по-нужна, като се предполага какви чудовищни видеокарти предстои да излязат през следващите 2-3 години, за някои от които, може би и PCI-E 3.0 ще бъде тесен интерфейс.

 4. 4 Ko3e CuPeHe // 04.12.2014 в 14:18

  RadeonPower – как няма да ги запояват хубаво, ами нали трябва нещо много здраво да удържи тия брутални 8 ядра вътре :) Металните кутийки ги дават с друга цел – слагаш ги пред теб, пълниш с моливи, линийки, гумички за да можеш да смяташ пред монитора, че ако чакаш на процесора… отидЕ :)

 5. 5 RadeonPower // 04.12.2014 в 16:33

  ХАХАХАХА миеко сиренииее, какво си пил, пушил, смъркал колега, щото е много добро, щом ръсиш такива глупости, само молов да седи да ви се смее на такива като тебе, дето хал хабер си нямате за какво говорите..
  По-лошото, е, че заради индивиди като тебе, се спонсорират компаниите с много кеш пара, после тия процесори ще станат още по-скъпи, а не дай си боже да фалират AMD, тогава ще плачете за тях смешници, даже не си виждате писанията….
  То е като мерцедеса, всеки си мисли, че са най-добрите коли, като са лукс, и возят добре, ама се оказва, че една скапана Toyota, nissan са в пъти по-здрави, и на по-добри цени, ама промитите мозъци, няма как да ги видят тия неща…

 6. 6 нн // 04.12.2014 в 16:49

  АМД ни се вози ни се кара, какъв е този Pipeline на процесорите Clock/CLock е рамо до рамо с интелският ATOM.
  е че се ползва успешно за професионални задачи супер, но пазарният дял нещо не мърда в правилна посока.

  220W FX губи от I3 3.5Ghz на 35W в игрите. То бива бива. Aма нали все пак има си граници колко може някой да падне ниско в конкурентните среди преди да го отпишат.

 7. 7 Ko3e CuPeHe // 04.12.2014 в 19:44

  RadeonPower – искрено се забавлявам с теб човече в бяло (нали така беше преди червената сила :D ), дори не разбираш иронията ми :) Всички знаем колко могат и едните, и другите. Искрено се надявам да извадят най-после нещо клетите, че монопола никой не го харесва. Peace :)

 8. 8 ebredebre // 04.12.2014 в 21:52

  а бе “радеон пауър” пише глупости – ама “нн” пише същите глупости …
  ако се бъзикате с някой – гледайте и вие да не ставате за бъзик

 9. 9 БВГ // 04.12.2014 в 23:02

  тръгнала костенурката да бяга 100м. и ни убеждава, че всичко е наред и всичко върви по план, и ще финишира в очакваните срокове и така..