Монитор Philips с Adobe RGB технология гарантира на професионалистите съгласуваност на цветовете

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.01.2015, 5,144 показвания

philips-brilliance 272p4apjkhb

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips за монитори, обяви нов 27-инчов c дисплей с фабрично калибрирана цветова поддръжка в цветовото пространство Adobe RGB. С широкия диапазон на Adobe RGB, дисплеят може да пресъздаде повече от един милиард цвята с почти идеална точност, като по този начин дава на професионалистите увереността, че цветовете на дисплея са съгласувани с индустриалните стандарти – за цветова прецизност през целия производствен процес.

В областта на графичния дизайн, геофизичните проучвания, цифровият предпечат и пост продукция, няма място за дисплей, който проявява собствено мнение при представянето на цветовете. Еднаквостта и точността са критично важни. „Използването на стандарт за цветовете е като говоренето на един език“, каза Томас Шаде, Вицепрезидент за EMEA в MMD. „Професионалните потребители трябва да са сигурни, че техният дисплей „говори“ същия „цветен език“ като техните принтери и другите устройства, ангажирани в работния процес. Новият Philips LCD дисплей изобразява цветове с неизменна точност всеки път.”

PerfectKolor – цветови стандарти, на които може да се разчита
Предварително калибриран за точно пресъздаване на цветовете, моделът 272P4APJKHB поддържа 99% от Adobe RGB и 100% от sRGB цветовите пространства като елиминира процеса на напасване на цветовете между няколко устройства. Нещо повече, с настройка по шест оси PerfectKolor позволява цветовете на дисплея да бъдат фино настроени към прецизните изисквания на професионалистите.

10-битови цветове
Чрез използване на 10 бита за описание на всеки цвят, новият 27-инчов дисплей може да пресъздава повече от един милиард цвята едновременно – разлика, която е недоловима за човешкото око. Получените в резултат изображения са гладки и естествени – без градации или цветни ивици.

SmartUniformity
Флуктуациите в яркостта и цвета в различни области на екрана са добре познат феномен. С помощта на SmartUniformity дисплеят се настройва автоматично, за да компенсира тези разлики и да осигури осреднена еднаквост на осветеността от над 95% – фактор от ключово значение в области като фотография и работа с научни изображения.

Технология Flicker-Free
Благодарение на начина, по който яркостта се контролира при екраните с LED подсветка, потребителите понякога наблюдават трептене. Рискът от зрителна умора е крайно нежелателен при работа с изображения с много детайли. Технологията на Philips Flicker-Free е иновативно решение за регулиране на яркостта и намаляване на трептенето за по-комфортно зрително изживяване.

В допълнение на цветовите възможности на новия IPS-AHVA дисплей се явява неговият дизайн, който е съобразен с предизвикателствата на ежедневната работа в офиса – той включва уебкамера и говорители. Кристално чистата картина с Quad HD резолюция (2560×1440 или 2560×1080 пиксела) се вижда чисто от почти всякаква перспектива, благодарение на изключително широките зрителни ъгли. Стойката SmartErgoBase осигурява гъвкави възможности за накланяне и завъртане. Функцията MultiView позволява на дисплея да се свързва към няколко източника едновременно, което дава възможност на потребителите например да гледат своите записки на една част от екрана и да гледат видео стрийминг от камера в друга.

Новият дисплей Philips ще бъде наличен през януари 2015 г. на препоръчителна крайна цена от 1399 лв. с ДДС.

philips-brilliance-272p4apjkhb-specs

За MMD
MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага бърз и фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD обслужва пазарите в Западна Европа, Средния Изток и Африка чрез централата си в Амстердам. Източноевропейският пазар и страните от ОНД се обслужват от локален офис в Прага. MMD работи с всички големи IT дистрибутори и риселъри посредством мрежата си от локални търговски екипи. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.


Етикети: , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 serpentiny // 16.01.2015 в 12:43

    Браво, супер монитор от Philips.
    Отдавна не бяха изкарвали висок клас монитор!

Коментари: