NVIDIA връщат овърклока при мобилните GPU

В раздел: Новини от на 20.02.2015, 4,503 показвания

Последните седмици определено не са от най-добрите за NVIDIA, които след ситуацията около GeForce GTX 970 успяха да си навлекат гнева на потребителите и по още един въпрос – възможността за овърклок на графичното ядро на мобилните компютри с GPU на компанията. По принцип подобна опция през последните години е с доста ограничено приложение, a при GeForce 900M бе възможно само определено повишение на работната честота. Последното обаче претърпя промяна с официалното представяне на драйвер версия 347.ХХ, като овърклокът отново стана химера…. досега.

nvidia_laptop_overclocking

Изглежда от NVIDIA са решили, че повече лош PR не е нужен и потребителите трябва да получат адекватна реакция поне по някой от актуалните казуси, като следващият официален (а може би и beta) драйвер за мобилните GPU-та ще премахне ограничението за овърклок и вероятно ще възстанови досега достъпното ниво на овърклок.


Етикети:5 коментара

 1. 1 BGRS // 20.02.2015 в 15:53

  NVIDIA си навлякоха гнева само на АМД феновете май. Недоволни винаги ще има. Аз също съм много недоволен от АМД поне от 10 години. Все се каня да си купя тяхна геймърска карта и все не си купуваm, защото чисто и просто винаги издишаха спрямо конкуренцията, когато съм се канил да сменям хардуера. Гневен съм наистина на АМД! По принуда ме накараха да стана фен на NVIDIA.

 2. 2 Голямите "специалисти" // 21.02.2015 в 02:47

  Айде бе AMD са ти виновни, на калпави юзъри, всеки им е виновен, едно време ATi имаха калпави драйвери, това отдавна е просто мираж в пустинята, картите си работят на 6..
  И 5-та серия беше добра, и 6-та, 7 беше върха на черешата, сегашните са малко бъгави, но R9 290 доставя достатъчно мощност и то с реални 4GB не като невидя маса пари за карта със само 3GB рам, ама знае ли някой може и по-малко да са…

  И какво са те накарали по-точно, невидя какво им остана нито драйвърите са има добри пълен боклук са, и далеч не са по-добри от каталиста, само дето имат един psihyX и това е, да не говорим, че мамят с реалния размер на паметта в картите си, какво са ти виновни AMD какво им е на картите, може да хващате гората щото като ви гледам колко ги разбирате нещата във форума е пълно с аборигени дето само тръбят простотии, .
  Истината е, че при AMD, intel, nvidia единствените разлики са, че последните две марки само гамените ги купуват, щото нямат акъл да видят кое си заслужава повече….

 3. 3 wiivn // 21.02.2015 в 21:49

  По ми е интересно да разбера как са били стигнали до заключението, че е трябвало да спрат оувърклока на мобилните гпу-та.

 4. 4 Гого // 21.02.2015 в 22:50

  Срещу Нвидиа вече е заведено дело, заради проблемите при надвишаване над бързата част от обема на буфера, в това число и проблеми при Sli конфигурации пак поради тази причина. :D Също и срещу Гигабайт, щото пък ония отказвали рефънд-а.

 5. 5 Alex // 22.02.2015 в 20:53

  Наистина ли си мислят ,че това ще им оправи лошия ПИ АР? За мен лично не. Един път издънят ли се (а на тях напоследък,често им,се случва) после е теудно.

Коментари: