Вероятни спецификации на Radeon R9 370, ядро Trinidad?

В раздел: Новини от на 11.03.2015, 4,927 показвания

В очакване на появата на новото поколение графични платки на AMD сме свидетели на какви ли не слухове и спекулации по този въпрос. Колегите от VideoCardz.com обаче са получили допълнителна информация, която би трябвало да е по-достоверна (идваща от предполагаем служител в редиците на XFX) и показваща подготовка на графичен ускорител XFX Core Edition Radeon R9 370 GHOST2 Thermal.

amd_trinidad_xfx_r9_370

Картата е основата на ядро Trinidad, за което информацията към момента е доста противоречива. От една страна се предполага, че Trinidad е премаркирана версия на AMD Tonga, с леки подобрения по силициевия чип. От друга страна има слухове, че Trinidad ще е вторият GCN 1.3 графичен чип след Fiji, който да залегне в основата на по-евтина версия на Radeon R9 300 (както вече се знае, Fiji ще се използва при R9 390/X).

Според информацията графичното ядро е Trinidad с дължина на платката от само 167мм (нова разработка PCB), както и само един-единствен захранващ конектор 6-pin PCIe Power. Както се вижда, захранването към ядрото ще е 3-“фазно”, което определено не е изпълнение като за сносен чип, подобен на AMD Tonga. Това създава още повече предпоставки ядрото Trinidad да е ново ядро, а не “пренабито” Tonga. Освен всичко друго, предполагаемата XFX Core Edition R9 370 ще предлага 2 GB VRAM, както и 256bit връзка с нея.

Освен всичко друго, колегите от VideoCardz.com са спекулирали и с вероятното моделно означение на платките с ядро Tonga и Trinidad. Според тях можем да видим появата на Radeon R9 375/X с ядро Tonga, а при R9 370/X да се използва именно Trinidad. За Radeon R9 380/X остава добре познатото Hawaii, а R9 390/X ще е базирана на Fiji.


Етикети: , , , , , , ,Коментари: