Asetek предлагат водно решение за TITAN-X, което NVIDIA изглежда одобряват

В раздел: Новини от на 30.03.2015, 3,903 показвания

Както е известно, TITAN-ите на NVIDIA имат една особеност – предлагат се само като референтен вариант на платката, с референтният охладител. NVIDIA са наложили забрана върху препаравянето под формата на PCB или охладител, поради което различните партньори на компанията предлагат на своите потребители референтното решение, брандирано с цветовете и логото на съответният партньор. Изглежда има вариант за справяне с топлината и шума при GeForce TITAN-X, които са два от трите неприятни момента (заедно с нейната цена), свързани с този графичен ускорител. Asetek, като дългогодишен производителн на необсужваеми водни охладители изглежда ще отбележат нова точка при популяризирането на своите решения, като необслужваемото им водно модел 740GN може би ще залегне в основата на не една или две графични карти TITAN-X.

asetek_740GN_patent

Идеята за поставяне на 740GN под “капака” на референтният охладител вече е възприета от японски производител на готови системи, като изглежда NVIDIA нямат нищо против това. Тук трябва да отбележим факта, че става дума за готово PC, а не за графичен ускорител, предлаган официално с този тип охлаждане. Въпреки всичко при поставянето на 740GN не се изисква някаква модификация по картата и/или референтното охлаждане, като видеокартата запазва не само вентилатора, но и металната пластина и “капака” на охладителя. Тази особеност може и да успее да омилостиви NVIDIA, които да позволят вграждането на 740GN и при “Retail”-предлаганите модели платки. Така партньорите на компанията ще могат от своя страна да предложат тази комбинация, с което да изкарат на пазара много нови и интересни предложения, базирани на TITAN-X и предлагащи доста по-добри температурни отчитания и работни честоти на GPU-то.

Също интересен е и фактът, че 740GN е с патентован дизайн, поради което няма как да видим сходни предложения и от други производители на необсужваеми водни охладители.


Етикети: ,2 коментара

  1. 1 :) // 30.03.2015 в 16:17

    Така голо ли си стои или има shroud :D да насочва потока от турбината?

  2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 30.03.2015 в 17:25

    Водният блок е вътре, а самият референтен охладител е непокътнат т.е. картата изглежда стандартно, само че от единият край излизат два маркуча… :)

Коментари: