Ускорени AMD процесори за вграждане се използват в информационни дисплеи на Samsung Electronics

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.04.2015, 4,696 показвания

AMD APU от R-серия осигуряват отлична графика и енергийна ефективност в дигиталните плейъри-контролери на видео-таблата на Samsung Electronics

 AMD днес съобщи, че ускорените процесори за вграждане AMD Embedded R-Series , наричани преди с кодовото име “Bald Eagle,” се използват в най-новите приставки-дигитални плейъри (set-back-box – SBB) на Samsung Electronics, Co., Ltd. С висока производителност, ниска консумация на енергия и разнообразни възможности за свързване, новият Samsung SBB-B64DV4 е отличен контролер за видео-информационни пана/стени, които превръщат интелигентните дисплеи на Samsung в дигитални средства за широка гама бизнес приложения.

amd_embedded_solutions_r_series_original

Използването на AMD ускорените процесори за вграждане от R-серия в Samsung SBB контролерите за информационни табла осигурява отлично възпроизвеждане на HD графика и поддръжка на многопоточен видео-стриминг за до два дисплея, в ниско-енергиен и ултра-компактен форм-фактор.

Чипът AMD Embedded RX-425BB APU съчетава високопроизводителен x86 CPU с вграден AMD Radeon™ R6 GPU в енерго-пестяща конфигурация. Процесорът е изграден по най-новата Graphics Core Next (GCN) архитектура на AMD и е създаден за съвременни графични приложения с паралелна обработка на данните.


Етикети: ,3 коментара

 1. 1 Сашо // 09.04.2015 в 10:03

  интересно, виндос ли пускат на тези пана, че им трябва x86. Ако не е виндос ми е чудно защо не ползват някой от ARM-овете си дето слагат по телефоните, които нали уж също hull-hd видео поддържат.

 2. 2 Смях в залата // 10.04.2015 в 15:49

  Що щото AMD е по добро от ARM….
  А интел не ги щат, щото с тия цени знаят къде да си заврат чиповете…

 3. 3 zuzu // 10.04.2015 в 18:37

  Както е тръгнало, Samsung май наистина ще купят AMD.

Коментари: