NVIDIA и Samsung вече са се разбрали относно 14nm GPU

В раздел: Новини от на 14.04.2015, 5,251 показвания

От много време насам основният производител на графични чипове за NVIDIA несъмнено е тайванската TSMC, но това може би е на път да се промени. Появата на Samsung Galaxy S6 с чипсет изработен върху 14nm технология показа на целият IT свят, че към момента Samsung разполагат с едни от най-добрите и съвременни производствени мощности. NVIDIA са съзряли тази възможност и изглежда вече са се ориентирали в правилната посока.

nvidia_unknown_2

Според корейски източници Samsung и NVIDIA вече са се разбрали относно бъдещо производство на графични чипове върху 14nm процес. Това не значи автоматично, че TSMC ще загубят NVIDIA като клиент, но определено е налице възможността в бъдеще тайванците да получават дори по-малко заявки в сравнение със Samsung. Ако това се случи, TSMC определено ще съжаляват, че не са се потрудили повече при по-бързото усвояване на 16nm FinFET.

Тук трябва да прибавим и скорошният прогрес на Global Foundries на тема 14nm/16nm производство, което в близко бъдеще може най-накрая да създаде повече суматоха в IT света.


Етикети: , , , ,9 коментара

 1. 1 No1 // 14.04.2015 в 20:36

  това ориентиране e 18 месеца от този момент преди да видим 14нм, 14 e 1/4 от 28, което значи 980Ti с размера на 750Ti и консумцията на 750, т.е да се захранва само от дъното през PCIe слота, а това няма как да се случи, преди да са минали 4 години от премиерата, а 980Ti излиза чак септември, и като 780Ti поне година ще му оставят да е топ.

 2. 2 DoC // 14.04.2015 в 21:05

  Нещо не разбирам.
  Samsung щяха да купуват AMD (по слухове), но ще правят чипове за Nvidia (пак по слухове). Т.е. ще притежават едните, докато работят за другите… ?
  На мен ли ми се губи нещо много важно, или ако слуховете се окажат верни, Samsung кажи-речи стават монополист?

 3. 3 tsv_strogg // 14.04.2015 в 21:08

  No1 – стига си дрънкал едни и същи глупости кое колко било и кога щяло да стане под всяка новина, че писва много това нещо! Какви сте се навъдили безработни тролове тука, не е истина просто! Един whiteman не ни ли е достатъчен на всички с омразата си към целият заобикалящ го свят?
  Що се отнася до новината – евала на Самсунг, че мислят и действат овреме, вместо да лежат на стари лаври като TSMC. То беше и доста нагло от страна на вторите да си мислят, че някой специално тях ще чака да благоволят да отпуснат малко мощности за новия техпроцес, за сметка на скъпите играчки, с които заливат народа, да си “лъска” в свободното време…

 4. 4 No1 // 14.04.2015 в 22:26

  tcv_ това 14nm е за таблести и смартофони. не все още за големи чипове. евала на южна корея, срам за северна и бля -бля бля. пп. ок взех си бележка.

 5. 5 Марто // 14.04.2015 в 22:53

  Аз не виждам за какъв им е на гигант като Самсунг да инвестират в Нвидиа или АМД. Освен фенска маса да спечелят друго какво? Умбрата да си каже: “Ей, Самсунг наляха в АМД( спасителите на света), я да си взема Галакси S6”. Иначе определено ще става революция в ИТ сферата. Нова архитектура от АМД, Нвидиа, Интел; ДДР4; нови чипсети и т.н.

 6. 6 wiivn // 15.04.2015 в 17:48

  Гладна кокошка революции сънува :Д

 7. 7 Ванко // 15.04.2015 в 18:27

  Тия Корейски недоразумения има ли сфера в която да не са за*рали да ги ева,То не беха матрици то не беха телевизори то не беха телефони то не бе чудо…Сега и в компютрите ли почнаха да се**т.

 8. 8 Смях в залата // 16.04.2015 в 22:39

  tsv_strogg

  Ами да, съвсем случайно имам чистата наглост да мразя почти всичко, защото заради всичките тия, каквито се сетиш дето са, хамериканци, евро съюза, и разни други живея заедно с вас племето в тая мизерия и простотия, дето всички малоумници едно време след 1989 година, позволихте да стане тая простотия, свалиха бай Тошо и стана лошо, после с масата фалирали банки същата работа, защо преди влизането на демокрацията такива работи не се случваха ???
  Какво съм мразел и защо съм го мразел, ами защото, за разлика от вас загубените, изгубените нещастни души, аз имам някакво чувство за всичката тая простотия, която допусна твоето поколение, щото нали сте си робски манталитет, си ви е кеф да сте в надупена поза, нито турци ви пречат, нито мангали, нито едно време, че се смени управата на българия и изпродадоха всичко, аз поне имам някакво чувство, и поне ми се иска да оправя нещата, а такива като тебе са ми ясни малки душици, дето ходят плащат си сметките, ходят си на работа, като волове, не ви дреме, че мангалите живеят на ваш груб заедно с ония свине горе по етажите, дето изкрадоха всичко възможно, пък ти си се възмущавай…
  Даже ме е яд, че съм част от българия и от всички вас овцете, а за правописа даже няма и да коментирам, щото като сте много знаещи и грОмотни, защо живеете по зле от бандюгите и от мангалите турците нещастно племе сте за мене…..

 9. 9 ubitak // 17.04.2015 в 00:00

  @Ванко огледай се и се ослушай в колко от електрониката има Самсунг, в какъвто и да е вид – я памет, я някой контролер. Матриците на лаптопите (и не само) – LG…

Коментари: