AMD подготвят два “нови” процесора Kaveri Refresh/Godavari

В раздел: Новини от на 24.04.2015, 5,616 показвания

В очакване на A-Series 8000 APU от AMD междинно подготвят два нови чипа, които най-вероятно просто ще заместят налични в момента процесори, а именно A8-7650K и A10-7850K. Новите чипове са с много близко моделно означение, като променената маркировка носи със себе си и по-различни работни честоти на процесорната част.

amd_7670K_7870K

Двата нови модела са съответно A8-7670K и A10-7870K, които все така притежават по четири “ядра”, разположени в два процесорни модула, както и графична подсистема Radeon R7. И при двата нови чипа TDP е заявено на 95W, но предвид отключеният множител това е повече от очаквано. A8-7870K ще се отличава от познатия вече A8-7650K с 300 MHz по-висока работна честота, което неминуемо ще даде положително отражение в нивото на производителност, макар че не трябва да очакваме кой знае каква разлика. При новата “А10-тка” разликата спрямо досегашният флагман е 200 MHz или номинална работна честота от 3.9 GHz.

Макар че двата нови чипа са с маркировка АPU-7000 се предполага, че са екипирани с подобреният кристал, който ще бъде използван в очакваните скоро чипове Godavari (Kaveri Refresh). Така новите A8-7670K и A10-7870K може и да дадат предварително полезна информация относно възможностите за овърклок, както и реалното ниво на консумация, които в последствие ще видим и при чиповете Godavari.


Етикети: , , ,40 коментара

 1. 1 Стафул // 24.04.2015 в 10:51

  Поредната иновация на зелените!

 2. 2 Гого // 24.04.2015 в 11:26

  Зелените? Ох! Далтонист?

 3. 3 V. // 24.04.2015 в 12:48

  Харесвам много АМД, ползвам АМД, ама вземам да губя вяра в тях.Много се усират на последък.Какви са тези куцо овърклокнати стари процесори, пробутани за нови…Нямам думи.

 4. 4 Гого // 24.04.2015 в 12:54

  Също като интелските. От сандито на моста, та насам, новото е че със някои модели скай езерни, вместо с ДДР3 ще работят с ДДР4 и ще имат малко по-нов интерфейс М.2. Толкова от 2011г. та досега и още не знам колко месеца. А да и по няколко процента на всяко поколение приръст в производителността. Целият присъст от Санди бридж насам, та и вероятно накуп и със Скайлейк, може да се преброи на пръстите на едната ръка.

 5. 5 XVII. // 24.04.2015 в 13:56

  AMD се оптива да ви обясни че това са 12 ядра (4 CPU +8 GPu), като 8 GPu е Coprocessor Float point. Това e проблема че сега няма софтуер който да е написан да го ползва, производителността си е там, и в бъдеще ще има такъв софтуер. АМд са иноватори както с A64, вграден контролер на паметта и вграден чипсет, 10 години по-рано от колкото е било реално необходимо, вградено видео. Имайте малко търпение и вяра.

  Intel си карат с рефрешите, няма лошо. Значи няма нужда от чест ъпгрейд като при видео картите, може да изкараш 10 години с един процесор и да смениш 5 видео карти през това време.

 6. 6 Гого // 24.04.2015 в 15:17

  Верно е напълно че софта куца с 10 години назад от хардуера, въпреки че вече няколко години хардуера застоя на практически на едно ниво. Това е ужасно! Толкова ли няма спецове програмисти, а само тъпи кодери, по тоя уж толкова голям свят? Да не говорим за тоновете баластен софтуер в камара програми, който само се трупа и гние във всяка следваща версия на даден продукт и я бъгясва от всякъде, а определени бъгове стоят с години непоправени, а защо не бъде изчистен, да не заема място и да не хаби други ресурси.

 7. 7 Dimitar // 24.04.2015 в 15:55

  Че кво му куца софта , ти сещаш ли се за програма която би натоварила процесора ти на мах , че чак да има нужда и от оптимизация …освен игрите и програми за робата (като Photoshop , 3Dmax)

  Да не говорим че игри правени със Unreal , CryEngine се възползват от всички ядра както трябва (със сигурност има и доста други игри които използват наличните ядра)

 8. 8 Гого // 24.04.2015 в 16:32

  Да бе викаш щом не удря до дупка процента, като биткойн майнер, начи да си седи сичкия боклук вътре, заедно с бъговете, през които да ме достъпват разни хакери и тролове. Не оправдавай мързеливите и неуките кодери. Вместо да се вземат в ръце тези, които все пак са в състояние да оправят бакиите, те само искат да им текат заплати залудо.

 9. 9 Dimitar // 24.04.2015 в 16:53

  Да и как си представяш милиони редове код да тръгнат да се пренаписват , то да бе книга да я празкежеш(макар че и това си е лудост) …всеки софтуер колкото и читаво да е писан след ен на брой ъпдейти и промени заприличва на говно , със сигурност има доста скапан код и със сигурност доста програми се нуждаят от пренаписване , но кой луд/луди ще седнат да ги пренаписват ей така за спорта , повярвай ми всеки програмист си “мечтае’ тайно за цялостно пренаписване , след като се е сблъскал със купчина спагети код трупана с години , но са малко тези дето плащат за пренаписване

 10. 10 Гого // 24.04.2015 в 18:00

  Така си представям, както са били написани за пръв път. Как на времето е имало кой и как да ги напише въпросните милиони редове?

  Да не би те сами да са се написали, ЛоЛ?!

  Пък и да не забравяме, че куп напълно ненужни боклуци просто ще бъдат изметени и няма да има нужда да се пренаписват. Така обемът код, в някои случаи може да спадне с 50%, а може би и много повече.

 11. 11 Гого // 24.04.2015 в 18:22

  П.П. Ся що са ненужни ли. Ми щото DOS нанай, цяла камара от първите прозорци е в коша, милиони тонове от стари модели компоненти са отдавна претопени и не са нужни драйверите за тях и така може да се изрежда сигурно до утре, какво не е нужно и може да се чисти от софтуера…Цяла камара протоколи вече не се използуват, но пък още съществуват, както вътрешни, така и за мрежова връзка.

 12. 12 Dimitar // 24.04.2015 в 18:39

  Ам то никой не успорва предимсвата от пренаписване и оптимицаци , но иди убеждавай някой работодател който е дал буквално един чувал с пари че ще е хубаво да се пренапише …на теория всичко е възможно ама на практика в реалният живот нещата обикновенно зависят от доста различни форм-фактори

  …аз лично съм работил по сайтове на които като им видиш кода и почнеш да го оправяш или допълваш и направо ти се реве (а забравих да спомена че някои от тези сайтове са стрували на собсвениците 5-6 цифрени суми за всичките години на обновяване и промяна , и въприке това не са склонни да приемат идеята за рефакторинг който в последвие ще улесни , ускори и УЕВТИНИ многократно вкарването на нови функциолналности и т.н. )

  аз съм на мнение че едни софтуер трябва да се пренаписва изцяло поне през 4-5 години , но дали ще има средсва за това и дали тоя дето плаща ще иска да дава пари за това е по ключовият момент

 13. 13 Смях в залата // 24.04.2015 в 19:06

  Ако се пренаписваше софта гаранция, че AMD процесорите нямаше да имат проблеми с поддръжката на камара програми, както и AMD картите, ама това е положението..
  Бих могъл да кажа, че поне не всички са така, например чичко Бил и Microsoft, взеха, че след скайп (не съм сигурен коя версия точно, някъде след закупуването на оригиналния Skype 4.2 версия)5.2 или там някъде скайпа на визия тотално ме отвращава (особено версия 7 е пълен шит тотален даже), но на стара щайга работи в пъти по-добре, нито натоварва, нито нищо, явно са хванали и са пренаписали цялата програма основно, и това под стара машина си проличава, но са имали желанието да го направят.
  Иначе останалите явно нямат това желание не го и правят, да не говорим, даже как до Flash player 10 и малко след началните версии на 10 как написаха кода така, че да смазва едноядрени машини, а преди това се пускаха клипове даже на 720p без никакъв проблем, но е нормално да правят мизерии с цел печалба Софтуерна мафия….

  Иначе Сегашните процесори AMD-intel все вършат работа, за какво да ги подобряват, който иска брутален пърформънс, да си купи двусокетно дъно, или двусокетен сървър, на който да закачи 40 HHD, 2 видеокарти, и 64GB рам…..

 14. 14 Гого // 25.04.2015 в 08:55

  Може интелците да подкупват софтмързелите, да не пренаписват кода, да им е гадно на ползувателите на АМД компютри. Може и Нвидиа да плащат за същото относно видеокартите. А може просто тия дет се мислят за магьосници в софта, да са от типа “учи мама да не работиш” Чели са 30 тона дебели книги, за да не работят, а по цял ден си го местят от левия в десния, като ченгетата.

 15. 15 Смях в залата // 25.04.2015 в 12:09

  Ами замисли се, колко пъти са съдили хаинтело за точно такива работи като плащане за това и за онова, дори едно време, когато AMD са почнали да правят процесори, и са почнали от модели на интел, и най-смешното е, че “голуемио” гигант е съдил AMD, защото правят техните процесори по-добре от самите интел АХАХАХ..
  После имаше други случки за съдилищата, бяха съдили интел, че са използвали парите и влиянието си, за да градят монопол, нищо учудващо..
  Невидя какво направиха, фалираха “великите” 3Dfx заради тях, и нещо подобно стигна ATi, но те и сега за мен са си ATi , даже AMD им оправиха стократно драйверите.
  Едно нещо само ще кажа, че който си мисли, че AMD е боклук е пълен бонак, защото историята показва, че ако искат AMD могат да правят страхотни неща, но безпаричието при тях скапва наистина страхотната продукция.
  Точен пример това са мобилните Бартъни, Athlon XP-M процесори ползващи се в лаптопите със същи сокет като десктопите 462, и тези процесори доказват, че тогава AMD са могили да изработят още по-брутални процесори, дето са щели да наврат P4 (печкиум) обратно в завода за рециклиране, но предполагам, са нямали ресурс, да направят цялата гама за S.462 по този добър начин както мобилните процесори, съответно остава да се досетят някои хора как последните генерации AMD процесори можеха да са поне 2 идеи по-добри, Phenom, Phenom 2, Bulldozer , FX и така на татъка, но дори недодялани процесорите им са достатъчно добри, идните години, дано да съумеят да направят едни по-добри процесори, защото с HD7xxx доказаха, как могат да направят страхотни видеокарти….

 16. 16 Last V8 // 27.04.2015 в 11:57

  Whiteman отново е седнал на монолог. хаха

 17. 17 nv // 27.04.2015 в 16:02

  Слаба работа са процесорите на AMD.
  Стават само за фенове и за бедни мизерници.

 18. 18 Смях в залата // 28.04.2015 в 03:31

  Хахахахах, смешник освен да изръсиш някоя малоумна простотия нещо смислено да кажеш ?
  Аз лично много бих се радвал да фалират AMD, аз ще си им ползвам старите процесори и карти, такива лекета като тебе ще се изръсват една камара пари, за един умрял Celeron, и за някаква умряла графика дето е по скапана от вградената в APU….

 19. 19 Last V8 // 28.04.2015 в 10:21

  Даа, това сме го чували вече.

 20. 20 Смях в залата // 28.04.2015 в 10:42

  Ами силно се надявам да стане, после като сте много начетени ще си биете шамари от яд, че ще трябва да давате камара пари за слаби процесори тиквеник…

  Като те гледам по скоро си за някой запорожец, не за V8 той не е за малоумници…

 21. 21 Last V8 // 28.04.2015 в 11:55

  Няма значение цената, важното е мизерници като теб да се пукат от яд, че са се минали.

 22. 22 Смях в залата // 28.04.2015 в 12:25

  Няма значение ли, хаха това може да го каже някой доста слабоумен като тебе, от пестене доста хора са станали богати да те светна, защото явно си нямаш хал хабер.
  И не, не ме яд за нищо машините ми с AMD си работят супер, пък ти си додавай за отключени процесори, за процесори с по-добра паста, за процесори, които уж хабят по-малко ток.
  С кое съм се минал, имам процесор, който се равнява на двойно по-скъп ненужен интелски процесор, по-скоро като гледам една камара такива като тебе, само пишат простотии, защото ги е, че, че някой е взел приличен продукт на прилична цена, ама то в БГ е нормално да си прост..

 23. 23 Last V8 // 28.04.2015 в 14:09

  Няма нужда, заключените ми процесори работят по-бързо, по-хладни са и охладителите им са по-тихи от твоите овърклокнати до припадък бавни технологично и морално изостанали печки. Кеф, а?

 24. 24 Смях в залата // 28.04.2015 в 16:15

  По-бързо работят друг път, ела ми сравнявай заключен I5 на 3.5 GHz, спрямо клокнат на 4.5 8320, хем е с по-читаво дъно, хем е по-евтин, и в мултитаскинг го яде интело, иначе да, охлаждането е шумно, и грее, ама какво от това не го виждам като голям проблем отделно шумът не ми пречи толкова..
  Оставаш с I7 процесор, посредствено дъно (да не кажа калпаво нисък клас), боксов охладител, докато аз си имам висок клас дъно, яко охлаждане (защото всеки ентусиаст си пада по големите охлаждания, не калпави боксови охладителчета), и доста приличен процесор, последно като проверявах 4770K беше малко по-бърз в определени програми и приложения, а цената му само на него беше над 8320 + ASUS Sabertooth…..

 25. 25 Last V8 // 28.04.2015 в 17:12

  1. Дал си пари за скъпо дъно(твоята любима марка АСУС, то пък се оказа дефектно, но както и да е, случва се), че да се гониш със заключен интел и то и5. 2. Ти лично си дал 200 лв. за Ноктуа, за да хладиш АМД-то. Трябва ти и по-мощно захранване, че ако боднеш някой ден някоя от любимите ти висок клас HD 7000 карти, ще си умреш. А кутията? без скъпа, просторна кутия с добър въздушен поток…ами че това е още един разход в тежест на амд-то ти! Излиза, че се изравняваш по цена със заключен 4770, който е по-добър от овърклокнатия ти 8320, пък макар и да се ползва с по-евтино дъно, захранване, кутия, охладител, нали и така вършат същата работа.

 26. 26 Тодор Богданов (mollov) // 28.04.2015 в 17:30

  Сравнението ти е почти неприложимо, ама не ми се влиза в излишни спорове :)

 27. 27 Смях в залата // 28.04.2015 в 18:47

  Мале малее пак камара простотии, няма да коментирам, какво колко и как съм купувал, ще кажа, че за висок клас система е прилична, до дефектите и останалите работи, просто лош късмет.

  И не лично съм дал още преди камара време бях заедно с колегата над мен втория с такова охлаждане NH-D15 и дадох 150 лева, къде бълнуваш 200 не знам, да не споменавам, че си продадох D14 и охладителя ми излезе още по-изгодно, а за продукт като Noctua, цената криво-ляво е оправдана, защото водните охладители дишат прахта разни CM, corsair и др такива.
  Поне гледам злорадстваш, само да вметна, че дефектиралия леко Sabertooth беше подменен безплатно с Crosshair Formula V пък ти си пиши сега всичко по дъното е в пъти по-добро.
  Нали в някоя от другите теми беше писал, че аз пестя, а какво се оказва, че ти си шушлякът, с калпавото дъно, калпавата кутия и калпаво захранване и скъпия интелски процесор, сега кой излиза кретена от нас двамата, че се обърках….
  Само ще те светна, че си закупих скъпа кутия, защото не можах да намеря читава маркова кутия от сървър на HP или IBM, о наскоро правих AM2 машина на познат и му сложих конфигурацията в тази кутия HP xw9300 Workstation, страшна изработка, има някакъв поток, отделно излезе само 15 лева за тази изработка, лично си търсех такава кутия и за мен, но не намерих тогава.
  Та дори да бях сглобил интелска машина, тя пак щеше да е с ASUS, дъно, с мощно захранване и с приличен охладител, защото така се прави прилично сглобена система, не като някои оръфляци (дано някой да не се е припознал..), процесор за 500-600 лева, на дъно за под 90 лева, някакво захранване там 500 вата, тенекиена кутия (тип тенекия за сирене), боксови охладители, ужаст, пълен ужас и ти се имаш за човек обичаш хардуера и ентусиаст смях в залата….
  И какво излиза накрая, че с AMD съм спестил..
  Допълнение, FX83xx серията може да се хлади и от Noctua NH-D14, която имах преди това и бях намерил за доста прилични пари 80 лева, пък ти си седи с боксовото охладителче, истинските мъже обичат грамадните работи, на малките…

 28. 28 Last V8 // 28.04.2015 в 18:50

  Пишеш тонове глупости, поне бъди по-кратък.

 29. 29 Смях в залата // 28.04.2015 в 19:40

  Хах, виж дори молов, не иска да се занимава с тебе, познай защо….
  Кратък път към истината няма, за това и моите постове са по дълги от твоите…

 30. 30 Last V8 // 28.04.2015 в 21:04

  Те са дълги, но не пишеш нищо конкретно. Дрънкаш си глупостите, без да изложиш нищо конкретно.
  Та нали ако всичко това за амд беше вярно, интел нямаше да е пред тях. По-голямата част от потребителите щяха да бъдат щастливи собственици на процесори от АМД, а то е точно обрантото. Факт.

 31. 31 Смях в залата // 28.04.2015 в 22:05

  Кое е факт, че навсякъде, където отида, ми обясняват някакви гламавци, как е по-добре да си вземеш интел, че те изобщо сравнява ли са директно процесори, в ежедневна употреба, за да знаят кое как работи..
  Какво да ти изложа дадох ти камара примери, за това как интел си изкарват парите, как навсякъде се проповядва, че само интел става и няма такова нещо като AMD.
  Специално тук още от едно време по магазините, се е предлагал интел, защото гламавците, знаещи или незнаещи, просто напук са си предлагали интели, а е доста вероятно и субсидии да е имало.
  Като си много начетен дървен философ, защо едно време, когато AMD бяха по-евтини и по-добри, бързи, пак се сглобяха машини с интел и се продаваха такива процесори повече ?

 32. 32 Last V8 // 29.04.2015 в 07:59

  Сравнявах ги, имах възможност, за разлика от теб. Иначе нямаше да споря. Изборът е ясен, но ти продължавай да си мечтаеш!

 33. 33 Смях в залата // 29.04.2015 в 17:03

  Какво за разлика от мен, бе кретен, виждал съм скапаните интели, освен че не греят не видях да са по добри в нещо друго ??

 34. 34 Last V8 // 29.04.2015 в 17:47

  Толкова си и гледал. Ти не можеш да видиш по-далеч от носа си.

 35. 35 Смях в залата // 29.04.2015 в 18:44

  Така ли, добре, че има една камара малоумници, дето да поддържат интел, иначе не ги виждам.
  Какво да спори човек, такива същества като тебе, дето ми оприличават един скапан интел, една скапана изгнила ябълка, и един тъп мерцедес за най-добро, какво да говори човек с вас, вие сте такива олигофрени, че няма накъде, това става дума за цял свят, но тук тенденцията на простотията не е по-далече..
  Като си толкова модерен и ти, и си падаш по интели и други такива безсмислици, хвани си направи брак с друг мъж, и си осиновете дите нали сега е модерно…

 36. 36 Last V8 // 29.04.2015 в 19:19

  Какви мерцедеси, какви ябълки, човече, ти си болен мозък, робуващ на емблеми и стикерчета! Теб не те интересува функционалността и производителността на дадено нещо, тебе те кефи да пише “Адидас”, “Пайнер” и т.н. селяшка ти работа!

 37. 37 Смях в залата // 29.04.2015 в 20:25

  Мен хахах, казал баж ти селянина, и чалгара, не ми приписвай твойте простоии, аз олигофрен не съм…

 38. 38 Last V8 // 29.04.2015 в 20:31

  Ти, същия, който даваше по 10 лева за етикетче AMD FX Unlocked от продавалник, на мен ще ми ги разправяш.

 39. 39 Смях в залата // 29.04.2015 в 20:38

  Хахах, първо аз имам такъв и е на кутията, второ, повече от 1 лев не давам, а до сега съм събрал камари лепенки от разни места тъй, че…

 40. 40 Pfuuu // 02.05.2015 в 01:11

  Мен само не ми е ясно защо вместо да се обсъжда нещо смислено и по темата сте седнали да си мерите простотията в последните коментари? Няма ли модаратори тука, че да изчистят тая гняс? Аз влизам рядко, но сега направо съм отвратен, колко много ла*на сте позволили да избълбукат от нечии душевни мазета… blqk

Коментари: