AMD обяви ускорени процесори от AMD 7000 серия и Radeon™ графични продукти за OEM компютри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 7.05.2015, 5,549 показвания

Най-новите APU и GPU технологии са предназначени както за ентусиасти и геймъри, така и за масови потребители

 

amd_radeon_graphics_2

По време на Деня за финансови анализатори (2015 Financial Analyst Day), ( AMD (NASDAQ: AMD) вдигна завесата пред нови ускорени процесори (APU) от AMD 7000 серия, графични продукти от AMD Radeon™ 300 и M300 серия и обновени AMD A-серия настолни APU, които представляват цялостна гама решения за 2015 г.

“Ние се радваме, че нашите нови APU и GPU технологии ще донесат нови изживявания за ИТ ентусиастите, геймърите и масовите потребители,“ каза Мат Скайнър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за изчислителни и графични решения в AMD. “AMD се стреми да повишава производителността на своите изчислителни и графични решения, и това се вижда ясно в новите APU от 7000 серия и графичните чипове Radeon™ 300 серия, които предлагат отлични възможности за игри, поточна мултимедия и иновационни изчислителни среди.”

 Новите продукти на AMD:

Нови AMD 7000 серия APU: Наричани доскоро с кодовото име “Carrizo-L” и част от “Carrizo” платформата в пътната карта за 2015 г. на семейството мобилни AMD APU, тези APU от 7000 серия са от типа „система-на-чип“ (SoC) и ще подобрят начина на работа, игри и отдих. Те са достъпни в момента в континентален Китай, и е даден старта на доставките в глобален план. Новите APU съчетават енерго-ефективен CPU, усъвършенстван GPU, процесор за защита (AMD Secure Processor) и входо-изходна подсистема на един единствен чип, осигуряващ дълъг живот на батерията и непрекъсващ стриминг на видео. Ноутбуците и „всичко-в-едно“ компютрите с новите процесори от AMD 7000 серия предлагат най-добър в класа гейминг и отлични развлечения. Заедно с поддръжката на Microsoft® DirectX® 12 и очакваната Windows® 10 операционна система, чиповете от AMD 7000 серия ще осигурят на потребителите и допълнителна защита вградена в процесора.

 amd_apu_2015_2

  • AMD Radeon™ M300 серия графични решения за OEM ноутбуци: AMD обяви AMD Radeon™ M300 серия мобилни графични чипове (GPUs), вграждани в преносими компютри на ключови партньори. Графичните процесори AMD Radeon™ M300 серия се базират на AMD Graphics Core Next (GCN) архитектура и предлагат пълна поддръжка на Direct X® 12, както и интелигентно използване на енергията с помощта на технологиите AMD Enduro™ 1. Мобилни РС с новата графика на AMD се доставят в момента от Alienware, Dell, HP, Lenovo, и Toshiba , като към тях скоро ще се присъединят и други OEM производители.
  • AMD Radeon™ 300 серия графични решения за OEM десктопи: Освен това, AMD обяви настолни графични решения AMD Radeon™ 300 серия, достъпни само чрез OEM производителите. Графичните чипове AMD Radeon™ 300 серия са висококачествени решения за ежедневната работа с компютър и ще предложат висококачествено, гладко възпроизвеждане и отлична работа с новата платформа Windows® 10. Отделни модели с тези платки се доставят в момента от HP , а скоро се очакват системи и от други OEM-и.

Обновяване на настолните AMD APU A-серия – от 10 май ускорените процесори на AMD от А-серия ще бъдат достъпни на нови цени. В тях ще бъдат включени нови характеристики и полезни функции за потребителите. Те ще предлагат готовност за Windows® 10, включително Multiengine и Multiadapter характеристиките на DirectX® 12. В съчетание със съществуващата поддръжка на AMD FreeSync™, AMD Mantle, HSA с хетерогенно подреждане на обработваните задачи (heterogeneous queuing – hQ) и хетерогенен равен достъп до паметта (heterogeneous uniform memory access – hUMA), както е възможно от OpenCL™ 2.0 приложенията, и OpenGL 4.4, новите AMD APU от A-серия ще добавят нова стойност за крайните потребители в известните игри, както и в масовите приложения днес и утре.

amd_apu_2015


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 Асан // 27.05.2015 в 09:20

    Браво на AMD. Сега с новите мобилни Radeon™ M300 серия графични решения за OEM ноутбуци произведени по 16 nm FinFET технологията и подържащи GCN 1.3 ще вкарат НеВидя в трета глуха.

  2. 2 Nope // 16.06.2015 в 19:13

    Нито са нови, нито са 16nm, нито поддържат 1.3, нито ще вкарат когото и да е било където и да е било.

Коментари: