Intel Skylake ще се появи през август, поне според ASUS

В раздел: Новини от на 14.05.2015, 3,366 показвания

По време на отчета си за първите три месеца от годината, CEO-то на ASUSTek Computer Джери Шен е споделил интересна информация не само относно следващите няколко месеца за ASUS, но и що се отнася до очакваните в най-скоро време процесори на Intel по архитектура Skylake.

 asustek_logo

Според г-н Шен през второто тримесечие компанията се очаква да отчете спад в продажбите на настолни и преносими компютри, но само заради очакваният анонс на операционната система Windows 10, но също и на процесорите на Intel с ядро Skylake. Появата на Windows 10 все още се смята, че ще повиши интереса към PC-тата и ще доведе до покачване на продажбите, като освен Windows 10, според Джери Шен други фактори като USB 3.1 Type-C също ще окажат влияние.

Що се отнася до Skylake, CEO-то на ASUS няколко пъти е подчертал, че процесорите Skylake се очакват в края на месец август, като компанията възнамерява да е от първите, предложили голям набор от Skylake-свързани решения (предполагаемо става дума за съвместими модели дънни платки).


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 lanparty // 15.05.2015 в 14:45

    Най-вероятно през август първо ще пуснат мобилните чипове, а следващите месеци и десктоп версиите…

Коментари: