Intel Broadwell с анонс на Computex?

В раздел: Новини от на 15.05.2015, 4,873 показвания

Докато от Intel доста недвусмислено забраняват на своите партньори да показват/анонсират продукти свързани с процесорите Skylake и Socket LGA1151, нищо такова не се чува относно десктоп версиите на Broadwell. Това може да е съвсем умишлено при положение, че именно в рамките на Computex от компанията възнамеряват да анонсират двата (поне малко) очаквани десктоп чипа с ядро Broadwell.

 intel_haswell_broadwel

Производителите на дънни платки са готови – вижда се масово анонсиране на пълна поддръжка на Broadwell върху дънни платки с чипсет Z97 и H97, което показва, че едната част от нещата е изпълнена т.е. остават само да се появят и самите процесори. Забраната за споменаването на Skylake в рамките на Computex може да цели концентрирането на целият фокус върху Broadwell, а в последствие вече PR и маркетинговите действия да се насочат към евентуалното августско представяне на Skylake и платките със Socket LGA1151 и чипсети Intel 100-Series.

Както вече писахме, самите Intel не възприемат Skylake като наследник на Broadwell, ами на Haswell (Refresh), поради което анонсираните (вероятно) след 2 седмици десктоп чипове съвсем няма да притежават “3-месечен жизнен цикъл”, като се очаква поддръжката на Z97/Broadwell да продължи поне до първата половина на 2016 година.


Етикети: , , , ,2 коментара

  1. 1 iion // 16.05.2015 в 12:36

    Снимката не отговаря на истината. Брадвел не е SOC, system on ship. Чипсета не се продава с процесора, а върви заедно с дънната платка. където товари цената с 25-50$ и тоя недъг го има и в SKylake.

  2. 2 mollov // 16.05.2015 в 21:22

    Снимката е примерна, която сме използвали безброй пъти…

Коментари: