AMD вдига завесата пред 6-тото поколение процесор от А-серия, обещаващ безпрецедентен HD стриминг, онлайн игри и иновационни приложения в ноутбуци и всичко-в-едно машини

AMD вдига завесата пред 6-тото поколение процесор от А-серия, обещаващ безпрецедентен HD стриминг, онлайн игри и иновационни приложения в ноутбуци и всичко-в-едно машини

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.06.2015, 5,951 показвания

 Първият в света високопроизводителен APU в SoC дизайн дава ново определение за мобилен процесор, с двойно по-дълъг живот на батерията1 и двойно по-добра игрова производителност от конкурентните платформи

 

AMD днес обяви 6-тото поколение на своите процесори от А-серия, първия в света високопроизводителен APU в SoC дизайн. Наричан досега с кодовото име “Carrizo”, този чип дава възможност за високо ниво на работата с мобилен компютър, каквото не е било възможно преди. Процесорът от 6-то поколение А-серия чипове на AMD е възможно най-широкоспектърното решение, способен да се справи по най-добър начин с днешните и утрешните задачи в бизнеса и дома, за отличен стриминг, плавни онлайн игри и иновационни приложения, и дълга работа на батерия.

amd_carrizo_apu_chip

Първият в света високопроизводителен APU с дизайн Система-на-чип (SoC) отбелязва редица „първи“ технологични постижения: първата в света хардуерна поддръжка на High Efficiency Video Coding (HEVC) за ноутбуци, първия дизайн съвместим с Хетерогенната системна архитектура (HSA) 1.0-спецификация, и първия високопроизводителен APU с ARM® TrustZone®. Новият чип побира до 12 изчислителни ядра – 4 CPU + 8 GPU* – като се възползва от производителността на AMD “Excavator” ядрата и трето поколение Graphics Core Next (GCN) архитектура. Резултатът е процесор, който позволява два пъти по-дълъг живот на батерията от своя предшественик, до 2x по-висока гейминг производителност от конкурентните процесори, иновационни приложения чрез HSA, и превъзходна работа с Microsoft® Windows® 10, с поддръжката на DirectX® 12.

“Ноутбукът си остава перфектния, широко-приложим и свързан хъб в живота на хората, единственото устройство, което може да свърши всякаква изчислителна работа и то добре, при това днешният потребител не трябва да плаща висока надценка, за да се наслаждава на стриминг на видео с високо качество, превъзходен онлайн гейминг и мощно управление на дигитално съдържание, като най-важни области в днешната работа с компютър,” каза Мат Скайнър, корпоративен вицепрезидент и управител на Продукти в AMD. “Това днес се променя с 6-тото поколение AMD A-серия процесори, проектирани за изключително ниво на работа, каквото не е наблюдавано досега в ноутбук от масовия клас, като прави иновациите действително достъпни за всеки. Нашите партньори възнамеряват да представят 6-тото поколение APU в много от днешните най-иновационни ноутбук платформи, за да демонстрират пълния потенциал от качества на тези APU.”

“AMD и Microsoft продължават с иновациите в персоналните компютри, с развитието отбелязано в Windows® 10 и DirectX® 12, и с представянето на 6-тото поколение А-серия процесори на AMD, каза Роан Соунс, мениджър на Operating Systems Group, Microsoft Corp. “Потребителите ще се наслаждават на най-интересните характеристики на Windows® 10, които ще обогатят техния начин на използване на мобилни компютри.”

 

Превъзходни развлечения с HD стриминг

 • 6-тото поколение AMD A-серия процесори за първи път внедрява HEVC/H.265 в ноутбуците, с което дава възможност на потребителите да разполагат по-висококачествено възпроизвеждане на HD поточно видео спрямо традиционното H.264 видео.
 • Наслаждавайте се на превъзходно визуално качество за развлечения, включително поддръжка на видео с Ultra HD резолюция, с използването на AMD Perfect Picture е технология Steady Video.
 • Възползвайте се от енерго-ефективно възпроизвеждане, което позволява почти двойно по-дълго гледане на едно зареждане на батерията, отколкото предшественика на този процесор.
 • Ускорете конвертирането на видео с до 5x ускорена производителност на кодиране, в сравнение с обработката разчитаща единствено на CPU.

Плавни онлайн игри

 • 6-тото поколение AMD A-серия процесори идват с вградена графика от дискретен клас, използваща AMD Radeon™ Graphics Core Next (GCN) архитектура за до 2x по-висока игрова производителност от конкурентните процесори.
 • Наслаждавайте се на истински HD гейминг на ноутбука с най-популярните онлайн заглавия като DoTA 2, League of Legends, и Counter Strike: Global Offensive и др.
 • Играйте часове наред на батерия с най-новите заглавия в еСпортовете – почти два пъти по-дълго, отколкото с предшественика на новите процесори.7
 • Възползвайте се от технологията AMD Dual Graphics, съчетаваща 6-то поколение ноутбук процесори на AMD с избрани модели AMD Radeon™ R7 мобилна графика, за да вдигнете кадровата скорост в игрите с до 42 %.
 • Наслаждавайте се на плавен гейминг, без сътресения и накъсвания, с технологията AMD FreeSync™.
 • Подгответе се за бъдещето с поддръжката на многонишкови API, включително DirectX™ 12, Vulkan™ AMD Mantle, които дават възможност за усъвършенствани гейминг технологии с повишена производителност и визуално предаване.

Иновативна работа с компютъра

 • 6-тото поколение AMD A-серия процесори разполагат със сериозна изчислителна мощност, с до 12 изчислителни ядра (4 CPU + 8 GPU)* за до два пъти по-висока производителност от конкурентните решения при тежки изчислителни товари.
 • AMD Gesture Control технологията е достъпна в масовите ноутбуци, позволявайки на потребителите да навигират и контролират своите ноутбуци с просто махване на ръка, без допълнителни разходи.
 • За най-пълно изживяване с Microsoft Windows® 10, 6-тото поколение AMD A-серия процесори ускоряват възпроизвеждането на видео под очакваната скоро нова операционна система с нативна поддръжка на HEVC декодиране, и осигуряват използването на най-новите Windows® 10 характеристики със Защитено стартиране и възобновяване, Trusted Platform Module (TPM 2.0), И Drive Key Encryption, използвайки първия AMD Защитен процесор за производителните APUs.

Ноутбуци с 6-тото поколение AMD A-серия процесори ще бъдат достъпни от топ-ОЕМ-производителите от месец юни т.г.


Етикети: , ,2 коментара

 1. 1 sdf // 04.06.2015 в 12:46

  Не съм им фен на АМД но поради опасността от фалит са притиснати до стената и се опитват да изкарват иновации вместо да залагат на утъпкания път като интел за да оцелеят. Това ражда доста интересни неща. Ясно е че това няма как да конкурира бързите процесори на интел но пък може да прокара пътя на масово приложими SoC и архитектурата с обща RAM между CPU и GPU. Стискам и палци да имат успех въпреки, че аз не бих си купил техен продукт.

 2. 2 Trial // 17.06.2015 в 02:32

  Юнаци, хубаво вие тука спорите, ама живеем в капитализъм. Докато вие тука се дракате и делите на интелски и амд-фенове, двете компании си правят кинтите, а хората от рекламните и ПР-отдели искрено щяха да се забавляват на фенбойстването ви! ;)
  Купувайте само онова, дето предлага най-добра цена/производителност и мислете рационално. Фенството е минало. Казва ви го бивш фен, осъзнал реалността.