AMD обяви нова ера в РС гейминга с графичните карти Radeon R9 и R7 300-серия, сред които първата в света видеокарта с революционната HBM технология

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.06.2015, 6,313 показвания

amd-logo

Новите продукти включват иновации като памет с висока пропускателна способност, най-съвременни решения за виртуална реалност, и готовност за DirectX 12 игри и 4К изживявания

AMD днес даде старт на нова ера в РС гейминга с обявяването на новото поколение AMD Radeon графични карти по време на предаване на живо по интернет от Лос Анжелис към хиляди геймъри в цял свят. В събитието се включиха и гиганти в индустрията като Microsoft, EA и Oculus. Следващото поколение графични карти на AMD бележи забележителна крачка в РС игрите със свърхвисоки резолюции, изключителни изживявания във виртуалната реалност, по-плавен геймплей, поддръжка на новите API като DirectX 12 и Vulkan, и нови форм-фактори за геймърите, с изцяло обновена линия GPU, които пасват на всяка нужда и всеки бюджет.

Radeon R9 Fury серия графични карти – революционен ъпгрейд.
• Революционни отвън и отвътре – Най-усъвършенстваните и иновативни GPU на пазара на РС ентусиастите. AMD Radeon R9 Fury X графичният процесор е образец за дизайн на чип, известен досега с кодовото име “Fiji”.
• Иновационна технология на паметта – С графичния процесор AMD Radeon R9 Fury X на пазара за първи път идва паметта с най-високата досега пропускателна способност (HBM), интегрирана на чипа и с 60% по-висок пренос на данните от GDDR5, заедно с безпрецедентния 4096-битов интерфейс към паметта. При Radeon R9 Fury X е постигната над 3 пъти по-добра производителност на ват спрямо GDDR5 при 94 % по-малка площ на печатната платка, като в резултат се получава производителност от ултра класа в платка дълга само 19 см.
• Превъзходен дизайн. AMD Radeon R9 Fury X GPU идва с много атрактивен дизайн, ефективно течно охлаждане, измервател на използването на GPU-то и LED осветление, което подчертава подробностите в изпълнението на картата.
• Ново определение за виртуална реалност (VR). AMD Radeon R9 Fury X GPU е дефинитивното VR решение за изключителна производителност в най-натоварващите VR игри и приложения, като се възползва от AMD LiquidVR технологията за VR изживявания и съвместимост с широка гама дисплеи, които могат да се инсталират на главата.9
• Най-добри 4К изживявания в игрите. Наслаждавайте се на гледката. AMD Radeon R9 Fury X GPU вдига гейминга на следващото ниво, използвайки 4096-битовия интерфейс на HBM паметта, с което не само посреща, но и надвишава екстремните изисквания за производителност при игрите с 4К и повече резолюции8 , с високи настройки на качеството на картината, с плавно възпроизвеждане с AMD FreeSync технологията, и е готов за бъдещето с поддръжката на следващото поколение многонишкови API, включително DirectX 12, OpenGL 4.5, Vulkan и AMD Mantle.
• Възможност за нови РС форм-фактори. Невероятно компактният дизайн на AMD Radeon R9 Fury X GPU отваря вратата за нови и вълнуващи форм-фактори на РС, с повече възможности за модъри и системни интегратори от когато и да било. Лабораторията за иновации на AMD наскоро вдигна завесата пред прототипа за РС – проекта Quantum, с който илюстрира тези възможности с Radeon R9 Fury X GPU за ново определение на десктопите в ерата на виртуалната реалност.

Графичните карти Radeon R9 300 серия – проектирани за утрешния ден
• ДНК на 4К гейминга – AMD Radeon R9 300 серията графични карти осигурява удивително мощна графика за 4K изживявания в игрите. С поддръжката на най-новите гейминг технологии включващи Virtual Super Resolution (VSR)11 за качество конкуриращо 4K дори на 1080p дисплей, AMD CrossFire технология7 и следващото поколение API включващи DirectX 12, OpenGL 4.5, и Vulkan, серията Radeon R9 300 s GPU са перфектното решение за игри отвъд HD.
• Превръщане на виртуалния свят в реален – AMD Radeon R9 300 серията GPU са проектирани за VR, като се възползват от технологията AMD LiquidVR за комфортни, с ниска латентност VR изживявания и постигане на най-високи покадрови скорости.
• Гладък гейминг без накъсване – AMD Radeon R9 300 серията GPU използва AMD FreeSync технологията10 за елиминиране на накъсването и забавянето в картината, независимо дали използвате един монитор или Eyefinity конфигурации с повече дисплеи.

Графични карти Radeon R7 300 серия.
• Направени за превъзходство в онлайн игрите – AMD Radeon R7 300 серията GPU са оптималния избор за онлайн игри и състезания по еСпортове, постигайки без усилие над 60 fps гейминг производителност при 1080p или 1440p резолюции и ултра-настройки в популярните онлайн заглавия. Наслаждавайте се на отлично качество на картината с технологията Virtual Super Resolution (VSR) за качество конкуриращо 1440p при 1080p дисплей, и разширете видимата площ при 1080p гейминг с помощта на технологията AMD Eyefinity.
• Готови за битки в следващото поколение игри – AMD Radeon R7 300 серията GPU са оптимизирани за следващото поколение API, включително DirectX 12, OpenGL 4.5 и Vulkan, за възможно най-съвременни изживявания в игрите.5,6
• Водеща производителност и възможности – Геймърите могат да се възползват от най-новите подобрения в производителността на драйверите AMD Catalyst , на оптимизациите с едно щракване в AMD Gaming Evolved, и да бъдат спокойни, че техният графичен процесор е готов за Microsoft Windows 10.
Графичните карти с чиповете Radeon R9 300 серия и Radeon R7 серия ще бъдат достъпни от повечето онлайн вериги на 18 юни т.г. AMD Radeon R9 Fury X ще бъде достъпен от 24 юни от избрани доставчици на графични карти. Участието на отделните партньори на AMD с продукти, базирани на горните чипове, ще бъде различно за различните региони.

amd-300-series-prices

Обявените по-горе цени са препоръчителни за американския пазар.


Етикети: , , , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 bokluk_chovek // 17.06.2015 в 08:06

  Хвалби,хвалби,хвалби…дай да видим FPS тестовете на 4К и full HD с най-новите и тежки игри? След тези тестове ми ги хвалете АМД…

 2. 2 МоНаХа // 17.06.2015 в 09:21

  Традиционно такива условия обичат “червените” карти, но сега ще си проличи колко ефективно управляват графичният си буфер ;)

 3. 3 tuk_li // 17.06.2015 в 18:25

  Интересно ми е, дали ще се представят добре и в Project Cars, където се изложиха яко.

 4. 4 Бай Ставри // 18.06.2015 в 11:33

  Mollov, как вървят тестовете? :-D

 5. 5 mollov // 18.06.2015 в 13:32

  Вървят, вървят, доста тихо при това ;)

Коментари: