Radeon R9 Nano ще е достъпен едва през септември

Radeon R9 Nano ще е достъпен едва през септември

В раздел: Новини от на 14.08.2015, 4,502 показвания

Появата на графичното ядро Fiji и паметта HBM със сигурност събуди интереса на хората, но не само заради графичните карти Radeon Fury X и Radeon Fury, но и заради много обещаващата Radeon R9 Nano. От AMD още при анонса на другите две видеоплатки споменаха, че R9 Nano ще бъде представена след няколко месеца, като доскоро се очакваше това да се случи в рамките на месец август. И докато месец август наистина най-вероятно ще е времето, когато ще видим анонса на този малък графичен ускорител от висок клас, пазарното му предлагане ще се случи чак през септември.

fiji_nano_web

За пореден път AMD ще приложат системата за представяне, която видяхме през последните няколко случая на анонс – както при платките с ядро Hawaii, така и при тези с Fiji. Първо ще видим ново представяне на R9 Nano, но с повече фокус върху самата платка, включващ технически характеристики и по-конкретна информация за най-малката видеокарта с ядро Fiji. В последствие (може би след седмица) ще се появят и първите интернет ревюта относно R9 Nano, а в началото (да се надяваме) на месец септември ще се появят и първите партиди Radeon R9 Nano в IT и компютърните магазини.

По всяка вероятност складовите наличности ще са ограничени, главно заради по-проблемният “добив” на годни ядра Fiji, а и заради наличието на още две видеокарти, които да използват това GPU.


Етикети: , ,8 коментара

 1. 1 Boby // 14.08.2015 в 12:34

  Затова ли няма един който си купи Fury Titan’s killer във форума? Аз се чудех що след лудият hype който имаше нещо не се появиха много карти… А то щото нямало никакви за продажба че са ниски добивите… Ясно.

 2. 2 craghack // 14.08.2015 в 13:20

  Аз ще си взема. Чакам да видя наното, за да си избера, коя да е ;)

 3. 3 зь // 14.08.2015 в 14:59

  To да беше излязва миналият септември скоро излиза 16nm. Сигурно вече са ги почнали да ги правят новите с HBM2 и 8192 процесора да са готови за след 6 месеца.

 4. 4 Гого // 14.08.2015 в 15:01

  Целия форум е синьозелени водорасли. Тия които не са се зомбирали, са само няколко. Колктоо пръстите на едната ръка и за цвят не стигат.

 5. 5 tsv_strogg // 14.08.2015 в 16:47

  Мнооого са зомбитата, наистина е така. Лошото е, че и уж на пръв поглед умни хора, са засегнати от тази зависимост… да притежават, и да защитават смисъла от това да имат “зелена” карта или “син” процесор.
  Но натам отива светът, към масово зомбиране, неслучайно и толкова филми се пуснаха последно време по тази тематика, да се подготвят подсъзнателно… или съзнателно, че така трябва – да ни се вземат парите в троен размер, а ние да пляскаме с ръце и да подскачаме в кръг.

  Нано-то изглежда добра карта, силно се надявам да успеят да залеят пазара с нея на примамлива цена, за да могат всички ентусиасти и геймъри да се оборудват с нещо иновативно на добра цена:)

 6. 6 Шпинд // 14.08.2015 в 17:27

  Какво му е лошо на Фърито не разбирам,
  по всичко изглежда доста добра карта,
  този хайп с Титан килерите дето даже не са го пуснали АМД е тъп. Като е с почти идентична цена и производителност на Нвидия значи сичко е наред, имаме две водещи карти от двата конкурента.

 7. 7 hellraider // 14.08.2015 в 19:03

  Еми найстина е трудно да се купи,в Newegg-а вече колко тана месец и още са на записване такъв дефицит че чак там толкова да се чака аз непомня,явно малкото който излязат се лапат като топъл хляб.

 8. 8 zsdsdz // 18.08.2015 в 10:16

  Дано се появят ревюта август, че нема нищо интересно в хардуерна област – поне за мен. Надявам се на gamescom да я представят..