Radeon R9 Nano пречи на продажбите на Fury X

В раздел: Новини от на 16.09.2015, 4,077 показвания

Все още AMD изпитват сериозни проблеми с добивите на пълноценни ядра Fiji, които намират своето приложение в графичните карти Radeon Fury X и Radeon R9 Nano. Макар двете карти да имат една и съща цена и едно и също графично ядро, позиционирането им от страна на AMD е различно, поради което търсенето на двата графични ускорителя е различно. Изглежда R9 Nano създава по-голям интерес, или е налице друга причина, поради която AMD дават приоритет в производството на най-малкият графичен ускорител от висок клас, което пречи на пазарното присъствие на Fury X. За разлика от Fury X, в момента Nano-то е в светлината на прожекторите и от AMD се опитват да предлагат максимално високи нива на пазарна наличност в световен мащаб.

R9_FuryX

Колегите от SweClockers.com съобщават тази информация, базирайки се на собствени източници. Наред с приоритизирането в посока на R9 Nano, от AMD срещат и други трудности, а именно нежеланието на някои доставчици да зареждат по-сериозни количества от най-скъпите графични платки на AMD в региони, където не е сигурно как потребителите ще посрещнат тези графични решения и на какво ниво ще са продажбите. В тези региони дистрибуторите предпочитат да наблягат на по-евтините варианти R9 380/390/X, от колкото на Fury X или Nano.


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 sal // 25.09.2015 в 07:07

    На крива ракета…
    Сега като се замисля – не се сещам за друга карта, за която толкова хвалби да има преди излизането и толкова оправдания в последствие, а дори да не съм я виждал у някой приятел.

Коментари: