NVIDIA Pascal може би вече е в тестов период

В раздел: Новини от на 22.09.2015, 4,642 показвания

Докато NVIDIA правят събития в Япония, в които говорят за двете си бъдещи графични платформи Pascal и Volta, представители на първата може би вече пътуват по различни дестинации до съответните тестови центрове, където да започнат и по-реалните “замервания” на новите графични чипове на NVIDIA.

nvidia_pascal_testing

Според информацията на колегите от 3DCenter.org, два варианта на образци на предполагаеми платки с ядро Pascal (и по-конкретно GP100) са достигнали Тайван. Все още няма по-меродавна информация дали със сигурност става дума за 16nm Pascal-базирани графични мостри, но високата обявена цена и много неясното обяснение на конкретните платки води до определени заключения.

Така или иначе Pascal-базираните графични карти са все още много далеч от официален анонс и масово производство, но е съвсем логично TSMC да са способни да произведат поне няколко тестови образеца на Pascal-базирано GPU по 16nm производствен процес. По-интересното е дали тези мостри са напълно работоспособни, или ще се използват за други фирмени цели.


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 нт // 25.09.2015 в 05:58

    Подобно на GM200 който се появи 14-Авг-2014 в същото извлечение за доставка и се появи в продажба Март-2015, обаче тук няма споменато конкретно GP100 и обявените цени в индийски Рупии са 10х спрямо тестовият TitanX.

Коментари: