XFX предлага два модела Radeon Fury Pro

В раздел: Новини от на 28.09.2015, 3,798 показвания

Към момента са налице два производителя на видеокарти, които предлагат свои версии на графичната карта AMD Radeon Fury. Освен референтните варианти на AMD, ASUS STRIX и Sapphire Tri-X са алтернативите, които потребителите могат да предпочетат, макар и да са трудно достъпни. Сега е ред и на XFX да представят своите версии, като и двете карти са базирани на Radeon Fury.

xfx_radeon_fury_liquid

Първата е XFX Radeon R9 Fury Pro Liquid, като от моделното име директно се подразбира, че става дума за наличието на водно охлаждане. Работните честоти на графичното ядро и паметта HBM са съответно 1000 MHz и 500 MHz. Същото до голяма степен можем да кажем и за другата версия на R9 Fury Pro…

xfx_radeon_fury_air

… макар че при нея е наличен въздушен охладител, вместо необслужваемото водно. Макар че говорим за Air cooling, при XFX Radeon Fury Pro Triple Disspation е налице доста сносен въздушен охладител, който би трябвало да се справи със задачата по един много адекватен начин, или поне така предполагаме – налице са шест топлинни тръби, голям радиаторен блок (който се простира далеч зад края на самото PCB) и три вентилатора. Работните честоти са идентични с тези при “водният вариант” – 1000 MHz за графичното ядро и 500 MHz за паметта HBM.

Към момента цените в Западна Европа на тези два модела Radeon Fury са около 549 евро за Fury Pro Triple Disspation и около 649 евро за Fury Pro Liquid.


Етикети: ,Коментари: