Лесна за употреба платка за разработки с мощността на Intel предоставя усъвършенствани функции за следващото поколение иноватори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.10.2015, 4,722 показвания

Arduino_WITB
Intel и основателите на Arduino представят платка за създатели, със съответстваща образователна програма, проектирана за младите учащи

Intel Corporation, заедно с основателите на Arduino, обявиха предстоящото пускане на пазара на Arduino 101 (за САЩ) и Genuino 101 (извън САЩ), ценово-достъпна платка за разработки и обучение, идеална за начално ниво създатели и образователна среда. Arduino 101 е първата широко достъпна платка за разработки, която е базирана на малкия, енергоспестяващ модул Intel Curie.

Освен че е лесна за използване и много подходяща за основополагащи упражнения за учене, Arduino 101 може да се използва за създаване на прототип на технологично-базирани продукти, които се свързват и изчисляват, благодарение на мощните функции на модула Intel Curie. Цената й е сравнима с тази на базово ниво микроконтролерни платки, достъпни днес, и разполага с акселерометър, стабилизатор и Bluetooth Smart свързаност, за да се създаде възможност за разработването на умни, свързани устройства.

Платката се присъединява към портфолиото на платформи с отворен код на Arduino, които комбинират свободно достъпни хардуерни дизайни, богата екосистема от разширения и компоненти от трети страни, както и среда за програмиране на софтуер, което прави създаването лесно за всеки, който иска да прави интерактивни проекти.

„Даването на възможност на обещаващи предприемачи и млади студенти винаги е било приоритет за Intel, и като си партнираме с Arduino, ние насочваме цялата сила на Intel към ново поколение от създатели,” каза Джош Уолдън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на New Technology Group на Intel. „С усъвършенстваните функции на модула Intel Curie, вложени в платката Arduino 101, младите учащи се, както и разработчиците вече могат да създадат наистина уникални, умни и свързани творения.”

Базираната на модула Intel Curie платка, също ще бъде използвана като инструмент за създаване на прототипи от състезателите в конкурса America’s Greatest Makers, нов реалити конкурс, който ще се появи по телевизионните и дигитални платформи на Turner Broadcasting * през 2016 г., и продуциран от главния изпълнителен директор на United Artists Media Group Марк Бърнет.

 

Arduino 101 в класната стая
Arduino 101 ще бъде включена в Creative Technologies in the Classroom (CTC) курс по физически компютърни технологии, създаден и тестван от Arduino и към момента въведен в над 300 училища. CTC е първият в света официален курс по физически компютърни технологии за основните и средни училища и осигурява на обучителите инструменти, подкрепа и увереност, които са им необходими, за да въвеждат своите ученици в основите на програмирането, електрониката и механиката. Intel ще работи в тясно сътрудничество с Arduino, за да предостави програмата CTC на училищата по целия свят през следващите години. С въвеждането й в класните стаи, Arduino 101 ще подкрепя следващото поколение професионалисти, предприемачи и изобретатели в технологичната индустрия.

„Работихме в тясно сътрудничество с Intel върху разработването на тази платка и разширяваме нашия образователен курс, за да включим свързаността и усъвършенстваните функции, очаквани от днешните ученици-разработчици”, заяви Масимо Банзи, съосновател и главен изпълнителен директор, Arduino. „Чрез работата ни с Intel, ние можем да стигнем до глобалната общност от ученици и създатели на базово ниво, с изчерпателно въведение във физическите компютърни технологии и сега с по-усъвършенствано, мощно технологично решение, което ще им помогне да превърнат в реалност своите творчески виждания.”

Arduino 101 ще бъде на разположение през първото тримесечие на 2016 г. на препоръчителна цена на дребно от $30 (около 27 евро). Произведената от Intel платка ще бъде продавана под бранда Arduino 101 в САЩ и под бранда Genuino 101 извън САЩ. Продуктът ще бъде достъпен чрез дистрибутори и търговци на дребно, които продават други продукти за създатели и иноватори на Intel, като Amazon, Conrad Electronic, Farnell Element 14, Microcenter, Mouser, RadioShack, RS Components и SparkFun.

За Intel
Intel (NASDAQ: INTC) e световен лидер в компютърните иновации. Компанията проектира и изгражда ключовите технологии, които служат за основа на компютърните устройства по света. Като лидер в корпоративната отговорност и устойчивост, Intel също произвежда първите в света налични в търговската мрежа „безконфликтни“ микропроцесори. Допълнителна информация за Intel можете да намерите на newsroom.intel.com и blogs.intel.com, а за усилията на Intel в сферата на безконфликтните технологии на conflictfree.intel.com.

За Arduino.cc
Arduino е електронна платформа с отворен код, която стартира през 2005 г., за да опрости процеса на електронно прототипиране и да се даде възможност на хората с малко или никакви технически познания да изграждадат интерактивни продукти. Световната общност на създателите – студенти, любители, художници, програмисти, както и специалисти – е допринесла за тази платформа с отворен код, за да се създаде един невероятен ресурс от знания, достъпен за начинаещи и за експерти. Genuino е сроден бранд на Arduino.cc. Създадена от съоснователите на Arduino Масимо Банзи, Дейвид Куартиелес, Том Игой и Дейвид Мелис, екипа на Arduino.cc и общността, Genuino се използва за платки и продукти, продавани извън САЩ, като удостоверява тяхната автентичност и съгласуваност дългогодишните ценности на Arduino и нейната философия на отворен хардуер и отворен код. Genuino прави достъпен в целия свят проекта с отворен код на Arduino чрез установяване на партньорства с местни водещи на пазара производители в Азия, Европа, Южна Америка, Канада и Африка. Допълнителна информация за Arduino и Genuino е на разположение на arduino.cc.


Етикети: , , , ,4 коментара

 1. 1 Сашо // 19.10.2015 в 18:25

  колко памет може да има това?

 2. 2 nv // 20.10.2015 в 08:37

  Какви високопарни думи и излишно сложни словосъчетания за едно обикновено почти универсално микроконтролерче за обучение.

 3. 3 alx // 21.10.2015 в 15:12

  И защо трябва да избера интелския чип пред алтернативите? (а те не са никак малко)

 4. 4 Anonymous // 09.11.2015 в 22:04

  @alx Някой да те задължава да избираш и да купуваш точно този контролер? Големи хейтъри сте.

Коментари: