С новата R-серия процесори AMD повежда в производителността при вградените решения

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.10.2015, 4,311 показвания

AMD днес обяви нови AMD Embedded R-Series SOC процесори (процесори за вграждане от типа „система-на-чип“), които по данни на компанията са с най-висока производителност за различните пазарни ниши, където те се използват: дигитални дисплеи/видео-стени, дисплеи в магазините на дребно, медицинска изобразителна апаратура, електронни игри, съхраняване на мултимедия, комуникации и мрежи. Проектирани за специфичните нужди на вградените решения, процесорите включват най-новото AMD 64-битово x86 CPU ядро (“Excavator”), плюс трето поколение архитектура на графиката Graphics Core Next, и най-съвременно управление на захранването за намаляване на консумацията на енергия. В комбинация тези иновации и технологии на AMD осигуряват водеща в бранша графична производителност и ключови характеристики за изделия от следващо поколение.

amd_r_series_apu_1

Едночиповата архитектура „система на чип“ (SOC) прави възможно проектирането на опростени решения за дънната платка с малък форм-фактор от страна на клиентите на AMD и редица други доставчици и разработчици, като същевременно осигурява удивителна графична и мултимедийна производителност, включително способност да извършва хардуерно-ускорено декодиране при възпроизвеждане на 4K video. С широка поддръжка на периферия и интерфейсни опции, мощна AMD Radeon™ графика, проектирана за първата в света сертификация за хетерогенно системна архитектура (Heterogeneous Systems Architecture (HSA) 1.0, и поддръжка на най-новата памет DDR4 новите AMD R-Series SOC чипове адресират нуждите на изключително богата гама пазари и клиенти.

“AMD продължава силно да развива x86 платформите за вграждане, и това се отплаща с увеличаващия се брой клиенти и приложения,” каза Джим МакГрегър, главен анализатор в TIRIAS Research. “Съществува необходимост от потапяща графика, висококачествена визуализация и паралелна обработка във все повече нарастващ брой вградени приложения. По всички тези фронтове AMD Embedded R-Series SOC е много атрактивно решение.”

amd_r_series_apu_2

Високо-производителна графика

С интегрираните на чипа последно поколение AMD Radeon™ графика и най-нови мултимедийни технологии, системите на чип за вграждане AMD R-серия осигуряват висока производителност и поддръжка на High Efficiency Video Coding (HEVC) за пълноценно 4K декодиране и DirectX® 12. Новите AMD Embedded R-Series SOC предлагат подобрена с 22% GPU производителност в сравнение с 2-рото поколение R-серия APU и 58% предимство пред Intel Broadwell Core i7 при бенчмарки натоварващи интензивно графиката. Спецификациите на интегрираната AMD Radeon™ графика включват:

  • До 8 изчислителни единици и два блока за рендериране
  • GPU честоти до 800MHz водещи до 819 GFLOPS
  • Поддръжка на DirectX 12

Пълноценна Хетерогенна системна архитектура (HSA)

Клиенти в няколко промишлени бранша като машинно обучение, изобразяваща апаратура в медицината и информационни дисплеи често пъти трябва да пускат интензивни алгоритми с интензивни паралелни изчисления. HSA е стандартизирана платформа, която използва производителността и енергийната ефективност на GPU като енджин за паралелни изчисления. Тя позволява на разработчиците по-лесно и ефективно да прилагат хардуерните ресурси в днешните SoC, като помага на приложенията да работят по-бързо и с по-малко енергия за широка гама изчислителни платформи. Платформата AMD Embedded R-Series включва реализация на пълноценна HSA, като в нея се балансира производителността между CPU и GPU. Същевременно хетерогенната унифицирана архитектура на паметта (heterogeneous Unified Memory Architecture (hUMA) помага за намалена латентност и подобрен достъп до паметта както за CPU , така и за GPU, за да се увеличи производителността.

Проектирани за вградени решения

 Системите-на-чип на AMD R-серия са проектирани с мисълта за тяхната подходяща реализация, и включват характеристики като работа при температури – промишлен стандарт, поддръжка на двуканална DDR3 или DDR4 памет с ECC (Error Correction Code), защитено стартиране (Secure Boot), и множество процесорни опции, за посрещане на разнообразните нужди на приложенията. Освен това, конфигурируемото потребление на енергия (cTDP) позволява на инженерите да настройват консумацията от 12W до 35W с нараствания от 1W, за по-голяма гъвкавост. AMD Embedded R-Series SOC имат 35% по-малка площ в сравнение с 2-ро поколение AMD Embedded R-Series APU, което ги прави отличен избор при реализации с малък форм фактор.

Ключовите характеристики и спецификации включват:

  • Първият „вграден“ процесор с поддръжка на двуканална 64-битова DDR4 или DDR3 памет с корекция на грешката (ECC), с честоти до DDR4-2400 и DDR3-2133, и поддръжка на 1.2V DDR4 и 1.5V/1.35V DDR3;
  • Процесор за осигуряване на защита AMD Secure Processor със защитено стартиране с AMD Hardware Validated Boot (HVB); инициира защитена среда на стартиране преди пускане на самите x86 ядра
  • Интегриран високопроизводителен системен набор с поддръжка на PCIe® Gen3 USB3.0, SATA3, SD, GPIO, SPI, I2S, I2C, UART

Системите-на-чип AMD R-серия осигуряват 10-годишен срок на съществуване на продукта. Процесорите поддържат Microsoft® Windows® 7, Windows® Embedded 7 и 8 Standard, Windows® 8.1, , Windows® 10, и AMD Linux® драйвер, вкл. Mentor Embedded Linux от Mentor Graphics и съответните средства за разработка.


Етикети: , , , ,Един коментар

  1. 1 Избиха рибата // 22.10.2015 в 15:53

    Брей, туй АМД-то избиха рибата. Добре би било да ни поднесат по една порция на скара като бонус към продукта си.

Коментари: