TP-LINK пуска първият рутер със сензорен екран в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.12.2015, 5,646 показвания

 • Капацитивният сензорен дисплей с диагонал 4,3 инча позволява по-лесна конфигурация и управление на устройството само с няколко докосвания.
 • Touch P5 осигурява комбинирани скорости на трансфер на данни до 1900Mbps благодарение на 1GHz Broadcom процесор

 tplink_lcd_router_touch_p5

Производителят на мрежово и комуникационно оборудване TP-LINK, пуска в България първият безжичен рутер със сензорен екран – Touch P5, който позволява инсталирането на устройството само за няколко минути, без да се налага използването на компютър или друго допълнително устройство.

Всички настройки и функции свързани с мрежата са достъпни от интерфейса на рутера  с помощта на виртуална клавиатура и бутон за бърза навигация , разположен на началния екран на устройството. Потребителят може да създава Guest мрежи, настройки за родителски контрол или да управлява достъпа до различни устройства в дома. Екранът е създаден така, че да бъде гарантирана неговата здравина и сигурност. За първи път в категорията рутери със сензорен екран, Touch P5 на TP-Link се основава на независим от главния процесор STMicroelectronics чипсет. Резултатът е интерфейс, който реагира бързо на команди, без да се  влияе на скоростите на трансфер или други функции.

Развлечение без граници, на разстояние само едно докосване

Touch P5 използва двуядрен 1GHz процесор, който осигурява стабилни и високоскоростни връзки, идеални за 4K видео стрийминг, както и за качествен гейминг на множество устройства.  Рутерът Touch P5 ефективно разпределя мрежовия капацитет в двата честотни канала 2.4GHz (600Mbps) и 5GHz (1300Mbps) за стартиране на всяко взискателно приложение, без забавяне.

“Рутерът Touch P5 демонстрира за пореден път, че винаги има място за иновации, които касаят по-лесното използване на устройствата в дома, а сега вече и при рутерите. Благодарение на иновативният сензорен екран и модерен дизайн, както и най- добрите технически характеристики, този рутер спечели своето място в екосистема от устройства в дома, което позволява създаването на мощни и стабилни мрежи само с няколко докосвания “, каза Хермес Сонг, регионален директор TP-LINK.

Благодарение на трите външни антени, рутера AC1900 Touch P5 осигурява по-голямо безжично покритие и силен сигнал, без мъртви зони и осигурява свързването на много и различни устройства в дома. Вградената beamforming технология (генериране на лъчи) насочва и осигурява максимална мощност на сигнала към устройствата в дома, без да се губи връзка при промяна на тяхната позиция спрямо рутера.

Touch P5 разполага с 4 Gigabit Ethernet порта за свързване с кабел към компютри, смарт телевизори и игрални конзоли, както и два USB порта (единият от които е USB 3.0, за до 10 пъти по-бърз обмен на данни спрямо USB 2.0.)

Модерният дизайн с извит корпус, позволява поставянето на рутера навсякъде в дома, независимо дали ще предпочетете да го монтирате на стената, или в библиотеката.

tplink_lcd_router_specs

Рутерът ще се предлага в България с препоръчителната продажна цена от 358 лева с ДДС.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 BTVGZ // 10.12.2015 в 16:13

  Някой може ли да ме светне що да сменя моя рутер от 60 лева с тоя от 360?

 2. 2 Fifi // 10.12.2015 в 21:59

  Нз брат тоо по як

 3. 3 merlinofchaos // 15.12.2015 в 09:13

  Хахах ми този може да си гло сложиш в гардероба та да ти го усветява ;)

 4. 4 fityla // 20.12.2015 в 23:22

  Чак първият рутер с тъчскрийн в България, малко е пресилено. Инсталирал съм RB преди 1 година с тъчскрийн, не че се ползва за нещо или пък е купен заради това…

Коментари: