ASUS представи RT-AC5300

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 16.12.2015, 5,760 показвания

Най-бързият трибандов Wi-Fi рутер в света е идеален избор за ентусиасти и геймъри с NitroQAM за скорости от клас AC5300 и вграден гейминг акселератор

Ключови факти

 • Най-бързият Wi-Fi в света: Трибандова конструкция от клас AC5300 с Broadcom NitroQAM за ускоряване на максималните скорости до 5334Mbit/s
 • Най-добро представяне и покритие за мулти устройства: 4×4 MIMO антени за перфектно представяне на различни устройства и изключително голямо покритие
 • Гладък онлайн гейминг: Вграденият гейминг акселератор успешно намалява пинг времето и забавянето за почти всички конкурентни мултиплеър онлайн игри
 • Повече ленти за повече устройства: Трибандовият Wi-Fi и Smart Connect позволява бързо свързване и гладка работа на повече устройства

 ASUS_RT_AC5300_Tri_Band_Gigabit_Router

ASUS представи RT-AC5300, трибандов безжичен рутер клас AC5300 за най-добро представяне, с технологията Broadcom® NitroQAM™, осигуряваща най-бързия в света комбиниран Wi-Fi пренос на данни до 5334Mbit/s[1].

Създаден като уникално произведение на изкуството за ентусиасти и геймъри, футуристичният RT-AC5300 използва 4×4 (4-предаване, 4-приемане) MIMO антени и за трите ленти. Комбиниран и с AiRadar, универсална технология за генериране на лъчи, и с Tri-Band Smart Connect, RT-AC5300 осигурява отлично представяне на мулти устройства и изключително голямо покритие.

За най-гладкия онлайн гейминг, RT-AC5300 притежава ексклузивен вграден гейминг акселератор от Gamers Private Network® (GPN®) на WTFast®, който намалява значително пинг времето и забавянето за невиждано преживяване в почти всички конкурентни мултиплеър онлайн игри.

Зашеметяващите скорости на RT-AC5300, по-добри дори от тези на кабелните рутери, ще бъдат радост за всеки геймър, който се нуждае от свободата и удобството на Wi-Fi, но с надеждност и представяне, които се асоциират обикновено с кабелните мрежи.

 

Най-бързата Wi-Fi скорост, доставяна до повече устройства!

Все по-често, наличните безжични честотни ленти в домакинството, трябва да бъдат споделяни с голям брой Wi-Fi съвместими устройства, включително лаптопи, смартфони, таблети, телевизори и смарт домашни устройства. За да бъде осигурена допълнителна честотна лента на тези домакинства, RT-AC5300 използва трибандова конструкция клас AC5300 с две независими 5GHz честоти и една 2.4GHz честота.

Технологията Broadcom NitroQAM ускорява максималната скорост на всяка от 5GHz честотни ленти от стандартните 1734Mbit/s до светкавичните 2167Mbit/s, а скоростта на 2.4GHz честотна лента се увеличава от 800Mbit/s на 1000Mbit/s за най-добрата в света комбинирана скорост от 5334Mbit/s – пет пъти повече от кабелна Gigabit Ethernet връзка. Това изключително постижение означава, че RT-AC5300 осигурява на потребителите повече от достатъчно капацитет за онлайн гейминг без накъсване, гладък стрийминг на 4K/UHD видео и ултра бърз трансфер на данни до всички свързани устройства.

Подобрено покритие, за всяко устройство, навсякъде!

За изключително покритие на повече етажи и стаи, ASUS RT-AC5300 използва осем разглобяеми външни двубандови антени 4×4 MIMO с универсална технология ASUS AiRadar, за генериране на лъчи, която осигурява ненадмината производителност при използване на много устройства и безжично покритие на сигнала. AiRadar фокусира Wi-Fi сигналa към устройствата, за да подобри представянето, стабилността и обхвата.

 

Вграден гейминг акселератор за гладка и бърза онлайн игра

ASUS RT-AC88U включва ексклузивен вграден клиент и безплатен абонамент за WTFast, който предоставя на потребителите най-доброто онлайн гейминг преживяване и то без допълнително заплащане![2] WTFast използва GPN, специална глобална частна мрежа, която автоматично осигурява на потребителите най-ниското пинг време и забавяне – критично важни параметри при онлайн гейминга за гладка и непрекъсната игра.

GPN може да намали средното пинг време при игра с 30-60%, да намали средното отклонение на скоростта с 70-90%, както и да елиминира забиването на рутера с 70-90%. Чрез автоматичното разпределяне на игровите пакети с данни към най-ефективните интернет маршрути се намалява загубата на данни, осигурявайки адекватна и динамична онлайн игра. GPN осигурява виртуална поддръжка на всички популярни мултиплеър игри и предлага оптимизирани настройки за повечето от тях.

Игровият акселератор е интегриран в лесния за използване ASUSWRT графичен интерфейс на RT-AC88U и не използва системни ресурси на игровото устройство. Това позволява работа със всяка игрова платформа, включително Windows, Mac OS, Linux и игрови конзоли — независимо от производителя или операционната система.

Модерни технологии за отлична скорост, надеждност и лесни за употреба

ASUS RT-AC5300 разчита на редица уникални технологии за подобрено представяне и изключителна стабилност дори и при най-натоварените мрежи.

Технологията Tri-Band Smart Connect интелигентно избира оптималната честотна лента за всяко свързано устройство, като преценява скоростта на устройството, силата на сигнала и степента на натовареност на всяка лента. Това освобождава потребителите от необходимостта да решават сами коя лента да използват, тъй като RT-AC5300 го прави автоматично. Резултатът е по-добро покритие и бързи и надеждни връзки през цялото време!

За напредналите потребители, поддръжката на Link Aggregation (802.3ad) осигурява възможност за комбиниране на два от Gigabit Ethernet LAN порта в един с ултра бърза 2Gbit/s кабелна връзка (използвайки два мрежови кабела)[3]. Тази характеристика, нормално налична само при професионалното мрежово оборудване, ще бъде особено интересна за потребителите с високоскоростни мрежови устройства за съхранение на данни (NAS), които все по-често предлагат 802.3ad поддръжка. Така потребителите могат наистина да се възползват от възможностите на съвременните NAS устройства за бързо архивиране и обмен на файлове.

[1] NitroQAM изисква съвместимо клиентско устройство

[2] Собствениците на RT-AC88U получават базова версия WTFast безплатно, без реклама. Тази версия на WTFast включва техническа поддръжка, и е лимитирана до акселериране на едно устройство. За мигновено ускоряване на множество устройства, потребителите трябва да притежават премиум акаунт.

[3] Изисква клиентско устройство с два мрежови порта и поддръжка на 802.3ad Link Aggregation


Етикети: , , , ,8 коментара

 1. 1 lilos // 18.12.2015 в 00:03

  A nqkoi ima li ideq kakvi gi drobqt tiq zatvoreni produkti

 2. 2 Георги // 18.12.2015 в 12:11

  @lilos В какъв смисъл ? Притежавате продукта и сте открили проблеми с какво точно?

 3. 3 lilos // 18.12.2015 в 15:00

  Ne stava vapros za poblemi a za tova che tiq produkti sa s zatvoren software i nikoi ne znae kvo varvi vatre i samo ni zaribqvat s skorosti a nikoi ne darji da znae kakvo varvi vatre !

 4. 4 Гого // 18.12.2015 в 16:20

  Върви близо до максимално заявените скорости за всеки от бандовете. Естествено всеки един от бандовете е с различна степен на пробивност на сигнала през препятствия. А ти не си българин с тая латиница! Мамалигар сигурно :D

 5. 5 Spy Joe // 18.12.2015 в 17:38

  Брей тука някой и фирмуер с отворен код иска да му турят. Естествено, че някое друго пакетче може да се отрази към Fort Meade, Maryland стига да му кажем. Тайванските ни приятели от Хасус са за тва, то и всеки друг жълт тайвански капиталист се разбира много добре с нас

 6. 6 lilos // 19.12.2015 в 01:21

  https: //libreplanet.org/wiki/Save_WiFi

 7. 7 BTVGZ // 21.12.2015 в 16:43

  За под две иляди лево не ща да виждам домашни рутери за уи фито на село..

 8. 8 ihaa // 21.12.2015 в 17:35

  прилича на малкото на пришълеца

Коментари: