1TB външен мобилен твърд диск ADATA HD720

В раздел: Ревюта от на 18.12.2015, 8,978 показвания
Страница от ревюто: 1 2


adata-hd720-1

ADATA HD720 е най-актуалната серия от външни устройства за съхранение на данни на компанията, които са предназначени да издържат на екстремни условия. Става дума за външни мобилни дискове с USB 3.0 Интерфейс за връзка с компютър, които са предназначени да осигуряват надеждна работа в тежки условия, както и да издържат на вода, прах и удари. За целта устройствата идват в специално разработен защитен корпус, който не само осигурява висока надеждност и издръжливост за мобилния диск намиращ се в него и по-специално за данните записани на него, но също така предлага и много добра визия на продукта.

adata-hd720-inside

Ето как най-общо изглежда конструкцията на устройствата от серията HD720. Имаме мобилен диск, който е поставен в специални гумирани водачи, който от своя страна са разположени в основната пластмасова конструкция. Най-външният слой е специална силиконова рамка, която обгръща всичко и осигурява допълнителна устойчивост. Това е изцяло механичната защита на устройството, която има за цел да го предпазва основно когато то не се използва, за по време на работа е наличен G Shock Sensor, който следи за силни вибрации и удари и гаси устройството при наличие на такива, за да може да предпази мобилния диск от повреда дори когато той се ползва. Благодарение на надеждната си защита ADATA HD720 е сертифициран по стандарта IP68 за устойчивост на вода и прах, така че диска може да се използва без проблем в силно запрашена среда, а в неработно състояние дори да попадне във вода с дълбочина до 2 метра не би трябвало да има никакви проблеми, стига разбира се да не остане в нев повече от 120 минути. Освен това устройството е тествано за издръжливост при изпускане от височина до 1.8 метра и не би трябвало да има никакви негативни последствия за неговата функционалност в подобна ситуация.

adata-hd720-2
adata-hd720-3

ADATA HD720 се предлага в няколко разновидности като цвят – черно, жълто и синьо, а също така е наличен и с капацитет от 500GB, 1TB и 2TB. Тестваният от нас вариант беше със син цвят и капацитет от 1 терабайт. За връзка с компютъра се използва стандартен USB 3.0 кабел за връзка с мобилен диск, като особен ценното при подхода на ADATA е че са предвидили кабела да бъде закачан директно към корпуса на самото устройство – по-лесно пренасяне и значително намаляване на възможността да се чудите къде е останал кабела като ви потрябва да ползвате диска и да губите време в търсенето му.

adata-hd720-4

Единствената ни забележка към дизайна на корпуса на ADATA HD720 е в използвания подход за капачката, която покрива конекторите, когато устройството няма да се използва. Затварянето на тази капачка е задължително, за да може да получите пълната защита на диска при екстремни условия, а именно тук може да се сблъскате с известни проблеми ако не внимавате при затварянето на капачката. Правилното и пълно “запечатване” на диска изглежда изисква малко повече усилие, след което внимателно трябва да проверите дали капака е застанал на място, в противен случай може да имате известни проблеми, особено ако решите да демонстрирате на някой колко издръжливо е устройството на вода например. При предходния модел HD710, който сме тествали преди време като че ли запечатването на достъпа до USB конектора на диска беше по-удачно реализирано, макар че там вероятно рискът при силен удар да се отвори защитното капаче е по-голям, отколкото при HD720.Всички страници от статията:

 1. 1TB ADATA HD720 USB 3.0 мобилен диск
 2. Тестове и резултати


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , ,4 коментара

 1. 1 Асан // 18.12.2015 в 23:29

  Тестовете за производителност на Toshiba MQ01ABD100 ги има в интернет, а си пропуснал да тествтваш най-важното – издръжливостта.

 2. 2 polyksena // 21.12.2015 в 17:52

  Този диск, ако беше SSD щеше да е диска на Чък Норис :) Но с тези механики вътре не го виждам да е подходящ за по-сериозен екшън.

 3. 3 Tunturi // 22.12.2015 в 15:23

  Вие външния диск за фризби ли го ползвате ? Предназначението му е друго устойчивостта при удари е просто превантивна мярка от невнимание.

 4. 4 МоНаХа // 22.12.2015 в 16:45

  Те са се опитали да минимизират вибрациите към диска, но това си е чиста надпревара с човешката немарливост и за сега тя побеждава ;)

Коментари: