AMD Radeon Pro Duo с LiquidVR™ е първата в света платформа за създаване и консумиране на VR съдържание

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.03.2016, 6,189 показвания

AMD вкарва суперкомпютърна производителност в разработките и потреблението на приложения за Виртуална реалност

Днес AMD представи най-мощната платформа за виртуална реалност (ВР) в света, способна както да потребява, така и да създава ВР съдържание.  AMD Radeon™ Pro Duo, заедно със софтуерния пакет за разработчици LiquidVR™ SDK е платформа, насочена към практически всички аспекти на създаване на ВР съдържание: от развлекателни приложения до образование, журналистика (представяне на новини), медицина и кино. С удивителните 16 TERAFLOPS изчислителна производителност, AMD предлага цялостно решение всички страни на начина на живот на ВР-създателите – както за по-бърза разработка на ВР приложенията-„убийци“ през работния ден, както и за DirectX® 12 изживявания с максимален реализъм в часовете на отдих.

amd_radeon_pro_duo

AMD продължава да решава основните проблеми, пред които са поставени разработчиците, с намаляване на латентността и ускоряване на работата с ВР чрез тясно сътрудничество с общността от разработчици и с технологията AMD LiquidVR™ . Следващата стъпка на AMD в тласкането напред на ВР е с AMD Radeon™ Pro Duo – новата, невероятно мощна карта с два графични процесора, която дава мощността необходима на ВР дизайнерите, създателите и консуматорите на ВР съдържание.

AMD Radeon™ Pro Duo е първия продукт от линията AMD VR Ready Creator. Картата AMD Radeon™ Pro Duo заедно с LiquidVR™ SDK е също така избраната платформа за инициативата на Crytek – VR First™ за възпитаване на нови таланти в областта на разработването на виртуална реалност, с оборудването на лаборатории за виртуална реалност в колежи и университети в цял свят.

“Като една супермодерна платформа, AMD Radeon™ Pro Duo с LiquidVR™ SDK е перфектният избор като графичен стандарт за инициятивата на Crytek VR First™,” каза Джеват Йерли, CEO на Crytek. “Като графична карта, която обхваща нуждите както на създатели, така и на потребители на ВР съдържание, тя е изключително подходяща за най-талантливите бъдещи разработчици, които ще оформят бъдещето на виртуалната реалност и поглъщащите изчислителни среди.”

AMD Radeon Pro Duo се очаква на пазара в началото на второто тримесечие на 2016 на очаквана крайно-клиентска цена от 1499 щ.долара (в САЩ). Можете да научите повече за AMD Radeon™ Pro Duo тук.


Етикети: , ,2 коментара

  1. 1 VR FTW // 15.03.2016 в 22:05

    Две ядра на една платка а.к.а. Crossfire, както и SLI “за сега” са безсмислени.

    Полза ще има ако дизайнерите ползват сътветния SDK за разработването на някакво съдържание, това обаче “за сега” няма да стане.

    Така че АМД и нЕвидя само публикуват глупости с цел продажба, но реално нямат никакво покритие!

  2. 2 amd fan // 19.03.2016 в 17:13

    Лошото е, че системата е захранена с Intel Core i7-5960X…

Коментари: