За производството на масла в Приста Ойл

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.05.2016, 4,909 показвания

prista-oil-1

Приста Ойл Холдинг е българска компания с основна дейност в сферата на производство, търговия и дистрибуция на масла, греси и специални течности. Компанията съществува от  22 години, като за това време се е превърнала не само във водещ производител на автомобилни смазочни продукти и индустриални масла на българския пазар, но и в региона.

Екипът на Холдинга се състои от 500 души: техническите експерти, експерти научноизследователска и развойна дейност, лаборанти, производствени инженери, търговски мениджъри, специалисти обслужване и др.

Холдингът притежава 4 завода. Два от тях се намират в България – завод за смазочни материали в Русе и завод за производство на греси в София, един в Турция (Измит) и един в Узбекистан (Фергана). Заводът на Приста Ойл в Русе е първата производствена база на компанията и нейната “визитна картичка”.

 

prista-oil-2
prista-oil-4prista-oil-5

Съвсем наскоро имахме възможността да посетим  именно завода в Русе и да проследим процеса на производство на различните автомобилни и индустриални продукти с марка Prista® от момента на постъпването на базовото масло, до неговото смесване според конкретните нужди, производството на опаковки и пакетирането му за транспортиране до необходимата локация.

Вероятно най-интересната част за повечето от вас ще бъде производството на автомобилните масла, но освен тях в Приста Ойл се произвеждат индустриални продукти като хидравлични, трансформаторни, компресорни, турбинни, редукторни и други масла и специални течности: антифиризи, спирачни течности, AdBlue и др.

 

prista-oil-7

Освен производство и продажба на продукти под собствена марка Приста Ойл Холдинг е оторизиран дистрибутор на продукти с марката Texaco® на компанията Шеврон за България и други страни от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Освен Шеврон редица компании също се довериха на Приста Ойл: Gulf Oil Marine Limited, част от Gulf Oil Group International – един от световните лидери в производството и дистрибуцията на смазочни материали за корабната индустрия,  Ergon Inc за трансформаторни и технологични масла  и  GreenChem за AdBlue. Тези съвместни бизнес начинания, даващи възможност за производството на продукти на компаниите-партньори, осигуряват достъп и до технологиите, използвани от тези световни лидери. За да бъде гласувано подобно доверие на българска компания е ясно, че от Приста Ойл не правят никакви компромиси с качеството на продукцията.

 

prista-oil-11-2
prista-oil-9prista-oil-11
prista-oil-8prista-oil-10

За високото качество на производство се убедихме и сами, след като се запознахме в детайли с него по време на нашето посещение в завода и посетихме специализираната лаборатория на Приста Ойл.

Изпитвателната лаборатория за нефтопродукти (ИЛН) е самостоятелно структурно звено към Приста Ойл Холдинг със статут на отдел. Разположена на територията на Завода за смазочни масла в гр. Русе, с работна  площ от  1000 м2, ИЛН е една от най-модерните лаборатории, притежаваща съвременни изпитвателни, контролни и  измервателни технически средства.

Лабораторията е създадена през 1996 г. и поддържа акредитация от Българска служба за акредитация от  1999 г. до настоящия момент. От 2003 година Изпитвателната лаборатория за нефтопродукти е акредитирана съгласно изискванията на БДС EN ISO IEC 17025  с обхват на акредитация за изпитване на нефтопродукти:  масла, смазочно-охлаждащи течности, течности за автомобили, смазки, дизелови и котелни горива, газьол и др.

Контролно-аналитичната дейност в лабораторията се извършва в 22 помещения, обособени по вид на анализите: физикохимични изпитвания, класификационни, електроизолационни, елементен анализ (спектрометрия), инструментални, аналитични, термоокислителни  изпитвания на масла и други.

 

prista-oil-12prista-oil-13
prista-oil-14prista-oil-15
prista-oil-16prista-oil-17

До тук с първоначалното представяне; очаквайте съвсем скоро повече подробности за самото ни посещение и проследяване на процесите в  завода на  Приста Ойл в Русе, както и за посещението ни на  лабораторията на компанията. За нас беше доста интересно да се запознаем по-отблизо с производството на автомобилни и индустриални смазочни продукти, както и да разберем  през какви тестове минават те,  преди да стигнат до крайния потребител. Подготвили сме ви солидно количество снимков и видео материал, така че очаквайте продължението на темата съвсем скоро…


Етикети: , , , ,3 коментара

  1. 1 az // 23.05.2016 в 20:04

    Добре де от кога се превърна сайта в нефтен продукт?Защо пишете неща дето не са за hwbg.Може да ви са спонсори ама нас кво ни дреме

  2. 2 KalliMan // 23.05.2016 в 22:07

    Нещо ми се губи логиката това че hardwarebg публикува новина свързана с производството на машинно маслко и антифриз. Това е все едно сайта “женска мода и пердета” да публикува снимков материал от мисията на опортюнити на планетата Марс. Или там нещо свързано с миграцията на китовата акула.

  3. 3 Илиан Кованджиев // 24.05.2016 в 00:43

    Много добри масла за охлаждане на система от тип Аквариум.