Gigabyte вдигат “графичната” летва с GTX 1080 Xtreme Gaming Premium Pack

В раздел: Новини от на 6.06.2016, 6,194 показвания

Макар компанията вече да предлага референтната версия Founders Edition на GeForce GTX 1080, както и да подготвя очакваната GTX 1080 G1.Gaming, Gigabyte не искат да приключват дотук и въвеждат и трети представител на своите графични предложения под моделно име GTX 1080 – Xtreme Gaming Premium Pack. Както ще видите по-долу, платката изглежда повече от сериозна и интересна.

gigabyte_1080_xtreme_gaming_cooling_4

Все още не е ясно дали този вариант ще е базиран на референтното PCB, или от Gigabyte ще предложат “свой прочит” на хардуера под доста интересният въздушен охладител. При тази версия на Windforce 3X не става дума просто за оцветен в други краски вариант на охладителя Windforce. От Gigabyte са се постарали да ни предложат нещо ново и заслужаващо внимание (освен, че най-вероятно ще е доста ефективно). В това число включваме и специалната подсветка, която предлага възможност за уникално осветяване (16.8 милиона цвята).

gigabyte_1080_xtreme_gaming_cooling_3

Първото по-важно нещо, което трябва да се спомене са трите 100мм вентилатора, които не са позиционирани един до друг, а са на две нива – двете крайни перки се намират над нивото на средната. Според Gigabyte това спомага за повишаване на ефективността на трите вентилатора и създаденият въздушен поток.

gigabyte_1080_xtreme_gaming_cooling_2

Налице е повишаване на производителността на охладителя с 10%, което макар да не звучи завладяващо, е добро постижение и спомага за постигане на по-ниски работни температури.

gigabyte_1080_xtreme_gaming_cooling_5

На ниво компонентна база от Gigabyte са предвидили “Titan X-Grade” кондензатори и дросели, което би трябвало да предложи повишена ефективност и стабилност , особено при прилагане на овърклок. Освен това гърба на платката е екипиран с метална планка за повишена стабилност (а може би и топлоотделяне).

Към момента Gigabyte не са много словохотливи що се отнася до работните честоти на този нов графичен ускорител, както и на каква стартова цена ще се появи на IT пазара. Освен всичко друго, този графичен ускорител предлага и Gigabyte Xtreme Care, което казано на по-прост език е “4-годишна гаранция” (изисква регистрация на графичният ускорител на сайта на Gigabyte).


Етикети: , ,3 коментара

 1. 1 Марто // 06.06.2016 в 22:45

  Ясно! Значи тая година най-голямото нововъведение ще се явява подсветката. Трябваше да си остане на ниво мишки/клавиатури…

 2. 2 tsv_strogg // 08.06.2016 в 12:26

  16.8 млн. цвята??? Много ми е интересно как е реализирана тази подсветка…
  Що се отнася до перките, това на схемата ми се вижда малко балъшки поднесено, като за деца. Има си закони на аеродинамиката и един поток не се събира с друг такъв, не и по този начин, както е показано и както са разположени вентилаторите. Но явно целта е просто маркетинг и зарибяване на купувача:)

 3. 3 шошо // 10.06.2016 в 07:01

  Видеокартите започват да заприличват на “пернишки голфове” :-D (нищо лично към хората от там и возилата им) .

Коментари: