Radeon Rebellion продължава своя ход с оптимизираната за игри графична карта Radeon RX 470

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.08.2016, 4,597 показвания

amd-radeon-rx470
— Polaris архитектурата на новите графични решения осигурява отличен гейминг с висока резолюция —

AMD днес даде официален старт на новите карти Radeon RX 470, предлагащи плавна и ярка картина за HD игри. С поддръжката на интерфейси за разработчици използващи максимално хардуерните ресурси като DirectX 12 и Vulkan, асинхронни изчисления и поддръжка на HDR, RX 470 спазва обещанието за безкомпромисен HD гейминг с отлична графична производителност и ниско потребление на енергия. Radeon RX 470 е стойностно предложение за геймърите от цял свят с цени започващи от $179 (крайна цена в САЩ). USD. Подробности за новата графична карта и интегрираните в нея технологии можете да намерите в уебсайта на AMD предназначен за геймъри Radeon.com.

“Ние продължаваме напред с инициативата Radeon Rebellion с новата карта Radeon RX 470 осигуряваща HD гейминг и забележителни преживявания в игрите на безупречна цена,” каза Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group, AMD. “Възможностите и цените на цялата гама Radeon RX са подсказани от геймърите и ентусиастите, които използват нашите графични технологии. Те казаха своето мнение и ние слушахме. Radeon RX 470 е първокласна карта със забележителни характеристики, която ще развълнува РС ентусиастите в цял свят.”

Картата Radeon RX 470 драматично превъзхожда предишното поколение GPU, предлагайки 32 изчислислителни единици, 2048 поточни процесори, до 4.9 TERAFLOPS изчислителна мощност. При това типичното потребление на енергия е само 120 вата. Тя показва забележителни резултати в игрите с повече от 60 fps на ултра настройки при широко разнообразие от най-новите заглавия.

Характеристики на Radeon RX 470

Оптимизирана за геймъри – изградена по 4-то поколение Graphics Core Next (GCN) архитектура с асинхронни шейдъри и усъвършенстван геометричен енджин, графичната карта Radeon RX 470 предлага много плавен геймплей при HD резолюции с найновите DirectX 12, Vulkan, и e-Sport заглавия.

Отлична ефективност – графичната карта Radeon RX 470 е изработена по оптимизирана FinFET 14 технология, която носи нови нива на производителност и понижени изисквания към захранването на компютрите. Това позволява по-високата производителност да бъде реализирана в  по-компактни, енергопестящи системи.

Поддръжка на висока резолюция – със своя чисто нов дисплей-енджин Radeon RX 470 е готова за новото поколение HDR съдържание и възпроизвеждане на видео и игри.[1]

Забележителен контрол върху производителносттасофтуерът движещ графичната карта Radeon RX 470 е също така усъвършенстван, както базираният на Polaris архитектурата софтуер. Драйверите Radeon Software осигуряват възможните най-високи нива на производителност, функционалност и стабилност, за плавно възпроизвеждане и отлични изживявания. Най-новият Radeon Settings Software вдига персонализацията на изцяло ново ниво – с управлението на честоти и напрежения потребителите могат лесно да настроят своята система за желаната производителност.[2]

Тиха работа с игри – Графичните процесори Radeon RX 470 осигуряват ниски нива на шума с функциите за „silent gaming“, които динамично оптимизират звуковите нива на базара на реалното натоварване и температура.

Готови за технологията AMD XConnect – За мобилните РС геймъри, които планират да закупят тежък за носене игрови ноутбук или тънък ноутбук, на който игрите трудно ще вървят, AMD XConnect отключва най-доброто от двата свята. Системите трябва да са проектирани за външни графични решения Thunderbolt 3 eGFX—идеален форм фактор за бързи и ефективни GPU с Polaris архитектура.[3]

Наличност на Radeon RX 470

Графичните карти Radeon RX 470 са достъпни на пазара от днес в цял свят. За допълнителна информация къде да ги закупите, посетете http://shop.amd.com/en-us.

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD  днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

  1. HDR съдържанието изисква системите да бъдат конфигурирани напълно с HDR-готов хардуер и софтуер: графична карта, монитор/ТВ, графичен драйвер и приложение. Видео съдържанието трябва да бъде HDR и да се гледа с HDR-готов плейър.
  1. Продуктовата гаракция на AMD не покрива повреди причинени от овърклок, дори когато овърклокът е активиран чрез AMD хардуер
  1. Не всички ноутбуци или 2-в-1 решения разполагат с AMD XConnect™ технология, и не всички решения за външна графика (eGFX) са конфигурирани с AMD Radeon™ графични карти, и може да не разполагат с възможност за ъпгрейд. Софтуерният пакет и BIOS на основната система трябва да са конфигурирани да поддържат AMD XConnect™ технологията. Системите трябва да имат Thunderbolt™ 3 интерфейс. Проверете пълните спецификации и възможности на системите при производителя, и посетете amd.com/xconnect за списък на съвместимите устройства.

 


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 Алекс // 07.08.2016 в 15:13

    Ако цената и в България е под 400лв си заслужава

  2. 2 BTVGZ // 08.08.2016 в 19:38

    Е, естествено че ще е под 600 лева. 400 чакай, като дойде време за RX570.

Коментари: