Главният технологичен директор на AMD, Марк Пейпърмастър, ще представи визията на компанията в областта на виртуалната реалност по време на IFA‘2016

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 30.08.2016, 3,959 показвания

Водещи представители на ВР индустрията ще се присъединят към AMD, за да очертаят новите приложения и бизнес възможности за виртуалната реалност

  

Берлин, Германия, 29 август 2016 г. AMD (NASDAQ: AMD) съобщи, че старши вицепрезидентът и главен технологичен директор на компанията Марк Пейпърмастър ще направи програмно обръщение озаглавено „Надпреварата към реалността – възможност за следващия пазар за милиард хора,” по време на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин. Точните дата и час на тази реч са вече известни – 3 септември, събота, в 14:00 ч. българско време.

amd_logo_2

“Примерите за виртуална реалност днес само започват да подсказват какви са възможностите. Ключовите подобрения в компютърния хардуер, дисплеите и сензорите, които ще бъдат реалност през следващите две до пет години и ще предложат повече производителност, по-голяма достъпност като цена, и повече мобилност на решенията за виртуална реалност ще изградят основата за широка гама вълнуващи нови приложения на технологията” каза Пейпърмастър. “Виртуалната и разширената реалност имат потенциала радикално да променят много клонове на икономиката – от развлекателната индустрия до образованието и здравеопазването – тъй като ни тласкат в нова ера на иновации. Градивните елементи са налице, и сега индустрията трябва само да се съсредоточи върху подобряване на хардуера, визуализацията и софтуера.”

Пазарният потенциал е забележителен. Нов доклад на анализаторите от IDC твърди, че общите приходи от решения за виртуална реалност и разширена реалност се очаква да се увеличат от 5,2 милиарда щ.долара през 2016 г. на над 162 милиарда щ.д.през 2020 г.

По темата за виртуалната реалност към Пейпърмастър ще се присъедини Рой Тейлър, корпоративен вицепрезидент „Алианси“ на AMD. Г-н Тейлър бе наскоро назначен за председател на новата консултативна група по виртуална реалност в рамките на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA.

Независимата консултативна група ще има задачата да изследва въздействието, което ще има ВР върху текущия пейзаж на филмовата, телевизионната и игралната индустрии, и възможностите, които ще се разкрият пред разказвачите на истории, да работят с нова медия. Няколко лидери във ВР индустриатя също ще се присъединят, за да обсъдят развитията във вертикалните области включващи развлеченията, броудкастинга, журналистиката и образованието.

“Виртуалната реалност бързо преодолява техническите предизвикателства, които ограничаваха нейния потенциал в миналото,” каза Том Майнели, програмен вицепрезидент устройства и РР/ВР на IDC. “Бързите подобрения при графичните процесори, централните процесори и софтуера дават повече производителност и по-ниски цени, и това ще доведе до голямо повишение на доставките в краткосрочен план. Технологията има потенциала да трансформира много индустрии и бързо наближава точката на пречупване, когато ще лансира пълноценно една ера на поглъщащата работа с изчислителните устройства.”

AMD създава следващото поколение графика и изчислителни системи, за да тласне виртуалната реалност в масова употреба. Обявената наскоро графична карта AMD Radeon™ RX 480 предлага удивителна графика и ВР изживявания с плавно възпроизвеждане. С цени започващи от 199 щ.д. това е най-достъпното решение за VR изживявания на пазара днес. Компанията наскоро направи и предварително представяне на високопроизводителното процесорно ядро “Zen”, постигащо 40-процентно подобрение в изпълнението на инструкции на такт спрямо сегашното поколение чипове на AMD. “Zen”-базирани настолни системи, с кодово име на десктоп-процесорите “Summit Ridge”, ще бъдат пуснати в началото на 2017 г.

Събитието ще бъде достъпно в реално време на AMD.com, а запис ще може да се наблюдава след приключване на предаването „на живо“ в продължение на една година.


Етикети:Коментари: