Индустриален таблет Fujitsu Stylistic V535

Индустриален таблет Fujitsu Stylistic V535

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 13.09.2016, 6,803 показвания

fujitsu-1

Windows-базираните таблети като цяло не са особено популярни на фона на потребителски ориентираните Android и iOS продукти, но те намират своето приложение най-вече в различни работни сфери. Един таблет с Windows операционна система продължава да бъде отличен инструмент за работа, докато потребителски ориентираните таблети с други операционни системи са по-скоро предвидени основно за консумация на съдържание, а не толкова за създаване на такова или за работа. От Fujitsu обаче предлагат не просто Windows-базиран таблет за работа, но такъв, който е подходящ и за ползване в индустриални условия в лицето на моделът Stylistic V535.

Спецификации на Fujitsu Stylistic V535

– Операционна система: Windows 8.1 Pro 64-bit
– Чипсет: Intel BayTrail-T SoC
– Процесор: Intel BayTrail-T SoC, Quad Core Intel Atom Processor Z3795, 2 MB, 2.4 GHz
– Твърд диск: 64 GB eMMC или 128 GB eMMC
– Интерфейси: 1 x DC-in, 1 (combo port with Audio line-out) x Audio: line-in / microphone, 1 (combo port with Audio line-in) x Audio: line-out / headphone, 2 (digital) x Internal microphones, 1 x USB 2.0 total, 3 (on optional cradle) x USB 3.0 total, via optional adapter cable HDMI to VGA only for cradle x VGA, 1 x HDMI (on optional cradle or via optional adapter cable) x Ethernet (RJ-45), 1 x Docking connector for Port Replicator, 1 (on cradle) x Kensington Lock support, optional via SmartCard Shell x SmartCard slot, 1 x SIM card slot (Micro SIM – only for models with integrated 4G/LTE module (optional)), 1 x Memory card slots
– Екран: 21.0 cm (8.3-inch), IPS, (WUXGA), Glare, 1920 x 1200 pixel, 800:1, 400 cd/m2
– Допълнителна защита: Waterproof / Spillproof IP65
Камера: предна 2.0 megapixel, задна 8.0 megapixel автофокус и светкавица
– Тегло: от 540 грама
– Размери: 227.8 x 12.5 x 150.1 мм
– Ползване на батерия: до 6.5 часа след пълен заряд
– Аудио: 2x вградени микрофони, 2x вградени говорители (стерео)
– Безжична връзка: WLAN 802.11 a/b/g/n (Intel Wireless-N 7265 2×2 b/g/n с интегриран Bluetooth 4.0)
– Антени: 2x двубандови WLAN/BT, 1x NFC при наличието на модул
– Bluetooth: Bluetooth 4.0
– Допълнително: Fujitsu Smart Shell Concept, водо- и прахоустойчив, лесен за дизинфекция таблет
– Гаранция: 2 години

fujitsu-2

Корпусът на таблета е специално разработен, подсилен и защитен, така че в комбинация със специалния калъф да отговаря на IP65 спецификациите за издръжливост на изпускане от височина до 1.8 метра, осигурявайки в същото време висока защита от вода и прах. Таблетът може да бъде лесно използван и за медицински цели, където може да се наложи бърза дезинфекция на устройството, както и в не особено благоприятни условия с висока температура на околната среда.

fujitsu-3

Окомплектовката на Stylistic V535 включва и още няколко интересни аксесоара, които допълнително разширяват неговите възможности. Става дума за специалната писалка за работа с чувствителния на допир екран, която позволява допълнителна прецизност, когато работата с пръсти не е достатъчна. Освен това получавате и специална докинг станция, която дава възможност да превърнете таблета в компактна работна станция и допълнително да разширите неговите възможности за ползване.

fujitsu-4
fujitsu-5

Доста интересно допълнение към стандартната окомплектовка на устройството е специализирания калъф, който да позволи на таблета да отговори на специфични индустриални нужди на определени потребители, като в същото време допълнително повишава надеждността на устройството. Допълнителната защита осигурявана от Fujitsu Smart Shell калъфа определено е плюс, когато ползвате устройството за работа в не особено благоприятна среда със силно запрашване или висока влажност. Тоест все работа, която се извършва извън благоприятната атмосфера на нормалния офис, където обикновено няма от какво да се притеснявате толкова по отношение на нормалната работоспособност на един таблет, дори обикновен такъв.

fujitsu-6
fujitsu-7

Таблетът Stylistic V535 е оборудван с висококапацитетна батерия, която се намира под защитен специален капак, така че да може при нужда да бъде сменена от потребителя. Това е нещо, което не е типично за обикновените таблети, където обикновено батерията не е лесно сменяема от потребителя. Самата батерия е една клетка литиево-полимерна батерия от 3.8V с капацитет от 5900 милиамперчаса или 22 Wh (ватчаса), като по спецификации тя трябва да може да осигури до около 6.5 часа максимално време за работа (не при постоянно максимално натоварване за целия период на ползване разбира се). Използваният многоядрен Intel процесор е с ниско енергопотребление, като в същото време той съумява да осигури доста добра производителност като за една компактна мобилна платформа каквато е този таблет.

fujitsu-8

При наличието на 4G модул за мобилен Интернет достъп е необходимо да инсталирате и съответната SIM карта на мобилния оператор, който осигурява услугата. Това става след отваряне на капака на батерията и нейното временно отстраняване, тъй като слотът за Micro SIM карта се намира там. Наличието на мобилен Интернет достъп в едно такова работно устройство го превръща в напълно независима работна единица, независимо от местоположението на потребителя и осезаемо разширява възможностите за ползване за работни нужди в движение.

fujitsu-9
fujitsu-10

Портовете на корпуса на таблет за включване към докинг станцията, както и за зареждане и свързване на допълнителна периферия са защитени със специални гумени уплътнения, така че в затворено състояние устройството да осигурява висока надеждност на работа в неблагоприятни условия. Устройството разполага с лесно достъпен слот за допълнителна памет под формата на разширителна микро SD карта флаш памет, USB конектор за зареждане (5V 2A), стандартен USB 2.0 порт, както и жак за слушалки.

fujitsu-11

Допълнителната докинг станция, която върви в комплект със собствен захранващ адаптер, позволява да превърнете таблета в удобна работна станция, когато се върнете обратно в офиса след като той е бил използван за работа в движение например. Докинг станцията осигурява три допълнителни USB 3.0 конектора за свързване на периферия, HDMI видеоизход за свързване при нужда на външен голям екран, както и мрежов LAN конектор плюс възможност за заключване посредством стандартен Kensington Lock.

fujitsu-12

Докинг станцията може да се използва и като удобно средство за зареждане на устройството когато то не се ползва, както и за използване на специалната писалка без да се налага да държите таблета в ръка.

fujitsu-13

Разбира се при свързване на клавиатура и мишка към докинг станцията цялото нещо се превръща в една мини работна станция, без за целта да е необходимо да се използва допълнителен външен монитор. Естествено такъв може да бъде включен посредством HDMI изхода на докинг станцията, така че ако е необходим и голям дисплей, то такъв също може да бъде използван.

В крайна сметка индустриалния таблет Fujitsu Stylistic V535 е едно наистина много удобно и многофункционално устройство, което може да отговори на работните нужди на много широк кръг от потребители. Разбира се основното му предимство е използването в индустриални условия, но това далеч не означава, че устройството не може да се ползва и в нормална работна среда без никакви трудности. Високата степен на защита от неблагоприятни влияния като влага и вода, както и прах и дори издръжливост на удари и изпускания наистина го правят атрактивно решение за работа, отличавайки го осезаемо от другите стандартни Windows-базирани решения налични на пазара. Така че ако се нуждаете от индустриален Windows-базиран таблет за работни нужди, то определено Fujitsu Stylistic V535 може да се окаже точното решение за вашите по-специфични нужди.


Етикети: , , ,6 коментара

 1. 1 Гого // 14.09.2016 в 07:44

  Цена няма да имате, ако добавите в спецификациите колко оперативна памет има машинката. Не че не знам, ама си е задължително и тук да го има.

 2. 2 Сашо // 14.09.2016 в 09:32

  Не виждам по какъв начин виндолса е по- добър за създаване на съдържание от android. Тъкмо напротив. За андроид има повече офис пакети и човек не се обвързва с един определен файлов формат.

 3. 3 jordan // 14.09.2016 в 10:25

  Таблета изглежда добре, но тая докинг станция е смешка някаква. Не й виждам приложението, предполагам идеята е в къщи да ти е вместо домашното PC? Според мен са се объркали как се ползва таблет на принципна основа. Вместо нея да бяха сложили клавиятура, като на Asus Transformer серията, хем е мобилно, хем може да свършиш някаква работа в движение, хем става да разцъкаш на дивана само с таблет частта. За съжаление Asus явно не им вървят продажбите на winboz таблетите и като цяло имат само 2 версии сравнително ефтинджос с изключтиелно лошо качество на изработка, на моя почна да му се прецаква бутона за включване, този за звука е трагедия още от началото, и целия таблет поскърцва като дъжиш :)

 4. 4 jordan // 16.09.2016 в 09:41

  @Сашо
  Имал съм Android опитай да отговриш на 50 емайла съпорт, където трябва да имаш заредени 4-5 джама и да проверяваш разни неща. Преди да си взма таблета с Windows, като бях на почивка тоя тип задача сутрин ми отнемаше час, два болка буквално, като отвориш 2-3 таба с по тежки неща и Android е RIP. На винбоза за 20 минути приключвам. И двата таблета са Transformer с кравиятура и тъчпад.

 5. 5 mepk // 18.09.2016 в 17:56

  Хейтването на Майкрософт си има дълбоки корени в наща култура. @Сашо 1000 офис пакета за Андроид не вършат същата работа като майкрософтския, защото са далеч от функционалността и съвместимостта му. Може да имат предимство в изискванията към хардуера, но за съвременните ПЦ-та това не е от значение, все пак ще върви сносно дори на този атомски таблет. Конкретно за този продукт, имайки предвид че е ултрамобилен с един Уиндоус 10 щеше да е по-лесен за изпокзване, предвид интерфейса, но сигурно е стар или low cost модел.

 6. 6 Александър Генов (rager) // 19.09.2016 в 12:37

  mepk, WPS Office (Kingsoft Office) е безплатен, има го във варианти за Windows и Android. Можеш да го изпробваш. Поне за Word и Excel файлове съвместимостта е повече от очакваната :). Иначе към днешна дата алтернативните офис пакети са много повече от едно време, ползването на LibreOffice (OpenOffice/StarOffice) е много популярно под Linux, а вече и за Windows, а много хора започнаха да използват директно Google Docs (което не казвам, че е добре, но тенденциите са видни).

Коментари: