Sony представи в България серията BRAVIA Z – най-доброто сред 4K HDR телевизорите

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 14.09.2016, 5,007 показвания

sony-zd9

Ново поколение телевизионни технологии, които пресъздават точно това, което създателите на съдържание са искали да покажат на зрителите, като превръщат всекидневната в сцена от реалния свят

Новата Z серия бележи значителния напредък и извежда 4K HDR телевизорите на ново ниво с ултра контрастни и още по-реалистични цветове, за да пресъздаде всичко, което създателите на съдържание са искали да покажат на зрителите.

Серия ZD9 4K HDR телевизори BRAVIA разполага с иновативен 4K процесор – 4K HDR Processor X1 Extreme, както и уникална технология на подсветката Backlight Master Drive. Резултатът е изключителен контраст, невероятно точни и наситени цветове и най-впечатляващото визуално преживяване досега.

Новият процесор 4K Processor X1 Extreme се отличава с 40% по-точна обработка на изображенията в реално време в сравнение с досегашния 4K Processor X1 на Sony. Благодарение на трите нови технологии – HDR ремастериране на обекти, двойната обработка на база данни и Super Bit Mapping 4K HDR, цялото 4K HDR съдържание е изведено на ново ниво.

Чрез анализ на изображенията във всяка сцена и корекция на цвета и контраста на всеки обект поотделно, HDR ремастерирането на обекти може да възпроизведе сцени с точната текстура и детайлност на реалния живот. Тази технология извежда стандартното HD съдържание с динамичен обхват до близко до 4K HDR качество.

4K HDR Processor X1 Extreme разполага и с допълнителна база данни, ексклузивна за Sony, предназначена за понижаване на шума на картината. Извършвайки хиляди корекции на образа, двойната обработка на бази данни премахва нежелания шум и трансформира всяко едно изображение до супер ясна 4K картина.

Технологията Super Bit Mapping 4K HDR създава усещането за ясен и реалистичен образ. Благодарение на 14-битовия мощен процесор за обработка на сигнал, тя анализира цветопредаването на 8-битовите (FHD) или 10-битовите (4K) източници и увеличава цветовата градация с до 64 пъти повече нюанси на цветовете, еквивалентно на 14-битов сигнал. Това осигурява изящно възпроизвеждане на лица, залези и други изображения с присъща фина градация в цветовете.

В допълнение – новата ZD9 серия BRAVIA 4K HDR телевизори използва прецизната Backlight Master Drive технология, която позволява увеличаването на яркостта и контраста, така че да бъде използван пълния потенциал на високия динамичен обхват в 4K. Технологията Backlight Master Drive комбинира индивидуално управление на светодиоди с висока плътност и супер прецизен алгоритъм за насочено излъчване на светлина.

Досега локалното затъмняване се контролираше в зони, състоящи се от няколко светодиода. В комбинация с най-новия прецизен алгоритъм за осветяване, Backlight Master Drive управлява затъмняването и осветяването на всеки светодиод поотделно. Тази иновация осигурява абсолютна прецизност за несравним контраст и реалистичност на картината.

Уникалната структура на диодите с насочено излъчване на светлина  /calibrated beam LED design/ събира излъчваната LED светлина на едно място, като фокусира конкретната зона по-прецизно, за да предостави по-силен контраст. Това от своя страна намалява разсейването на светлината и ефекта на проблясъците, който се наблюдава при други LED телевизори.

Backlight Master Drive осигурява безпрецедентен динамичен обхват с невероятно наситени тъмни и искрящи светли нюанси, правейки всяка сцена по-реалистична от всякога, и разгръщайки пълния потенциал на 4K HDR съдържанието.

Визуалното преживяване надхвърля рамките на екрана. Лицевата част на ZD9 се отличава с елегантен дизайн, който позволява на зрителите да се потопят в 4K HDR съдържанието. А дизайнът на задната част скрива всички кабели, осигурявайки елегантен вид на устройството, погледнато от всеки ъгъл.

Серията ZD9 на BRAVIA 4K HDR телевизори работи с Android TV OS. От телевизионни предавания до интернет видео, новият интерфейс на менюто включва подобрена навигация на съдържанието, наред с възможността за гласово търсене.

 

Серията ZD9 (модели 65”, 75” и 100”) 4K HDR телевизори BRAVIA

 • 4K HDR съвместим за получаване и обработка на новия видео стандарт за сигнал с по-голяма яркост, по-висок контраст и живи цветове.
 • Използва новия 4K HDR Processor X1 Extreme за подобряване яснотата на картината, точността на цветовете и контраста при HD, 4K и 4K HDR видео. Той включва три нови технологии: HDR ремастериране на обекти, двойна обработка на база данни и Super Bit Mapping  4K HDR.
 • Технологията Backlight Master Drive се характеризира с индивидуално управление на светодиоди с висока плътност и супер точен алгоритъм за осветяване, който насочва емитираната LED светлнина в една точка и фокусира конкретната зона по-целенасочено, за да осигури свръх висок контраст.
 • Осигурява живи, всеобхватни цветове, благодарение на TRILUMINOS дисплей за допълнително подсилване на тоновете.
 • Елегантно, прикрито организиране на кабелите, дори и при поставяне на телевизора на маса.
 • 100-инчовият модел се предлага с 2 стойки – за поставяне на под и на плот. 75”/65” модели се предлагат само със стойка за плот.
 • Android TV позволява пълно потапяне в света на филмите, музиката, снимките, игрите, браузването, приложенията и др. Услугата „Гласово търсене“ осигурява бърз достъп до съдържание, възможност за задаване на въпроси и пълен контрол над телевизора. Google Cast спомага за лесния трансфер на съдържание от смартфон или таблет до телевизора. Достъпът до Google Play пренася забавленията от смартфона или таблета директно на екрана на телевизора.
 • Изключителният потребителски интерфейс на менюто на Sony позволява безпроблемно търсене на съдържание – бързо и интуитивно, без това да се отразява на гледането на телевизия в този момент.

Новата серия ZD9 4K HDR телевизори BRAVIA ще бъде налична в България в края на месец септември 2016 г. в размери 65“ и 75“, а 100-инчовият представител – около Коледа.

Очакваните цени на българския пазар са:
KD-65ZD9 –    9,999 лв.
KD-75ZD9  – 15,999 лв.

 

За Sony Corporation

Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, фотографски, мобилни устройства, игри, свързани устройства и ИТ продукти за потребителския и професионалния пазар. Със своите музикален, филмов, онлайн бизнес и компютърни забавления, Sony е една от водещите компании за електроника и забавления в света. Sony записа консолидирани годишни продажби от приблизително $72 милиарда за фискалната година, приключила на 31 март 2016 г. Глобална уеб страница: http://www.sony.net


Етикети: , , , ,5 коментара

 1. 1 awful // 14.09.2016 в 14:24

  Не че нещо ама да го ева тези телевизори струват като нова кола :Д какви са тия цени за цветен телевизор все едно един 4к телевизор за 1200 Лева няма да е добре….

 2. 2 Неграмотен // 14.09.2016 в 16:55

  HDR- супер, 4k- супер, 10к?!…Стига де, да започнем да предлагаме и Ферарита и Ламбота. Sony имат и от онова грозде, където не киселее, а пак е хубаво. Покажете нещо другия път до 3000 пари да кажем.

 3. 3 кйо // 14.09.2016 в 18:55

  В единият сателитен форум пищят от 4К ХДР телевизорите на Сони :)

 4. 4 nv // 15.09.2016 в 13:31

  То даже поддръжката на HDR в повечето модели от 2016-та и 2017-та година ще е доста спорна, дори и да я има обявена. Навсякъде из форумите пишат, в кои модели въобще не е имплементирана както трябва, а е само някаква евтина и посредствена имитация.

 5. 5 craghack // 15.09.2016 в 17:18

  Дай Боже всекиму по един хол за 65 инчов телевизор :D

Коментари: