ADATA анонсира нова външна батерия с ултрабързо зареждане

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.12.2016, 3,748 показвания

ADATA Technology обяви пазарния дебют на A10050QC – най-бързата външна батерия, предлагана от компанията до момента, която използва официално интегрираната Qualcomm Quick Charge 3.0 технология за ускоряване на процеса на зареждане. Батерията разполага с два изходни порта – USB-C и USB-A и един входен USB-C. С капацитет от 10050mAh A10050QC се отличава с метално галванично покритие, текстуриран дизайн за по-лесен захват и употребата на премиум японски Panasonic зарядни клетки, както и с шест вградени защитни вериги.

adata_%d0%b010050qc_1

Qualcomm Quick Charge 3.0: до четири пъти по-бързо зареждане

Благодарение на технологията Quick Charge 3.0 новата външна батерия на ADATA е 40% по-енергоефективна от устройства, използващи Quick Charge 2.0 и може да зарежда устройства до 4 пъти по-бързо от външни батерии, които не разполагат с Quick Charge технология. A10050QC може да зареди стандартен 5-инчов смартфон от напълно изтощена батерия до 80% само за 30 минути.

adata_%d0%b010050qc_2

Двоен порт и синхронизиран заряд/разреждане

Двата изходни порта предоставят повече удобство и възможност за зареждане на две устройства едновременно, като потребителите разполагат с версия USB-C и USB-A за по-широка съвместимост. USB-C портът поддържа до 18W за по-бързо зареждане, а двата порта едновременно осигуряват обща мощност от 4.6A (стандартните външни батерии предлагат 2.1A). A10050QC има синхронизиран процес на заряд/разряд, което позволява безопасно зареждане на батерията докато тя самата едновременно зарежда устройства. Овен това процесът на зареждане е ускорен благодарение на входния порт, който поддържа мощност до 2.5A.

Интелигентен контрол на напрежението

В допълнение към Quick Charge 3.0, ADATA инкорпорира и INOV технология (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage), при която външната батерия засича свързаните устройства и превключва между 5V или 12V режим на работа, когато е необходимо, за да оптимизира ефективността, да намали нагряването и да удължи живота на зарядните клетки.

Премиум компоненти и най-високи стандарти за сигурност

A10050QC използва зарядни клетки на Panasonic, произведени в Япония и патентована от ADATA електрическа верига, която дава шестстепенна защита срещу претоварване, прегряване, високи и ниски нива на подаваното напрежение, както и в случай на късо съединение.


Етикети: , , , ,Коментари: