Micron RealSSD C300 – нов претендент за “короната” на най-бърз SSD диск

Micron RealSSD C300 – нов претендент за “короната” на най-бърз SSD диск

В раздел: Новини от на 3.12.2009, 4,185 показвания

Micron Technology представиха нов модел SSD устройство за което твърдят, че е най-бързият SSD диск със SATA интерфейс предназначен за лаптопи и настолни компютри. Конкретният модел който претендира за короната е Micron RealSSD C300.

Micron RealSSD C300 е първият SSD диск който предлага SATA 6GBps интерфейс за включване към системата, за момента всички конкурентни модели се предлагат със SATA 3GBps интерфейс. В резултат на тази характерна особенност, новото устройство на Micron предлага скорост на четене до 355MB/s и скорост на запис до 215MB/s. Разбира се, тези стойности са постижими при положение, че диска е “вързан” към SATA 6GBps контролер на дънната платка. Ползването на SATA 6GBps интерфейс не е единствената причина за високите скорости на четене и запис които демонстрира устройството. Освен по-бързият интерфейс в устройството за първи път се ползват и високоскоростни MLC NANF Flash чипове с OINF 2.1 (Open NAND Flash) интерфейс производство на Micron.

Micron_2.5-inch_RealSSD_C300

Micron_2.5-inch_RealSSD_C300_inside

Дисковете ще се предлагат с два варианта с обеми 128GB и 256GB. Очаква се дисковете да се появят в продажба в началото на 2010 година. Ориентировъчната цена все още не е известна.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.