Seagate BackUp PLUS HUB 4 TB

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 24.01.2017, 8,779 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


В съвременните компютърни системи място за твърдите дискове (HDD) се намира все по-трудно, особено на фона на все по-ниските цени на SSD и все по-големите обеми за едно устройство SSD, които се произвеждат през последните 2-3 години. В известна степен човек би си помислил, че извън големите сървърни машини за съхранение на данни, HDD-тата са изгубили своето място при PC-тата. Но ако човек погледне нещата отвън, не отвътре, визията се променя коренно.

bup_d_p_twins

Става дума за наблягане на едно от малкото останали предимства на HDD спрямо SSD – възможността да получите много гигабайти, и дори терабайти от единично устройство при цена, която не нахвърля сериозно цената на вашето PC…. или мобилен компютър. Тук имаме предвид и възможността този HDD да се намира извън компютърната система, извън вашият лаптоп. Става дума за мобилните/преносими устройства за съхранение на данни, където също все по-често виждаме навлизането на технологията SSD, но поне засега потребителите търсещи няколко терабайта място за сторидж и приемлива цена все още гледат към HDD.

Серията устройства Backup Plus Hub на Seagate е насочена именно към тези потребители – получавате не само доста приличен обем от няколко хиляди гигабайта, но и възможност да използвате Backup Plus Hub и за нещо повече, например за лесен вариант да свържете вашият мобилен телефон или таблет с цел зареждане или за бързото им свързване с PC-то.

За тестове получихме модификацията “STEL4000200”, предлагаща “дисков обем” от 4 TB и два порта USB 3.0 (част от добавката HUB при тази вариация на Backup Plus Desktop).Всички страници от статията:

 1. HDD все още предлага повече
 2. Backup Plus Hub 4 TB
 3. Софтуерно подсигуряване при Backup Plus Hub 4 TB
 4. В заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , ,3 коментара

 1. 1 Delta1 // 01.02.2017 в 09:10

  Хубава статия, но продукта няма нищо общо с Backup и името му е заблуждаващо. Какво се случва, когато натъпчете диска с личните си снимки и видео, включите го и диска даде дефект? Като ще правят продукт за бекъп да сложат поне два диска вътре, не че и това решение е точно бекъп, но поне е нещо по-смислено. Познавам човек, който си купи подобно решение, като това на Seagate и си загуби спомените (снимки и видео) от последните 7 години. Този продукт е по скоро за информация, която човек може да си позволи да загуби.

 2. 2 James // 09.02.2017 в 16:38

  Затова се нарича Backup – ако ти се повреди основното устройство, да имаш архив. А ако ти се повреди архивът, да ги имаш на второто устройство.

 3. 3 icpart // 17.02.2017 в 13:09

  За мен лично външен харддиск за бекъп е по ненадеждно решение от вътрешен закачен директно към дъното. Още преди 10 години си бях взел външен диск на USB. В последствие USB контролера на кутията взе да се дъни и в резултат явно на това се бяха породили доста грешки по диска по смарт таблицата му. Освен това USB интерфейса допълнително забавя трансфера на данни според мен поради това че имаме междинно звено дето да пренася данните. Естествено тук е идеята уж на такова устройство да се прави само бекъп а не да има постоянно четене и запис към него, но реално за мен е почти безсмислено от решението като алтернатива да имам вътрешен диск. Въпроса е вече ако имате мини PC конфигурация и малка кутия която примерно не позволява слагането на допълнителен диск. Тогава до някъде е по оправдана инвестицията в подобно устройство. За мен лично по смислен е някой NAS сторидж най-малкото не е вързан към конкретен компютър и пак е достъпен отвсякъде в локалната мрежа. Затова според мен донякъде външен диск на USB донякъде е вече отживелица.

Коментари: