Windows 10 с нов енергиен план – AMD Ryzen Balanced

Windows 10 с нов енергиен план – AMD Ryzen Balanced

В раздел: Новини от на 7.04.2017, 4,637 показвания

Още с появата на процесорите RYZEN на AMD се забеляза, че използването на енергиен план “Balanced” под Windows 10 води до загуба на производителност при тези процесори, в сравнение с енергиен план “High Performance”. Макар за една настолна машина от висок клас “High Performance” да е една логична настройка, много защитници на енергоспестяващите функции на PC-тата са на мнение, че “Balanced” трябва да работи също толкова добре и е правилният избор за оптимална работа. От AMD са измислили един по-различен подход към ситуацията:

Наред с AGESA корекцията в BIOS-ите на дънните платки с AM4, AMD възнамеряват да пуснат в обръщение нов процесорен драйвер, наред с който под Windows 10 потребителите ще получат една нова енергийна опция под “Power Options” – AMD RYZEN Balanced. Този нов план позволява на чиповете RYZEN да са много по-“активни” спрямо стандартният режим Balanced, което би трябвало да даде положителен оттенък върху производителността на процесора… нещо подобно на графиката по-долу:


Етикети: ,Един коментар

  1. 1 Tunturi // 12.04.2017 в 15:19

    Поне да се беше споменала и консумацията при тея тестове при единия и другия режим или поне средно колко единия режим е по пестелив от другия и има ли разлика. Така тая статия е напълно безсмислена.

Коментари: