Persy изгради и достави високопроизводителен NVMe сървър от висок клас

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.04.2017, 4,564 показвания

Решението е част от оборудване по европейски проект

Българският системен интегратор Persy произведе една от най-производителните сървърни конфигурации Stinger, създавани в историята на компанията.

Макар да се събира във форм-фактор 2U, конфигурацията разполага не само със солидна изчислителна мощ, но и с изключително бърза система за съхранение на данни, базирана на най-актуалната технология NVMe. За основа е използвано шаси и дънна платка на Supermicro, чийто продукти в България официално се дистрибутират от Persy.

В конфигурацията участват два процесора Intel Xeon E5-2690 v4 с по 14 физически ядра, 35 MB L3 кеш всеки и номинална работна честота 2.6 GHz. Сървърът Persy Stinger разполага със 768 GB DDR4-2400 REG ECC памет, разпределена в 24 модула по 32 GB.

Уникалното в реализацията е подсистемата за съхранение на данни, изградена от 16 броя 2.5″ SSD диска Intel P3600 с NVMe PCIe 3.0 интерфейс, всеки с капацитет 800 GB. Така общият капацитет за съхранение става близо 13 TB. Конфигурирани в RAID масив и предлагащи възможност за гореща замяна те постигат забележителна производителност. В тестoвото приложение IOMeter са регистрирани следните резултати при използване на 512-битови блокове (в MB/s):

Интерпретацията на тези резултати показва, че дисковата подсистема е способна да чете файлове със скорост над 12 гигабайта в секунда!
Цената на конфигурацията възлиза на малко над $27000. Като всички системи с марка Persy Stinger, тя се предлага с 3-годишна гаранция и опция за сервиз на място.

 

За Перси
“Перси” ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 20 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2008 – стандарт, гарантиращ отлична организация на търговския, производствения и сервизния процеси. Регистрираната търговска марка „STINGER”, собственост на Перси, осигурява на потребителите безкомпромисна 36-месечна гаранция върху труда и компонентите в тях. Всички сървърни и компютърни конфигурации преминават проверки за качество, стабилност и съвместимост с най-разпространените операционни системи. Квалифицираните специалисти на фирмата предлагат на клиентите комплексна услуга – от проучване и формулиране на изискванията, през проектиране и изработване на системите до пълната им интеграция. Работейки упорито, разбирайки всички нужди и изисквания на потребителите, ние успяхме да отвоюваме най-тежката част от българския пазар на информационни технологии – тази част, където всеки компромис към качеството на техниката е недопустим.

За повече информация посетете www.persy.com.


Етикети: , , , , ,5 коментара

 1. 1 Венелин Михайлов // 26.04.2017 в 20:34

  Дайте повече информация:
  1. Какво точно означава: 8 x NVME SW RAID 10/5 ? Софтуерен раид 10/5?
  2. Какво означават FS,WS,DbS
  Благодаря

 2. 2 FobosX // 29.04.2017 в 11:26

  За първи път виждам толкова непрофесионална публикация на сайта на Хардуер БГ. Няма никакви детайли за хардуерната конфигурация на сървъра. Нито софтуерната платформа, която я управлява.
  В момента се занимавам точно с професионални ентърпрайз сървърни решения базирани на BLADE инфраструктура и ми се струва,че това “чудо” е абсолютно безмислена машина…

 3. 3 Тодор Богданов (mollov) // 29.04.2017 в 17:02

  Както и друг път е ставало дума – върху PR материалите нямаме контрол и не извършваме корекция. Публикуваме ги така, както са подадени от фирмата.

 4. 4 nv // 30.04.2017 в 11:38

  Ами дано поне фирмите, които пускат подобни материали да са способни да вземат предвид конструктивната критика в коментарите и следващите им публикации да не изглеждат като изхвърляне за пред публика, която си няма представа за какво става въпрос.

 5. 5 Марто // 30.04.2017 в 16:40

  Молов, защо изобщо продължаваш да обясняваш? Който разбрал – разбрал, който не – ще си пита дори и след твоите отговори…

Коментари: