MSI подготвят висок клас дънна платка – за Intel или AMD?

В раздел: Новини от на 10.05.2017, 4,270 показвания

До Computex 2017 не остава много време, а някои от партньорите на Intel и AMD вече започнаха да “подклаждат огъня” на интереса с завоалирани снимки, съвсем случайно появили се в интернет пространството:

Най-добрата дънна платка за всички времена според MSI е именно тази, която компанията възнамерява да представи официално в най-близко бъдеще. Простата логика навежда на мисълта, че става дума за модел с чипсет Intel X299 за новите процесори Kaby Lake-X и Skylake-X, но предвид скорошната поява на AMD RYZEN не е ясно дали няма да видим нов модел за тази платформа, особено насочена към 12- и 16-ядрените процесори на AMD. Липсата на “информация” относно процесорният сокет е достатъчна причина човек да спекулира относно коя ще е платформата.

Като цяло Платката се вижда, че ще предлага четири подсилени слота PCIe x16, както и цели три позиции за устройства M.2, с добавен “охладител” (съвсем удачно решение, предвид температурите, при които работят най-бързите M.2 на IT пазара).

Така или иначе, тази платка се очаква да се появи на Computex 2017, така че спекулациите и чакането няма да отнемат още много време…


Етикети: , , , , ,4 коментара

 1. 1 amd_fan // 10.05.2017 в 13:01

  Навежда ме на мисълта, че ще е за Intel платформа, защото ако е за AMD, трябва да е с X370 чипсет и не знам как ще решат ситуацията с ограничения брой PCI-E линии – при SLI например, и няколко М2 SSD-та, за кое по-напред bandwidth.

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 11.05.2017 в 13:33

  От край време се използват PCIe мултиплексори, за да разпъват при Intel-ите поне х8 връзки върху четири слота (не става дума за HEDT). Един от малкото им проблеми е, че вкарват латентност…

 3. 3 Бай Миле // 11.05.2017 в 18:43

  Като се има в предвид качеството на MSI платките в момента, изобщо не бих се и замислил за тях..
  Специално Titanium X370 е пълен брак, не само, че е най скъпото дъно за Zen, ама и за капак е най скапаното дъно висок клас, просто тотална излагация…
  Та реално каквото и да са сътворили, няма да е кой знае какво с това пробито качество и тези надути цени (нещо като сините алчни типове го раздават), по добре Азис или Gigaдръв, че дори и камиците.
  Жалко, a едно време MSI имаха страхотни продукти, ама това беше доста отдавна, иначе върнат ли тогавашното качество, безспорно ще минат и Азис…

 4. 4 Гого // 12.05.2017 в 16:33

  АМД вентилатор. Не знам къде си спал, но от прилично време насам се спряга, че Х370 е просто чипсет за дънни платки за обикновеният висок клас, но не е HEDT отговора на АМД спрямо Интел. Има друг…чипсет за наистина ентусиастки дънни платки за Whiteheaven процесорите на АМД(от 12(а може би и от още малко орязани с 10 по нататък във времето) до 16 ядра) и турбо до 3.6GHz с базова честота около 3GHz за моделите за компонентният пазар и 2.7GHz за модел, който ще е ОЕМ за Дел Ейлиенуеър. Посочените честоти, са за последните засечени към момента инженерни модели.

Коментари: