AMD с водеща позиция при РС иновациите на Computex 2017

AMD с водеща позиция при РС иновациите на Computex 2017

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.06.2017, 3,733 показвания

Отбелязвайки 30 години в Тайван, AMD (NASDAQ: AMD) днес показа нови Ryzen™ и Radeon™ продукти по време на пресконверенция в рамките на изложението COMPUTEX ТАЙПЕ 2017. Компанията представи непоказвани досега продуктови демонстрации, нови, базирани на Ryzen процесорите геймърски системи от висок клас от глобалните OEM производители и обяви графика за пускане на някои от очакваните продукти за информационни центрове, за професионални и домашни потребители и ентусиасти.

“Тази година празниваме 30-тата годишнина на AMD в Тайван на изложението Computex, в момент на голям напредък в нашите нови високопроизводителни, изчислителни и графични продукти,” каза президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су. “На Computex ние представихме следващата вълна AMD продукти, които ще пристигнат на пазара, сред които EPYC семейството процесори за информационни центрове, високият клас Radeon ‘Vega’-базирани графични карти и новите AMD Ryzen Threadripper, и Ryzen мобилни процесори. Ние с радост отбелязваме присъединяването на наши клиенти и партньори, сред които Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo, които представят своите най-нови AMD Ryzen-базирани PC.”

 Пускът на EPYC

На Computex 2017, AMD обяви датата на глобалния старт на EPYC, новото семейство високопроизводителни чипове на AMD за облачно базирани и традиционни информационни центрове, с досегашно кодово име Naples. Те ще разполагат със “Zen” x86 процесорен енджин, с до 32 физически ядра. Първите EPYC-базирани сървъри ще бъдат пуснати на 20 юни 2017 г., с широка подкрепа от OEM-и и партньори в каналите за дистрибуция.

 

Възходът на Ryzen

След неотдавнашното пускане на седем AMD Ryzen настолни процесори, включително линиите AMD Ryzen™ 7 и AMD Ryzen™ 5, AMD очерта продължаващия възход на Ryzen. Компанията обяви, че всички най-големи глобални производители на РС ще имат Ryzen-базирани машини на пазара до края на 2-то тримесечие на 2017 г., с Ryzen 7 и Ryzen 5 настолни чипове. Сред представените на Computex 2017 Ryzen-базирани Windows® системи от Acer, Asus, Dell и Lenovo са:

Ryzen Threadripper

Съживяването на ултра-премиум РС-тата от страна на AMD беше наскоро затвърдено с анонса на Ryzen™ Threadripper™ процесорите за върховите настолни системи. Тази линия чипове ще бъдат пуснати още през лятото на 2017 г. По време на Computex 2017, AMD направи няколко Ryzen Threadripper и Radeon “Vega” демонстрации, включително на система с Ryzen Threadripper и две Radeon “Vega” видеокарти с новата игра Prey® на Bethesda на 4K резолюция. Освен това, AMD обяви нови високопроизводителни дънни платки от ASRock, Asus, Gigabyte и MSI, базирани на чипсета X399. Дъната с X399 чипсет за новата платформа с цокъл TR4 са проектирани за общността от най-запалени РС ентусиасти, които искат върхови характеристики като 16-ядрени 32-нишкови процесори, 4-канална памет с поддръжка на до 2TB RAM1, превъзходни IO показатели, и които избират върховия процесор и дъно като продължение на своя личен бранд.

“Приемът и реакцията на потребители и ентусиасти на Ryzen беше забележителен, и ние едва сега започваме с пускането на пълната гама Ryzen процесори с висока производителност за настолни и мобилни системи,” каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на AMD Compute and Graphics Business Group. “Освен това, очевиден е ентусиазмът на екосистемата с първата вълна Ryzen-базирани машини от най-големите ОЕМ-и, към които се присъединяват стотици модели асемблирани системи, пеисъстващи вече на пазара. Ясно е, че индустрията и потребителите са били гладни за иновациите, които Ryzen донесе на пазара на персонални компютри.”

Мобилният Ryzen

AMD също направи първата публична демонстрация на Ryzen мобилен APU в ултрапортативна референтна система. Демо-машината включваше 4 ядра с 8 нишки и “Vega”-базирана графика в ноутбук с дебелина под 15 см. Ултра-портативната система с мобилен Ryzen показваше мултимедийно съдържание с HD резолюция.

 

AMD VR-Ready процесори

Виртуалната реалност изисква най-нови технологии за реалистични VR изживявания, и AMD съобщи, че всички Ryzen™настолни процесори са одобрени от Oculus. Към своите Radeon™ VR Ready нива, AMD представи още две в помощ на потребителите да изберат правилния процесор за своите нужди: AMD VR Ready Processor, и AMD Ryzen™ VR Ready Premium. За допълнителни подробности, моля посетете http://www.amd.com/en/technologies/vr

Новини за Radeon “Vega”

            След анонса, че първата графична карта базирана на “Vega” архитектурата ще бъде Radeon™ Vega Frontier Edition, висок клас решение за машинно самообучение и усъвършенствана визуализация, AMD обяви, че новата мощна графична карта се очаква в магазините на 27 юни 2017 г. Освен това, AMD показа очакваната с нетърпение Radeon™ RX Vega графична карта и потвърди, че базирана на “Vega” система за игри ще бъде показана на SIGGRAPH 2017, най-голямата и влиятелна конференция за компютърна графика и интерактивни техники, която ще се проведе в Лос Анжелис, Калифорния.


Етикети: , , ,Един коментар

  1. 1 flashko // 03.06.2017 в 11:01

    ‘Демо-машината включваше 4 ядра с 8 нишки и “Vega”-базирана графика в ноутбук с дебелина под 15 см. Ултра-портативната система с мобилен Ryzen показваше мултимедийно съдържание с HD резолюция.’

    Да не е ‘мм’ а не ‘см’!? Защото 15см е всичко друго но не и портативна система, за улттра да не говорим. То си е направо тухла.