Настолните процесори AMD Ryzen PRO предлагат професионално ниво на производителност, защита и надеждност за бизнеса в цял свят

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.06.2017, 3,217 показвания

Настолни РС с Ryzen PRO чипове се очакват от глобалните ОЕМ производители и много други системни интегратори —

 

След пускането на новото EPYC™ семейство сървърни процесори, AMD днес добави нова линия в своите CPU предложения за бизнеса, като представи чиповете за настолни системи AMD Ryzen™ PRO. Проектирани, за да посрещнат съвременните натоварвания на работното място, настолните процесори Ryzen PRO ще донесат надеждност, защита и производителност в корпоративните среди.

“Днес отбелязване още една важна крачка по нашия път, за да върнем иновациите и оживлението в РС индустрията: пускането на нашите Ryzen PRO настолни CPU, които ще предложат нови нива на производителност в горния сегмент на корпоративния пазар,” каза Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на Computing and Graphics Group, AMD. “Като предлага значителен скок в производителността спрямо предишното поколение процесори, многонишкова работа и първите досега 8-ядрени , 16-нишкови CPU за бизнес клас РС, Ryzen PRO дава портфейл от възможности за технологичен избор за растящите нужди на бизнеса днес и утре.”

Линията Ryzen PRO

С отлична производителност в най-натоварващите корпоративни приложения и многозадачни работни потоци, ядрото ‘Zen’ във всеки Ryzen PRO чип осигурява до 52% подобрение в изчислителните възможности спрямо предишното поколение процесори, като Ryzen™ 7 PRO 1700 предлага до 62% по-висока многонишкова производителност от съпоставимите конкурентни решения.

Продуктова линия Модел Ядра Нишки Boost честота (GHz) Базова честота (GHz) TDP (W)
Ryzen™ 7 PRO 1700X 8 16 3.8 3.4 95
Ryzen™ 7 PRO 1700 8 16 3.7 3.0 65
Ryzen™ 5 PRO 1600 6 12 3.6 3.2 65
Ryzen™ 5 PRO 1500 4 8 3.7 3.5 65
Ryzen™ 3 PRO 1300 4 4 3.7 3.5 65
Ryzen™ 3 PRO 1200 4 4 3.4 3.1 65

Сигурност

Предназначени за инсталации в корпоративния и обществения сектор, проесорите Ryzen PRO предлагат съвременни нива на сигурност с хардуерно-базирани технологии на криптиране и защита, за да предпазят чувствителнатаинформация от растящия брой заплахи. Стандартите на сигурност като защитено стартиране, fTPM (firmware Trust Platform Module), AES, и Windows® 10 Enterprise защитни функции се поддържат напълно в цялото процесорно семейство Ryzen PRO.

 Надеждност

Базирани на изключителната надеждност на продуктите на AMD и произведени от силициеви подложки с най-висок процент годни бройки, процесорите Ryzen PRO осигуряват качество и надеждност от корпоративно ниво, за да гарантират дълготрайността и готовността за бъдещето на компютърните системи. Водещата, с отворени стандарти DASH управляемост позволява CPU-агностично администриране и помага на бизнесите да избегнат проблемите със специализираните решения.                                                

Наличност

Най-големите доставчици на корпоративен клас настолни РС се очаква да започнат доставки на Ryzen PRO-базирани компютри за бизнеса през 2-та половина на 2017 г. Мобилните Ryzen PRO CPU се очакват през първата половина на 2018 г.


Етикети:Коментари: