AMD Vega е готова за приводняване

AMD Vega е готова за приводняване

В раздел: Новини от на 4.08.2017, 3,161 показвания

Любителите на водни охлаждания ще останат доволни, защото словенците от EKWB вече са готови със своя воден блок (EK-FC Radeon Vega) за новaтa графичнa карта AMD Vega. Както вече знаем, Radeon Vega ще съществува първоначално в три модела, като най-големият ще идва с фабрично монтирано водно охлаждане от типа AIO. Разбира се, този модел едва ли е опция за притежателите на DIY водни охлаждания, така че те по-скоро ще се ориентират към останалите два модела на Vega.


Водният блок на EKWB е от типа Full Cover (изцяло покриващ картата) и освен GPU охлажда и интегрираната в него HBM2 памет, както и силовите компоненти на регулатора на напрежение. Водният блок използва дизайн на един централен отвор и разделяне на водния поток. Основата на блока е направена от електролитна мед, като се предлага в два варианта – натурален или никелиран. Капакът на блока също се предлага в два варианта – акрилен или ацетал. В плексигласовите варианти е предвидено да се монтират и 3.0 mm светодиоди.

От EKWB препоръчват закупуването и на задна закрепваща плочка EK-FC Radeon Vega Backplates, която осигурява известно пасивно охлаждане и придава по-естетичен вид на пакета. Над терминалите за монтиране на фитингите е монтиран капак с логото на Radeon. В комплект с блока получавате и еднослотова, задна ATX планка, която заменя стандартната (двуслотова) на Radeon Vega.
Цената на цялото това удоволствие (в най-евтиния вариант) излиза около 300 лв.  Може на пръв поглед да изглежда съкъпо, но както казва народната мъдрост: “Мерак с пари се гаси”.


Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 atscata // 09.08.2017 в 11:56

    Въпроса е за копане дали е готова

  2. 2 Марто // 09.08.2017 в 17:19

    Е заради такива като тебе няма наличности. кОпайте картофи и ни оставете видеокартите.

Коментари: